stdClass Object ( [id] => 1258483 [title] => Popričali smo s ‘novim licem RTL-a‘, otkrila je i da je odlazila na Hajduka, a jednu stvar prepustila je mašti [alias] => porazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Karizmatična voditeljica i novinarka Dajana Šošić već je dugi niz godina prepoznatljivo i cijenjeno televizijsko lice, kojoj osim na području karijere, život cvate i u ostalim životnim područjima. Lijepa Dalmatinka koja se rodila i odgojila u Brelima nije samo poznato televizijsko lice, već je i doktorica znanosti. Prošle godine u siječnju izbacila je svoju prvu (ali ne i posljednju) knjigu - i sve je to postigla u svojim tridesetima. 

Prošla godina je, izgleda bila od iznimnog značaja za Dajaninu karijeru, jer je osim izdavanja knjige, svoje radno mjesto na HRT-u nakon 15 godina zamijenila onim u informativnom programu RTL-a. Bez obzira na bogatu lepezu dostignuća koje je do sada postigla, popularna reporterka nikada nije zanemarila brigu o sebi, svom tijelu, duhu i prijateljima, jer kako kaže: ‘Kada imate volje, sve se može stići - kada ne, najlakše je smisliti opravdanje‘.

Porazgovarali smo s poznatom RTL-ovkom o izazovima koje joj je donijela promjena radne sredine, ljubavi koju gaji prema novinarstvu, hobijima kojima se bavi "Dajana izvan fokusa kamere" i vjernom njuškicom s kojom voli provoditi slobodno vrijeme. Otkrila je i da je kao djevojčica rado odlazila na utakmice Hajduka - kao pravo dalmatinsko dijete, a odgovor na jedno pitanje je - razumljivo - odlučila prepustiti našoj mašti.

Biti na licu mjesta

Novinarski posao imate u malom prstu; radili ste u studiju, ali i na mnogim terenima različitih profila. Koja vrsta novinarstva vam je najdraža?

- Najviše volim rad na terenu, proleti mi vrijeme često da se i ne okrenem i čini mi se uvijek da vremena na kraju nikada dovoljno. Rad na terenu mi je uvijek i najveći izazov, uvijek se događa više stvari odjednom, situacija se stalno mijenja…I rad u studiju ima svoja pravila i jako je izazovan i zanimljiv vid posla, trebaš gledati širu sliku i imati fokus na puno različitih tema, dok si na terenu više fokusiran na tu jednu situaciju koju imaš taj dan ispred sebe. Meni je teren prirodniji i nekako mi je uvijek draže biti na licu mjesta i pokušati prenijeti dojmove i atmosferu. Volim raditi i priloge, često to zahtijeva dosta truda, stajanja pola dana radi jedne izjave, preslušavanje i pregledavanje sati materijala, nekada se dogodi da kreneš raditi pa nikako da ti sine neka dobra ideja, a nekada već od samog početka znaš što bi i kako bi... Nekada ni sam nisi zadovoljan, ne ispadne uvijek sve kako si zamislio, daš sve od sebe, ali taj dan jednostavno ne ide, a nekada se sve posloži i ide glatko i odeš doma zadovoljan.

---

image
/Rtl
---

Nakon 15 godina rada na HRT-u dali ste otkaz i prihvatili ponudu poznate hrvatske televizijske mreže RTL. Koje vam je izazove i iskustva donio prelazak? Sviđa li vam se više ovakav režim rada?

- Da, odgovara mi zaista više ovakav način rada na RTL-u. Svaki početak, naravno, je određeni izazov i stres, ali kolege, urednici i ekipa na poslu, snimatelji, montažeri su zaista super - uvijek spremni pomoći. Većinu sam ih znala i od prije tako da mi je to znatno olakšalo prelazak. Atmosfera je zaista ugodna i timska, uvijek će ti netko pomoći i uskočiti ako ti nešto zatreba… Kad sam tek došla trebala mi je pomoć oko dosta tehničkih stvari i detalja i tu su uvelike “susjedi” iz redakcije uskakali, ali sada sam se u tom dijelu već uhodala i to mi je postala rutina. Od tema me najviše zanima politika, to mi je nekako najzanimljiviji aspekt posla, nešto mi je najviše u fokusu i najveći izazov. U posljednje vrijeme često putujem i do Bruxellesa kada su sastanci vijeća ili neke važne teme tako da mi je i to nešto što mi je bilo novo i što mi je svakako izazov.

