StoryEditorOCM
OstaloUtorak na festivalu

Ježeva kućica na ljetnoj, a ispred kazališta izravno iz Pariza stiže izložba voštanih figura u prirodnoj veličini

Piše Šibenski.hr
4. srpnja 2023. - 17:21

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku predstavljen „Dražen“ - predstava u koprodukciji šibenskog teatra i Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba. Predstava je to koja će u subotu, 8. srpnja, zatvoriti ovogodišnji 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, najavili su iz šibenskog kazališta.

No, do zatvaranja festivala još treba pogledati brojne programe.. A danas festivalski program znači ulična zabava, znači Sajam dječje knjige i predstava na ljetnoj pozornici. Na ljetnoj pozornici bit će izvedena predstava „Ježeva kućica“ i nema sumnje da se radi o još jednoj festivalskoj uspješnici baš kao što je to bio slučaj na istom mjestu sinoć s polaznicima Dramskog studija Ivana Jelić koji su oduševili svojim „Repertoarom“. Na velikom platnu na Gorici publiku čeka filmska uspješnica „Ljeto kad sam naučila letjeti“. Program 63. MDF-a pratite i na www.mdf-sibenik.com

Program ovoga utorka,  4. srpnja na 63. MDF-u (u slučaju da kiše ne bude):

 

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

 

18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

 

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom ‘Castellsa‘ ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

 

19:15h Perivoj Roberta Visianija

4. Sajam dječje knjige Librić u Perivoju

Čarolija za čitanje – Čiriba Čiribook; voditeljica Librić čarobnica

19:30h – Očarani knjigom

Ana Salopek, „Čuvarica stabala“ (Knjiga u centru)

Sudjeluju Ana Salopek i Librić čarobnica

 

20:00h, Trg Poljana, (početak ture Trg kralja Držislava (ispred Kazališta)

ZLATNI KARUSEL

Program trgova i ulica

Cirk pozor i Cirkultura

TRAJANJE: 60 minuta

Putujuća izložba voštanih figura u prirodnoj veličini – nevjerojatno realistične voštane figure osobenjaka iz povijesti cirkusa, u Šibenik stižu direktno iz Pariza.

Izvođači: Bojan Ban, Aleksandar Đikić, Diana Fureš, Jelena Kalaica, Ana Katulić, Nikolina Majdak, MarioMiličić, Matija Vuletić, Tatjana Vuletić

 

21:00h, Gradsko kazalište Trešnja, Zagreb

JEŽEVA KUĆICA

Redateljica: Helena Petković

TRAJANJE: 50 minuta

UZRAST: 5+

Predstava prati Ježa koji živi mirno u svijetu šume u kojem obitavaju ludi i igrom zaneseni Svinja, Medo, Sova, Vuk, Lija i Zec. Svi oni se zainteresiraju za Ježa jer je samozatajan i jer od njih ne traži ništa, zadovoljan s onime što ima. Ova adaptacija književnog klasika pažnju obraća ne samo na kanonski narativ već i na razumijevanje bogatog svijeta šumskih likova, razumijevanje njihove pozicije i promatranje centralne figure, Ježa, kroz njihove oči. Što je to zadovoljstvo i kakve veze s tim, u svijetu koji nas uči suprotnom, ima skromnost? Što ježeva kućica znači danas i kakvu pouku od Ježa hrabrog lovca možemo izvući?

Igraju: Silvio Mumelaš, Ana Vučak Veljača, Luka Bulović, Matija Čigir, Radovan Ruždjak, Tvrtko Jurić, Hrvoje Barišić

 

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

LJETO KAD SAM NAUČILA LETJETI

Filmski program

REDATELJ: Radivoje Andrić

ŽANR: obiteljski

29. lipanj 2024 10:59