StoryEditorOCM
TV&RealityBAJKERICA

Slovenska predsjednica ugostila u Ljubljani Aleksandra Stankovića, govorila mu o WC-diplomaciji i motodiplomaciji

Piše SCENA SD
22. studenog 2023. - 19:38

Aleksandar Stanković se u novoj epizodi HRT-ova serijala "Vjetar u kosi" dovezao u centar Ljubljane gdje je susreo slovensku predsjednicu Natašu Pirc Musar.

Slovenska predsjednica, baš kao i Stanković, u slobodno je vrijeme bajkerica, pa su se njih dvoje ugodno provozali po predgrađu Ljubljane do prekrasnog parka arboretuma Volčji potok gdje su zapodjenuli razgovor o motorima.

Predsjednica je otkrila da je njezin prvi motor bio izgoreni Puchov Pony Express, koji je njezin otac potpuno obnovio u tvornici u kojoj je radio. Na pitanje o bajkerskom potencijalu našeg predsjednika Zorana Milanovića, odgovorila je da ga vidi na ‘chopperu‘.

image

Aleksandar Stanković

HRT PRESS

- S obzirom na njegovu energiju, mogu ga zamisliti na ‘chopperu‘, s bradom, majicom kratkih rukava i u kožnoj jakni. Mislim da bi to dobro stajalo gospodinu Milanoviću, odgovorila je Pirc Musar.

Stanković je dodao da bi odličan PR potez bio da se slovenska predsjednica i hrvatski predsjednik zajedno provozaju motorom. Predsjednici Pirc Musar ideja se svidjela:

- Kod međunarodnih odnosa zanimljivo je to što postoji više vrsta diplomacije. Jednom sam se u toaletu susrela s Giorgijom Meloni na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Reykjaviku. To bismo mogli nazvati WC-diplomacijom. Mislim da bi motodiplomacija mogla biti izvrsna poveznica. Kad sam češkom predsjedniku Petru Pavelu rekla da imam motocikl i da ga može isprobati kada dođe u posjet, bio je oduševljen. Tako da je i motodiplomacija učinkovita, komentirala je Pirc Musar.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:03