Zbog čega ste odlučili prihvatiti RTL-ovu ponudu i prepustiti se nečem novom, pomalo nepoznatom?

- Mislim da je u životu uvijek dobro povremeno malo protresti stvari – a promjena posla i okruženja je svakako uvijek novi izazov i neka nova energija koja svima s vremena na vrijeme dobro dođe.

Postoji li netko tko vam je bio primjer u odricanjima i trudu koji su prethodili vašem ostvarenju kao uspješna žena?

- Nemam neki uzor koji bih posebno izdvojila, volim ljude koji daju sve od sebe u svakoj situaciji, pa tako i u poslu, a pri tome zadrže svoje neke svoje principe i stajališta.

Koje su, prema vašem mišljenju, pozitivne, a koje negativne strane današnjeg novinarstva?

- Dobra strana je svakako brzina protoka informacija i činjenica da se, barem mi se čini, zaista malo toga može gurnuti pod tepih - no s druge strane čini mi se da je upravo ta brzina razlog zbog kojeg se često i sami novinari prebacuju s teme na temu, nekada se stvori priča oko neke teme par dana, a onda se to ispuše i dalje se često ne prati do kraja ishod priče i je li se na koncu nešto iz svega toga suštinski promijenilo.

Što biste savjetovali mladim ljudima koji se žele baviti novinarstvom, ili općenito radom u medijima?

- Savjetovala bih im da dobro razmisle – je li to nešto što zaista žele raditi, jer posao je takav da ga moraš voljeti i, čini mi se, raditi sa svim srcem ili ga uopće ne raditi – uzima stvarno puno, a ne dobiješ često jednako zauzvrat.

---

image
/Rtl
---

Koja vam se situacija s kojom ste se susreli na terenu ostala u pamćenju kao značajna ili ostavila snažan dojam na vas?

- Većina priča ima neku svoju posebnost, ali nekako mi uvijek najviše ostanu u pamćenju ljudske sudbine ili ako znaš da si kroz posao uspio napraviti neku razliku i pomoći nekom konkretno. To je nešto što zaista vrijedi.

Diplomirali ste novinarstvo na Hrvatskim studijima u Zagrebu, magistrirali marketing na Ekonomskom fakultetu i imate doktorat iz komunikologije na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Uz zavidnu novinarsku karijeru napisali ste i knjigu “Društvene mreže i televizija”. Što vam je sljedeće u planu?

- Htjela sam se baviti više u životu istraživačkim radom, ali novinarstvo ipak zauzima najveći dio kolača. Tema knjige mi je bila posebno zanimljiva i s aspekta novinarskog posla. Brzina reakcije i kvaliteta integriranih kamera prisilili su televizije, i javne i komercijalne, na suradnju s građanima, ali i na konvergenciju s društvenim mrežama. I političari u tome vide svoju šansu, pa počesto umjesto izjave ili konferencija za medije, barem za prvu ruku osvane objava na Facebooku ili Twitteru. Uvijek sam nekako mislila da ću se baviti pisanim novinarstvom, raditi u novini, pisati kolumne… Obožavam pisati i čitati još od malih nogu, ali sam nekako završila na praksi na televiziji – i protegnulo se na sljedećih 15 godina. Što mi je sljedeći izazov…. Ne znam, možda jednog dana napisati još jednu knjigu – ali ovog puta možda roman. To mi je oduvijek želja (smijeh).

Privatne stvari ostaju privatnima

Bavite se nepredvidljivim poslom, koji svakog dana od vas traži nešto novo i drugačije. Imate li svoje jutarnje rituale koji vas pripremaju za novi dan. Kada počinje vaša priprema za posao?

- Pa nemam neke posebne rituale, više je to kod mene kaotično. Ustajanje u zadnji tren, kava, portali, vijesti, vječito trčanje na posao…Tako nekako bolje funkcioniram, nego kada je sve po protokolu. U svakom slučaju, priprema za posao počinje već dan prije radnog dana, tema, pozivi, dogovaranje sugovornika… Nije posao takav da se možeš tek tako isključiti, već i nakon posla često još satima pregledavaš dnevnike, portale ili već dogovaraš nešto za idući dan. Radni dan započne ujutro, odlaskom na teren ili kolegijem na kojem se dodjele zadaci, zatim slijede pozivi, dogovori, proučavanje teme, izjave, odlasci na teren i na snimanja. Pripreme za javljanje često traju tek nekoliko minuta jer se stvari znaju odvijati praktički u zadnji trenutak, tako da često nešto što na televiziji navečer traje tek nekoliko minuta ustvari je posao od deset sati.

