StoryEditorOCM
OstaloPonedjeljak na 63. MDF-u

Na ljetnoj pozornici večeras Repertoar polaznika šibenskog dramskog studija, sutra Ježeva kućica na istom mjestu u isto vrijeme

Piše Šibenski.hr
3. srpnja 2023. - 15:05

Ponedjeljak, 3. srpnja, u programu 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku bit će u znaku izmjena, priopćili su iz šibenskog kazališta.

Predstava „Ježeva kućica” zagrebačkog kazališta Trešnja umjesto večeras na ljetnoj pozornici, bit će na istom mjestu izvedena sutra, u utorak, 4. srpnja. Večeras će pak na ljetnoj umjesto „Ježeve kućice”, nastupiti polaznici Dramskog studija "Ivana Jelić" Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku koji će izvesti svoju ovogodišnju uspješnicu „Repertoar”.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

„Prethodno kupljene ulaznice za obje predstave i dalje vrijede bez obzira na izmjenu datuma. No, ako nekomu novi datumi neodgovaraju, naravno da ulaznice može vratiti i dobiti povrat novca”, poručili su iz Ureda MDF-a.

Počeo je i novi val radionica u kojima će djeca uživati do kraja festivala pod stručnim vodstvom odabranih umjetnika i umjetnica, pedagoga i ostalih.

Također, otvoren je i 4. Sajam dječje knjige Librić u Perivoju koji svaku večer donosi svoj literarni program i goste. „Pred nama je drugi tjedan Festivala i radujemo se svakom novom danu, svakom novom programu, našim gostima i posjetiteljima malim i velikim. Ovo su za nas dva velika tjedan, kruna cjelogodišnjeg rada kako bi peto godišnje doba zaista bilo čarobno”, priznali su šibenski MDF-ovci.

Program 63. MDF-a pratite i na www.mdf-sibenik.com , a na web stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku možete kupiti ulaznice za preostale predstave ukoliko iste nisu prodane.

 

Ponedjeljak, 03. srpnja na 63. MDF-u:

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

 

18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

 

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom ‘Castellsa‘ ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

 

19:15h/19:30h, Perivoj Roberta Visianija

4. Sajam dječje knjige Librić u Perivoju

1.Čarolija za čitanje – Čiriba čiribook – voditeljica Librić čarobnica

2.OČARANI KNJIGOM

Predstavljanje knjige „Bijele ribice lavandijerice” autorice i ilustratorice Manuele Vladović – Maštruko.

Sudjeluju: autorica Manuela Vladović – Maštruko i Librić čarobnica

 

20:00h, stara gradska jezgra, početak ture Trg kralja Držislava (ispred Kazališta).

FANTASTIČNA TURA VOL 3 – vodi Cirk Pozor

Program trgova i ulica

Interaktivna turistička tura

Nova tura manje poznatih fantastičnih legendi iz šibenske starine u kojoj otkrivamo povijest i tajneodređenih gradskih lokacija i čudne kreature koje sutu obitavale.

 

21:00h, Trg Republike Hrvatske

REPERTOAR

Dramski program

IZVOĐAČ: Dramski studio Ivana Jelić Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

TRAJANJE: 90 minuta

UZRAST: 12+

 

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

KAPA

2021.

Filmski program

Trajanje 85 min

Redatelj: Slobodan Maksimović

29. svibanj 2024 04:03