StoryEditorOCM
ShowbizO NJEMU SE PRIČA

U Voiceu je ‘uskrsnuo‘ Vicu Vukova, svi su poludjeli za Martinom, YouTube eksplodirao! Iznenadit će vas što doma sluša

Piše Kruno Petrinović/Gloria
15. siječnja 2024. - 20:39

Telefon Martina Kosoveca i članova njegove obitelji ne prestaje zvoniti otkako je 18-godišnji kandidat svojom iz izvedbom pjeme "Tvoja zemlja" Vice Vukova u showu "The Voice Hrvatska" oduševio hrvatsku javnost i plasirao se u polufinalnu emisiju koja je na rasporedu iduće subote, piše Gloria.

Snimka Martinovog nastupa trenutačno je apsolutni broj jedan u trendingu na YouTubeu, u 24 sata pregledana je 235 tisuća puta i zaradila više od tisuću oduševljenih komentara.


Maturant Zrakoplovno tehničke škole u Velikoj Gorici pjeva, kako kaže njegov otac, glazbenik i multiinstrumentalist Mladen Kosovec, otkako je otvorio oči.

"Kao bebu sam Martina uspavljivao čitanjem slikovnica i pjevanjem, to mu je bilo najdraže", kaže Mladen Kosovec, član orkestra Folklornog ansambla Lado u kojem svira harmoniku i klarinet, te tradicionalne puhačke instrumente.

image

Martin i tata ispred ulaza u Elvisov Graceland

Privatni obiteljski album


Prije nastupa u showu "The Voice Hrvatska" Martin Kosovec se okušao u "Zvjezdicama" i "Supertalentu". Svoj put u četvrtoj sezoni HRT-ove uspješnice započeo je u timu Dina Jelusića, a nakon duela u svoj ga je tim preuzela Vanna.

Kako je bilo danas u školi?

- Dobio sam slobodan cijeli tjedan zbog priprema za polufinale. Pripreme i probe su toliko učestale da su me razrednik i nastavničko vijeće oslobodili svih obaveza i školskih aktivnosti.


Kako ste proslavili ulazak u polufinale?

- Prvo smo otišli u Domino, gdje je bilo previše ljudi, pa smo se preselili u Hard Place, gdje smo pjevali i plesali do tri ujutro. Na kraju sam otišao na doček u Veliku Goricu gdje me čekalo moje društvo, te sam prespavao kod prijatelja u studiju.

Čime ste nazdravili?

- Gemištom, to je moje sveto piće. Nije ni čudo jer dolazim iz vinorodnog kraja: po tati sam iz Konjščine, a mama je iz Svetog Ivana Zeline.

Što vam znači da je vaš nastup prvi u trendingu?

- Ta činjenica me čini sretnim i ponosnim, ali mi se još uvijek čini nevjerojatnim da moj nastup gledateljima toliko znači.

Što je na vašoj privatnoj play listi?

- Privatno najviše slušam Stonese, Azru, Smak, EKV, Šarlu akrobata, Deep Purple, Led Zeppelin, The Who, The Beatles...

Kako ste se snašli u Vanninom timu?

- Super. Vanna je jako brižna i dobronamjerna osoba, pravi majčinski tip... No, u ovoj fazi natjecanja, kad nas je ostalo svega osmero natjecatelja, čini mi se da je zapravo svejedno tko je u čijem timu.

image

Članovi žirija: Dino Jelusić, Vanna, Damir Urban i Davor Gobac

HRT


Što vama znači glazba?

Pjevam otkako sam prohodao, a meni je glazba način izražavanja emocija i raspoloženja. Nemam formalno glazbeno obrazovanje, ali sam uzimao privatne satove kod profesora Bojana Pogrmilovića.

Što želite studirati?

- Novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Imate li bend?

- Pokušavao sam napraviti svoj bend, ali je problem što ostali članovi nisu bili toliko zagriženi za probe kao ja, pa sam se odlučio za solo karijeru. A na nastupima me prate profesionalni glazbenici.

Tko su vaši najveći navijači?

- Obitelj i prijatelji. Zadnji nastup su uživo iz studija pratili mama, tata i sestra, te sestrična i njezina prijateljica koje su bile u susjednom studiju u backstageu.

image

Martin sa sestrom Nikom i tatom Mladenom, članom ansambla Lado i multiinstrumentalistom

Privatni obiteljski album


S kim ste se u showu najviše sprijateljili?

- Najviše sa svojim prvim mentorom Dinom Jelusićem, vokalnim trenerom Matejom Predojevićem Petrićem, producentom Filipom Majdakom, članovima tima, drugim natjecateljima, te članovima HRT-ove ekipe.

image

The Voice Hrvatska

HRT


Kako god da završi ovaj nastup za mene će "The Voice Hrvatske" ostati nezaboravno iskustvo koje ću pamtiti i po mnogim prijateljstvima, stvorenima na probama i na setu.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:14