---

image
/Privatni Arhiv
---

Kako balansirate poslovne obveze i privatan život? Mislite li da nešto od tog dvoje uvijek “mora patiti”?

- Za privatni život je dobro to što imamo princip rada četiri dana u tjednu, tako da kada radim zaista malo toga ostane od dana, ali zato imaš tri dana slobodna i tada stignem i odraditi neke stvari i zaostatke, naći se s prijateljima, odraditi trening… A pati li zbog posla privatni život? Pa mislim da kad se ima volje da se sve može stići, ako volje nema najlakše je pronaći neki izgovor.

Uz nepredvidljivost, rekli ste da vam neki dani na poslu nose visoku razinu stresa i adrenalina. Na koji način se opuštate duhovno i emotivno, kako ‘punite’ svoje baterije?

- Ja i kada ne radim često provedem veliki dio dana na portalima ili u gledanju televizije ujutro uz kavu iz kreveta, bez toga nikako ne mogu. No, nekada se potrudim malo isključiti…. Baterije najčešće punim uz dobru knjigu, imam s ekipom mali book club, pa se sastajemo jednom mjesečno uz knjigu koju uvijek netko drugi izabere i neku finu hranu. To je nešto što me baš veseli… Uz to, naravno, dobar film ili serija, ja sam manijak za to, gledam sve odreda, posebice volim zanimljive dokumentarce….Treninzi isto tako, nisam uvijek nešto previše entuzijastična oko njih, ali kada ih odradim, e onda mi je to najdraže na svijetu. Nisam dugo igrala tenis, sada sam se malo vratila i tim treninzima, usto su tu nekad i Sljeme i plivanje. Kako koji dan… I naravno, šetnje s mojim psom Deksterom. U rano jutro zimi to baš i nije uvijek neka velika sreća, ali nakon radnog dana i vikendom stvarno veseli i opušta. Kuhanje isto tako… Sad mi je veselje kad isprobam neki novi recept ili kupim novu tavu za wok (smijeh).

Rođeni ste i odgojeni u Brelima, a spletom okolnosti vaš je dom sada Zagreb. Je li vam želja jednog dana vratiti se u Dalmaciju, gdje su Vaši korijeni?

- Da, živim već stvarno jako dugo u Zagrebu, ali često idem doma, pogotovo ljeti. Volim Zagreb, ali naravno da nigdje nije kao doma. Obožavam more i maminu hranu, šetnje uz more... Tako da se zaletim doma kad god imam priliku. Planova za povratak trenutačno nemam, ali u nekoj dalekoj budućnosti tko zna, sve je moguće. Život u Dalmaciji je svakako mirniji i opušteniji, no naviknula sam se već prilično na ovu gradsku gužvu i ritam, za sada mi to još uvijek odgovara... No, mogla bih zamisliti u daljoj budućnosti možda i neku varijantu mirnijeg života.

Kao srednjoškolka ste s tatom odlazili u Split na utakmice Hajduka. Jeste li još uvijek obožavateljica “bilih” i odlazite li kada vam se pruži šansa na utakmicu?

- Na utakmice sam znala ići prije, dok sam bila mlađa, sada već puno manje.

---

image
/Rtl
---

Novinarski posao imate u malom prstu. Sjećate li se svojih početaka kada ste se tek učili zanatu novinarstva? Što vas je tada guralo naprijed?

- Zanat sam učila kao i mnogi studenti, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, nakon toga sam prešla u redakciju unutarnje politike… Bilo je stvarno teških dana kada ti se čini da ništa ne ide od ruke, ali onda opet dođe jedan dobar dan i sve se zaboravi. I tako ideš dalje, pa već,evo, petnaestak godina.

Prepoznatljivo ste televizijsko lice - što iziskuje određenu razinu brige o svom izgledu. Koje su vaše tajne?

