StoryEditorOCM
TV&RealityTV POSLASTICE

Na malim ekranima svatko bi trebao pronaći nešto za sebe u nadolazećim blagdanskim danima: crtići, koncerti, filmovi...

Piše SCENA SD
22. prosinca 2023. - 09:02

U nadolazećim blagdanskim danima najgledanija nacionalna televizija Nova TV i najgledaniji specijalizirani kanal Doma TV donose uzbudljiv program za sve članove obitelji. Gledatelji će moći uživati u obilju božićnih filmskih poslastica, televizijskih premijera, ali i u finalnim izdanjima zabavnih formata Nove TV, poput “Supertalenta”.

image

Supertalent show

Nova Tv/

Nova i Doma TV

Kao i svake godine, najgledanija lifestyle emisija “IN magazin” priprema neodoljivi blagdanski program koji oduševljava gledatelje širom zemlje. Ovogodišnja izdanja obećavaju prikaz čarolije blagdana na jedinstven način. Uz zanimljive reportaže i inspirativne priče, “IN magazin” donosi priloge o izradi blagdanskih ukrasa, oživljavajući tradicionalne tehnike i moderne trendove, kao i pripremi neodoljivih recepata i savjete kako bi naši blagdanski stolovi zablistali, ali i vodi gledatelje na uzbudljive posjete adventima nekih od najvećih metropola, omogućujući im tako da osjete puls božićnog duha.

I ove godine Nova TV je pripremila pravu novogodišnju poslasticu za svoje gledatelje, koji će nezaboravnim nastupima uz najveće regionalne zvijezde dočekati 2024. godinu. Svoje najveće hitove i nezaboravne koncerte u tople domove gledatelja donijet će Lidija Bačić, Žanamari Lalić, Miroslav Škoro, Vlado Kalember, Zlatko Pejaković, Halid Bešlić, Saša Lozar, Neda Ukraden, Željko Bebek, Elio Pisak, Jurica Pađen, Davor Radolfi, Alka Vuica, Baruni i Vigor, a zabavne igrane trenutke upotpunit će lica omiljenih “Kumova”. Uz navedene zvijezde, gledatelje očekuje i nekolicina iznenađenja, čime je zabava do jutra zagarantirana uz popularnu novogodišnju emisiju “I godina Nova 2024.”

U sklopu nezaboravnog blagdanskog programa, Nova TV pripremila je čarobne božićne priče i filmske klasike za sve uzraste. Već u prvim danima prosinca dašak Božića u tople domove unijet će filmski naslovi poput dramskog mjuzikla “Božićna melodija”, pod režijom Mariah Carey. Na sam Badnjak gledatelje očekuje dirljiva komedija “Instant obitelj”, u kojoj se vjenčani par (Mark Wahlberg i Rose Byrne) nađe u nevolji kada postanu skrbnici ni manje ni više nego - troje djece. Blagdanske minute ovog Božića rezervirane su za film “Božićni dar s neba”. Nova TV nastavlja u blagdanskom duhu i nakon Božića, pa se tako spremaju brojni filmski naslovi poput obiteljske komedije “Tatica se vratio za Božić” i romantične priče “Božićna prosidba”.

Oproštaj od 2023. i dobrodošlicu 2024. godini, osim specijalnog novogodišnjeg programa, upotpunit će romantična drama i moderna adaptacija bajke “Ljepotica i zvijer”.

Doma TV također donosi pregršt božićnih i poznatih novogodišnjih naslova. Ususret Badnjaku gledatelji imaju priliku uživati u TV premijeri “Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne”, koja prati čarobnjaka Newta Scamandera i profesora Albusa Dumbledorea dok zajedno istražuju tajanstvene i opasne događaje u čarobnjačkom svijetu. U božićni ugođaj gledatelje pred malim ekranima uvest će “Benov povratak” o mladiću koji neočekivano dolazi kući iz rehabilitacijskog centra za Božić i pokušava pronaći put prema izlječenju.

Za ljubitelje akcije, prva dva nastavka napete franšize “Umri muški” s Bruceom Willisom u ulozi neustrašivog policajca Johna McClanea pružit će dozu adrenalina u opasnim situacijama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, dok će u novogodišnjoj noći gledatelji moći uživati u sva četiri nastavka akcijskog hita “Smrtonosno oružje”.

