StoryEditorOCM
Showbiznoć za žene

Rišpetovci Splićankama ukrali srca, stigli Jole i Belan, a onda se na pozornici pojavila Kondža, krenuo je totalni show

Piše Milena Budimir
8. ožujka 2024. - 21:09

Nakon cijelog dana što im je posvećen, stigla je i noć samo za žene. Gripe ih prigrlile, dvorana se zagrijala, žamor pun uzbuđenja. Čeka se izlazak "Rišpeta" na pozornicu.

- Znaš, pašu mi stihovi, uz to su i pjevni, ritam mi odgovara. Evo, da me sad pitaš znala bi ti svaku pismu otpivat - uzbuđena je Marica (nepristojno smo pitali pa doznajemo kako ima pune 54 godine).

image
M. B.

Suprug joj Ante (godinu stariji) nije od volje diktirati nam išta u blokić, samo kima glavom. Da, on je kupio karte. Da, poklon su supruzi za Dan žena. Da, voli i on Ivu Amulića i ekipu.

Dok zaključujemo kako su se darivale ulaznice umjesto karanfila - javlja nam se Anita (48) i njen osmjeh najširi na svijetu.

- Pratim ih di god da sviraju, pa nisan mogla dozvolit sebi propustit nastup u mom gradu - veli nam, dok se nekako kolektivno pokušavamo sjetiti koliko smo glazbenika odslušali plešući na laminatu dvorane na Gripama.

Velik je to broj.

Minute i sati zabave.

Čekajući početak uhvatili smo na brzinu Nataliju Tafra Bazinu, čije stihove Rišpetovci pjevaju.

- Ova najnovija mi je najdraža, "Ako sutra odeš", sviđa mi se posebno spot snimljen za nju - veli nam pjesnikinja, a mi uvjereni da je razlog tome što se snimalo u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, gdje Natalija i radi.

- Stihovi su napisani još prije deset godina, Pero (Kozomara, op.a.) je nabasao na snimak i izvuka najbolje - kuhao se hit bome dosta dugo...

Ugasila su se svitla...

image
M. B.

Drage dame, ovo je večeras koncert samo za vas - kazao je Amulić prije nego li se zaorilo "Bojim se", hit koji hrani dušu.

Prije 35 godina je Amulić zadnji put pjevao na Gripama, pa je priznao kako ga hvata trema nastupati pred svojim gradom, svojim ljudima.

Publika ga je ohrabrila gromoglasnim pljeskom.

Pjevali su i ‘‘Cesaricu‘‘ za Olivera.

- Dok god bude Rišpeta, dokle god ja buden piva u njemu, na svakom koncertu ćemo pivat za mašeg Olivera - rekao je Amulić.

Stigao je poseban gost. Poseban. Naš Jole.

- Ostalo je malo riječi, koje mogu tebi reći - bilo je to dovoljno da se svi nađu na nogama.

Amulić je najavio najvećeg kantautora među Hrvatima, svojeg prijatelja Nenu Belana.

Lipo je bit među dječacima večeras - nasmijao je ekipu Belan zapjevavši "Djevojku s juga".

Došla je Zore. Totalna euforija. Kada Zorica Kondža uzme mikrofon (iskreno, uz onaj glas - ni ne triba joj) kao da se zaustavi vrijeme.

image

M. B.

Evo, pružan ruke, ti ih pruži meni - divota je ispunila dvoranu na Gripe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 11:18