- Trudim se jesti zdravo koliko stignem, iako ponekad preskočim pokoji obrok, pa onda navečer poharam sve po redu što nađem u hladnjaku. Vodim brigu o koži, svi ti rituali i njega, koje bih nekad prije i preskakala, su mi sada pod obavezno. Privatno ne volim previše šminke, najbolje se osjećam samo s puderom (bez toga nigdje), ali u ovom poslu, naravno, bez šminke ne ide. Zbog posla sam često u sakoima i košuljama, pa si privatno dam oduška s bojama i nekim ležernijim izdanjima.

Osim psa Dekstera i dragih vam ljudi iz “užeg kruga”, postoji li netko poseban s kime volite provoditi svoje slobodno vrijeme?

- Volim privatne stvari držati privatnima.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"DALMATINKA U ZAGREBU"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11556"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => DALMATINKA U ZAGREBU 2 0 11556 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-21 09:39:34 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Rebeka Pastuović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-22 13:47:44 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-01-21 18:57:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 937 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Porazgovarali smo s 'novim licem RTL-a', otkrila je i da je odlazila na Hajduka, a jednu stvar prepustila je mašti [metakey] => Dajana Šošić, RTL [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148341.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148339.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148340.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148342.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148343.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/21\/24148344.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\/Rtl","\/Rtl","\/Rtl","\/Rtl","\/Privatni Arhiv","\/Privatni Arhiv"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x853","hd_24148341_1920.jpg":"1920x1080","k_24148341_1280.jpg":"1280x1280","k_24148341_1024.jpg":"1024x1024","k_24148341_640.jpg":"640x640","k_24148341_480.jpg":"480x480","k_24148341_340.jpg":"340x340","k_24148341_220.jpg":"220x220","o_24148341_1280.jpg":"1280x853","o_24148341_1024.jpg":"1024x682","o_24148341_640.jpg":"640x426","o_24148341_480.jpg":"480x319","o_24148341_340.jpg":"340x226","o_24148341_220.jpg":"220x146","h_24148341_1280.jpg":"1280x854","h_24148341_1024.jpg":"1024x683","h_24148341_640.jpg":"640x427","h_24148341_480.jpg":"480x320","h_24148341_340.jpg":"340x227","h_24148341_220.jpg":"220x147","pp_24148341_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148341_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148341_640.jpg":"640x814","pp_24148341_480.jpg":"480x611","pp_24148341_340.jpg":"340x432","pp_24148341_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_24148339_1920.jpg":"1920x1080","k_24148339_1280.jpg":"1280x1280","k_24148339_1024.jpg":"1024x1024","k_24148339_640.jpg":"640x640","k_24148339_480.jpg":"480x480","k_24148339_340.jpg":"340x340","k_24148339_220.jpg":"220x220","o_24148339_1280.jpg":"1280x853","o_24148339_1024.jpg":"1024x682","o_24148339_640.jpg":"640x426","o_24148339_480.jpg":"480x319","o_24148339_340.jpg":"340x226","o_24148339_220.jpg":"220x146","h_24148339_1280.jpg":"1280x854","h_24148339_1024.jpg":"1024x683","h_24148339_640.jpg":"640x427","h_24148339_480.jpg":"480x320","h_24148339_340.jpg":"340x227","h_24148339_220.jpg":"220x147","pp_24148339_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148339_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148339_640.jpg":"640x814","pp_24148339_480.jpg":"480x611","pp_24148339_340.jpg":"340x432","pp_24148339_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_24148340_1920.jpg":"1920x1080","k_24148340_1280.jpg":"1280x1280","k_24148340_1024.jpg":"1024x1024","k_24148340_640.jpg":"640x640","k_24148340_480.jpg":"480x480","k_24148340_340.jpg":"340x340","k_24148340_220.jpg":"220x220","o_24148340_1280.jpg":"1280x853","o_24148340_1024.jpg":"1024x682","o_24148340_640.jpg":"640x426","o_24148340_480.jpg":"480x319","o_24148340_340.jpg":"340x226","o_24148340_220.jpg":"220x146","h_24148340_1280.jpg":"1280x854","h_24148340_1024.jpg":"1024x683","h_24148340_640.jpg":"640x427","h_24148340_480.jpg":"480x320","h_24148340_340.jpg":"340x227","h_24148340_220.jpg":"220x147","pp_24148340_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148340_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148340_640.jpg":"640x814","pp_24148340_480.jpg":"480x611","pp_24148340_340.jpg":"340x432","pp_24148340_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x852","hd_24148342_1920.jpg":"1920x1080","k_24148342