RTL

U doba blagdana i obiteljskih druženja RTL svojim gledateljima uvijek pruža ugodne i opuštajuće trenutke. Tako će i ovoga prosinca sve generacije pronaći nešto za sebe; filmove koji tradicionalno okupljaju obitelji ispred TV ekrana, od modernih klasika do prigodnih filmskih iznenađenja, koji će božićna druženja ispuniti veseljem i dobrim raspoloženjem.

U subotu 23. prosinca u podnevnom terminu na glavnom kanalu RTL-a započinje filmski maraton koji otvara “Najluđi Božić” s Chevyjem Chaseom, klasična komedija o obitelji Griswold, koja će pokazati kako se blagdani mogu pretvoriti u pravu katastrofu. Slijedi sedmi nastavak filmskog serijala o bernardincu “Beethovenova božićna avantura”, koji je započeo 1992.

U večernjem terminu gledatelji će moći uživati u “Knjizi o džungli” (2016.), inspiriranoj Disneyevim klasikom, animacijom iz 1967. Nakon uzbudljive avanture duboko u džungli slijedi izvrsna romantična komedija “Prošlog Božića” u režiji Paula Feiga, koja se savršeno uklapa u predbožićno vrijeme, a u glavnoj ulozi je Emilia Clarke, zvijezda “Igre prijestolja”.

image

’Prošlog Božića’

RTL

Na Badnjak nas na glavnom kanalu RTL-a u večernjem terminu očekuje neizostavni “Sam u kući”, prvi i najomiljeniji dio obiteljskog filmskog serijala smještenog u praznično ozračje, koji je s vremenom postao božićni klasik. Nakon Macaulaya Culkina na programu je “Zapravo ljubav”, jedna od najljepših romantičnih komedija posljednjih 20-ak godina.

image

’Sam u kući’

RTL

Na Božić u večernjem terminu, prvi put na RTL-ovim kanalima, gledatelje očekuje “Kralj lavova” (2019.), nastao prema istoimenom filmu iz 1994., najpoznatijem Disneyevom animiranom mjuziklu. Božić zatvara “Ljubav i praznici”, romantična božićna komedija Nancy Meyers. Na blagdan sv. Stjepana u večernjem terminu zabavit će nas Rowan Atkinson u filmu “Johnny English: Ponovno na zadatku”, trećem nastavku o šeprtljavom tajnom agentu.

Na RTL2 voljene humoristične serije moći će se pratiti u njihovim božićnim izdanjima, pa tako na Božić i na Badnjak od 21.30 do 23.30 božićne nevolje, avanture i slavlja bit će u “Teoriji velikog praska”, “Dva i pol muškarca” te “Prijateljima”.

U blagdanskom tjednu RTL Kockica je za male gledatelje pripremila božićne epizode voljenih animiranih serija “Molang”, “Cocomelon”, “Barbapapa”, “Tri mace”, “Štrumpfovi” i “Maša i Medvjed”. Zaštitni znak RTL Kockice, Kockić, najmlađima će donijeti priču o Božiću u “Kockić i prijatelji”, u “Kreativnom kutku” doznat ćemo kako samo možemo smisliti i stvoriti božićne dekoracije, a Tom i Jerry u “Priči o Orašaru” podsjetit će na orašare i balet koji redovno gledamo u ovo doba godine.

HTV

Hrvatska radiotelevizija i za ove je božićne blagdane pripremila prigodan i atraktivan zabavni, filmski i serijski program za svoje gledatelje svih dobnih skupina, s naglaskom na najmlađe.

HTV1 u nedjelju 24. prosinca na Badnjak u terminu od 12.30 prikazuje dokumentarni film “Velika obitelj” Ljiljane Bunjevac Filipović. Nekada, ne baš tako davno, obitelji su imale petero, šestero pa i puno više djece. Danas tako nešto predstavlja “čuđenje u svijetu”, “nemoguću misiju”. Jer, djeci danas treba toliko toga osigurati, a sve je skupo. A i nema se vremena. Je li uistinu baš tako?! U 14.05 na rasporedu je klasik “Lov na zeleni dijamant” s Michaelom Douglasom i Kathleen Turner.

