StoryEditorOCM
TV&RealityThe Voice Hrvatska

The Voice u drugoj nokaut fazi natjecanja stavio Gopca na teške muke: ‘Au, a što ću ja sad?!‘

Piše Marija Lokas/JL
23. prosinca 2023. - 23:30

Iznimni pjevački nastupi, želje, nade, uzbuđenje, dosta smijeha, pokoja suza, ali prije svega teške odluke za mentore obilježili su i drugu emisiju nokaut faze natjecanja u popularnom HTV-ovom showu "The Voice Hrvatska". I natjecatelji i mentori prošli su kroz napeto putovanje od proba, preko nastupa do odluke gdje uistinu presuđuju nijanse. "Da", "ne" i "možda" opcije su koje mentori imaju na raspolaganju, a odluka nikome nije nimalo laka, piše jutarnji.hr.

"Te dvije minute, samo je bit da vam je gušt", rekao je u uvodu Damir Urban iz čijeg su se tima predstavili prvi natjecatelji, odnosno četiri natjecateljice.

image

Tim Urban
HRT

Emisiju je otvorila Natali Radovčić pjesmom "Shallow" (Lady Gaga).

"Što je nastup uživo? Ne znaš ni što se desilo, ali to tako treba biti, hvala ti najljepša", sažeo je Urban dojmove nakon njezina nastupa. "Love Is a Losing Game" (Amy Winehouse) izabrala je Marina Ramljak.

"Potrebna je velika hrabrost da se dođe s ovakvom pjesmom, ali ako netko to može, onda si to ti", komentirao je Urban. Korina Olivia Rogić pjevala je pjesmu "Rise Up" (Andra Day), a publika je njezinu izvedbu nagradila pljeskom i velikom podrškom.

"Imaju te zašto podržavati", dodala je Vanna Urbanovim komplimentima. Posljednja iz Urbanova tima, Ana Širić, odlučila se predstaviti pjesmom "Nights in White Satin" (The Moody Blues).

"Reakcija publike veća ti je nagrada od bilo čega što ću ti ja reći", komentirao je Urban. A onda je došlo vrijeme za odluku, nimalo laku za mentora, kojemu su pokušali pomoći i Davor Gobac i Vanna te Dino Jelusić. Natjecanje sigurno nastavlja Ana Širić, dalje ne prolazi Korina Olivia Rogić. Urban je odlučio da Natali Radovčić također ide dalje, a dobivši mentorovo "možda", Marina Ramljak pričekat će još tjedan dana do konačne odluke.

"Ja bih isto napravio kao i ti, definitivno", komentirao je Dino Urbanove odluke.

image

Tim Dino
HRT

A onda je došao red i na njegov tim čiji su predstavnici u drugoj nokaut emisiji bili Jakov, Borna i Josip. Prvi se predstavio Borna Brkić izvodeći zahtjevnu pjesmu Davida Bowieja "Moonage Daydream".

"Mladi moj Brade Pitte, bravo, izvukao si sve o čemu smo pričali. Bravo!", komentirao je Dino. Jakov Peruško Rihtar, kojem su se na audiciji okrenuli svi mentori, a Vanna je tad blokirala Urbana, predstavio se pjesmom "Let‘s Get It On" (Marvin Gaye).

"Hvala što si odabrao mene, a ne ovog ćelavog gospodina (Urbana)", komplimentirao mu je Dino. Treći iz Dinina tima nastupio je Josip Juraga, koji je izveo pjesmu "Use Somebody" (Kings of Leon).

"Tak‘ se to radi", zaključio je Dino. Ostali mentori pokušali su mu pomoći prije odluke, a na koncu je odlučio da dalje sigurno prolazi Jakov Peruško Rihtar, natjecanje ne nastavlja Josip Juraga, a Borna Brkić dobio je "možda" i čekat će tjedan dana odluku.

image

Tim Vanna
HRT

Došlo je vrijeme i za Vannin tim i nove nezahvalne odluke.

"Ja bih sad otpjevala sve to i žrtvovala svoju izvedbu za njih, ali ne mogu. Jedva čekam čuti kako će to oni napraviti", najavila je Vanna svojih troje natjecatelja. Prvi je na scenu izašao Luka Novokmet, a izabrao je pjesmu "Don‘t Let Me Down" (The Beatles). "Il treno per Genova" bio je izbor najmlađe natjecateljice "Voicea" Dinele Kazalac. Zbog prehlade je imala najmanje proba, ali s čudesnom energijom donijela je spomenutu pjesmu Tine Vukov.

"Tvoja je mladost neodoljiva, užitak je družiti se s tobom", sažela je Vanna sve pohvale. "Dan koji se pamti" pjesma je čije su prve note, u izvedbi Doriana Stipčića, oduševile publiku. Vanna je odlučila da sigurno ide dalje Luka Novokmet, natjecanje ne nastavlja Dinela Kazalac, a Dorian Stipčić dobio je Vannin "možda" i čekat će odluku tjedan dana.

image

Tim Gobac
HRT

Ostao je još jedan tim.

"Ja sam složio najbolje kaj sam mogao", rekao je Gobac najavljujući svojih četvero natjecatelja.

"On je blesav pa smo i mi kao tim takvi", šalili su se na njegov račun natjecatelji iz tima. Prva je nastupila Nina Bencun-Kalac i predstavila se pjesmom "Black Velvet" (Alannah Myles).

"Bravo, Nina, izašla si iz svoje zone komfora i bila si baš dobra", komentirao je Gobac. "Ima jedan svijet" (Stijene) izbor je Gabriele Braičić.

"Ovo je otpjevala s poluupaljenim grlom. Bila si zbilja odlična", opisao je njezin nastup mentor. Pjevanje na francuskom jeziku, koji ju je i doveo u nokaut fazu natjecanja, nesporan šarm i talent mlade Lune Rajković i pjesma "Derniere Danse" (Indila) oduševili su sve u publici, ali i sve mentore.

"Au, a što ću ja sad?!", upitao se Gobac. Mario Pavlić, "stari veteran" kojeg poznaje još iz dječjeg zbora, kako je rekao Gobac, izveo je pjesmu "Beautiful Day" (U2) i mentoru još više otežao odluku. Gobac je odlučio da dalje sigurno ide Gabriela Braičić, a natjecanje napušta Nina Bencun Kalac.

"Ninek, baš mi je žao, onako iskreno", emotivno je zaključio Gobac. Nakon te za njega teške odluke odlučio je i da Luna Rajković i Mario Pavlić nastavljaju natjecanje.

Iduće subote na rasporedu je i treća emisija nokaut faze natjecanja u "The Voice Hrvatska". Tad će se znati i konačne odluke mentora o onima koji su za svoj nastup dobili "možda", piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:18