_1280.jpg":"1280x1280","k_24148342_1024.jpg":"1024x1024","k_24148342_640.jpg":"640x640","k_24148342_480.jpg":"480x480","k_24148342_340.jpg":"340x340","k_24148342_220.jpg":"220x220","o_24148342_1280.jpg":"1280x852","o_24148342_1024.jpg":"1024x681","o_24148342_640.jpg":"640x426","o_24148342_480.jpg":"480x319","o_24148342_340.jpg":"340x226","o_24148342_220.jpg":"220x146","h_24148342_1280.jpg":"1280x854","h_24148342_1024.jpg":"1024x683","h_24148342_640.jpg":"640x427","h_24148342_480.jpg":"480x320","h_24148342_340.jpg":"340x227","h_24148342_220.jpg":"220x147","pp_24148342_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148342_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148342_640.jpg":"640x814","pp_24148342_480.jpg":"480x611","pp_24148342_340.jpg":"340x432","pp_24148342_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x1280","hd_24148343_1920.jpg":"1920x1080","k_24148343_1280.jpg":"1280x1280","k_24148343_1024.jpg":"1024x1024","k_24148343_640.jpg":"640x640","k_24148343_480.jpg":"480x480","k_24148343_340.jpg":"340x340","k_24148343_220.jpg":"220x220","o_24148343_1280.jpg":"1280x1706","o_24148343_1024.jpg":"1024x1365","o_24148343_640.jpg":"640x853","o_24148343_480.jpg":"480x640","o_24148343_340.jpg":"340x453","o_24148343_220.jpg":"220x293","h_24148343_1280.jpg":"1280x854","h_24148343_1024.jpg":"1024x683","h_24148343_640.jpg":"640x427","h_24148343_480.jpg":"480x320","h_24148343_340.jpg":"340x227","h_24148343_220.jpg":"220x147","pp_24148343_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148343_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148343_640.jpg":"640x814","pp_24148343_480.jpg":"480x611","pp_24148343_340.jpg":"340x432","pp_24148343_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x960","hd_24148344_1920.jpg":"1920x1080","k_24148344_1280.jpg":"1280x1280","k_24148344_1024.jpg":"1024x1024","k_24148344_640.jpg":"640x640","k_24148344_480.jpg":"480x480","k_24148344_340.jpg":"340x340","k_24148344_220.jpg":"220x220","o_24148344_1280.jpg":"1280x960","o_24148344_1024.jpg":"1024x768","o_24148344_640.jpg":"640x480","o_24148344_480.jpg":"480x360","o_24148344_340.jpg":"340x255","o_24148344_220.jpg":"220x165","h_24148344_1280.jpg":"1280x854","h_24148344_1024.jpg":"1024x683","h_24148344_640.jpg":"640x427","h_24148344_480.jpg":"480x320","h_24148344_340.jpg":"340x227","h_24148344_220.jpg":"220x147","pp_24148344_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148344_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148344_640.jpg":"640x814","pp_24148344_480.jpg":"480x611","pp_24148344_340.jpg":"340x432","pp_24148344_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38398299 Threads: 3 Questions: 7098056958 Slow queries: 3300459 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608350569 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/porazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti-1258483 [printLink] => /scena/showbiz/porazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti-1258483?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 361104 [name] => Dajana Šošić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dajana-sosic [link] => /tag/dajana-sosic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 472363 [name] => RTL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rtl [link] => /tag/rtl ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Popričali smo s ‘novim licem RTL-a‘, otkrila je i da je odlazila na Hajduka, a jednu stvar prepustila je mašti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-21-43-39-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148341.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => /Rtl [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148341.jpg [title] => /Rtl ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148339.jpg [title] => /Rtl ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148340.jpg [title] => /Rtl ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148342.jpg [title] => /Rtl ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148343.jpg [title] => /Privatni Arhiv ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/21/24148344.jpg [title] => /Privatni Arhiv ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Karizmatična voditeljica i novinarka Dajana Šošić već je dugi niz godina prepoznatljivo i cijenjeno televizijsko lice, kojoj osim na području karijere, život cvate i u ostalim životnim područjima. Lijepa Dalmatinka koja se rodila i odgojila u Brelima nije samo poznato televizijsko lice, već je i doktorica znanosti. Prošle godine u siječnju izbacila je svoju prvu (ali ne i posljednju) knjigu - i sve je to postigla u svojim tridesetima. 