Nakon središnjeg Dnevnika na rasporedu je Božićna čestitka nadbiskupa zagrebačkog Dražena Kutleše te potom blagdanski serijal Hrvatske televizije - “Božić velikih želja” s početkom u 20.10. Ovogodišnji se sastoji od tri emisije koje će se emitirati na Badnjak, Božić i Štefanje. Tri različita voditeljska para i sjajni gosti – javnosti znani i neznani, koji će nas svojim pričama razveseliti, nasmijati, ganuti i nadahnuti.

U 23 sata na rasporedu je dokumentarni film “Moj put”, koji donosi uzbudljivi uvid u svakodnevicu trojice neobičnih i posebnih svećenika, individualaca i humanista. Nakon Polnoćke, u terminu od 01.35 slijedi posebno izdanje serije “Izabrani”, priče o rođenju Isusa Krista iz perspektive Marije i Josipa. Potom slijedi klasik “Čudo u 34. ulici”, fantastična obiteljska drama iz 1994.

Na Božić 25. prosinca u terminu od 13 sati na programu je dokumentarni film “Sveta zemlja Isusovim stopama” Antonije Hrvatin Roth. Koliko je očuvana autentičnost mjesta gdje je živio i djelovao Isus Krist? Nakon toga u 13.35 slijedi dokumentarni serijal “Matt Baker: Na izletu s mamom i tatom”. Matt Baker i njegovi roditelji, Janice i Mike, kreću u božićnu avanturu, putujući sjeveroistokom Engleske sa svojom obnovljenom kamp-prikolicom.

image

’Downton Abbey’

HTV

Odmah potom, u 14.30 na programu je “Downton Abbey”, povijesna drama temeljena na stvarnom događaju, posjetu britanske kraljevske obitelji Wentworth Woodhouseu 1912., u sklopu kraljevske turneje po zemlji. U 17.25 na rasporedu je božićna A strana, u 20.15 druga emisija serijala “Božić velikih želja”. U 21.15 na programu je epizoda “Laponija” iz HRT-ova dokumentarnog serijala “Sretni gradovi”. U 22.30 slijedi klasik “Vozeći gospođicu Daisy”, američka humorna drama iz 1989.

Na Štefanje, 26. prosinca, u terminu od 20.15 je treća emisija serijala “Božić velikih želja”. Nakon toga, u 21.15 slijedi koncert “Božić u Ciboni”, Dnevnik 3 te film “Kako se riješiti Djeda Mraza”, crnohumorni akcić s Melom Gibsonom.

HTV2 na Badnjak, 24. prosinca, u jutarnjem terminu od 8.30 donosi dokumentarni film “Tradicionalne bečke božićne slastice”. U terminu od 11.20 počinje emitiranje serije “Agata Raisin: Oproštaj od Božića”, u 13 sati na programu je božićna emisija “Samo lagano”, a u 15.15 slijedi dokumentarni film “Mary Berry: Božić u ladanjskom dvorcu”.

image

‘Kapa‘

Termin od 16.20 rezerviran je za najmlađe gledatelje, koji će moći pogledati slovensko-hrvatski dječji hit-film “Kapa”. U večernjem terminu od 20.15 na rasporedu je animirani film za djecu “Niko 1, božićna potraga”. Nakon toga, u 21.40 slijedi film “Petar Pan” iz 2003.

image

’Niko’

HTV

Na Božić 25. prosinca, u terminu od 13.20 počinje prikazivanje dokumentarne serije “Hodočašće veličanstvenim britanskim katedralama”. Sir David Suchet vodi nas na hodočašće kroz Englesku i Wales s posjetom velebnim katedralama koje već stoljećima primaju posjetitelje kao što je sir David.

U terminu od 21.35 slijedi fantastična komedija “Čudesna dadilja” prema dječjoj knjizi “Nurse Matilda” Christianne Brand. Na Štefanje 26. prosinca u udarnom terminu od 20.15 na programu je film za djecu “Štrumpfovi 2”. Nakon “Štrumpfova” slijedi “Povratak Čudesne dadilje”, koji je na rasporedu u 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 20:43