Prošla godina je, izgleda bila od iznimnog značaja za Dajaninu karijeru, jer je osim izdavanja knjige, svoje radno mjesto na HRT-u nakon 15 godina zamijenila onim u informativnom programu RTL-a. Bez obzira na bogatu lepezu dostignuća koje je do sada postigla, popularna reporterka nikada nije zanemarila brigu o sebi, svom tijelu, duhu i prijateljima, jer kako kaže: ‘Kada imate volje, sve se može stići - kada ne, najlakše je smisliti opravdanje‘.

Porazgovarali smo s poznatom RTL-ovkom o izazovima koje joj je donijela promjena radne sredine, ljubavi koju gaji prema novinarstvu, hobijima kojima se bavi "Dajana izvan fokusa kamere" i vjernom njuškicom s kojom voli provoditi slobodno vrijeme. Otkrila je i da je kao djevojčica rado odlazila na utakmice Hajduka - kao pravo dalmatinsko dijete, a odgovor na jedno pitanje je - razumljivo - odlučila prepustiti našoj mašti.

Biti na licu mjesta

Novinarski posao imate u malom prstu; radili ste u studiju, ali i na mnogim terenima različitih profila. Koja vrsta novinarstva vam je najdraža?

- Najviše volim rad na terenu, proleti mi vrijeme često da se i ne okrenem i čini mi se uvijek da vremena na kraju nikada dovoljno. Rad na terenu mi je uvijek i najveći izazov, uvijek se događa više stvari odjednom, situacija se stalno mijenja…I rad u studiju ima svoja pravila i jako je izazovan i zanimljiv vid posla, trebaš gledati širu sliku i imati fokus na puno različitih tema, dok si na terenu više fokusiran na tu jednu situaciju koju imaš taj dan ispred sebe. Meni je teren prirodniji i nekako mi je uvijek draže biti na licu mjesta i pokušati prenijeti dojmove i atmosferu. Volim raditi i priloge, često to zahtijeva dosta truda, stajanja pola dana radi jedne izjave, preslušavanje i pregledavanje sati materijala, nekada se dogodi da kreneš raditi pa nikako da ti sine neka dobra ideja, a nekada već od samog početka znaš što bi i kako bi... Nekada ni sam nisi zadovoljan, ne ispadne uvijek sve kako si zamislio, daš sve od sebe, ali taj dan jednostavno ne ide, a nekada se sve posloži i ide glatko i odeš doma zadovoljan.

---

image
/Rtl
---

Nakon 15 godina rada na HRT-u dali ste otkaz i prihvatili ponudu poznate hrvatske televizijske mreže RTL. Koje vam je izazove i iskustva donio prelazak? Sviđa li vam se više ovakav režim rada?

- Da, odgovara mi zaista više ovakav način rada na RTL-u. Svaki početak, naravno, je određeni izazov i stres, ali kolege, urednici i ekipa na poslu, snimatelji, montažeri su zaista super - uvijek spremni pomoći. Većinu sam ih znala i od prije tako da mi je to znatno olakšalo prelazak. Atmosfera je zaista ugodna i timska, uvijek će ti netko pomoći i uskočiti ako ti nešto zatreba… Kad sam tek došla trebala mi je pomoć oko dosta tehničkih stvari i detalja i tu su uvelike “susjedi” iz redakcije uskakali, ali sada sam se u tom dijelu već uhodala i to mi je postala rutina. Od tema me najviše zanima politika, to mi je nekako najzanimljiviji aspekt posla, nešto mi je najviše u fokusu i najveći izazov. U posljednje vrijeme često putujem i do Bruxellesa kada su sastanci vijeća ili neke važne teme tako da mi je i to nešto što mi je bilo novo i što mi je svakako izazov.

Zbog čega ste odlučili prihvatiti RTL-ovu ponudu i prepustiti se nečem novom, pomalo nepoznatom?

- Mislim da je u životu uvijek dobro povremeno malo protresti stvari – a promjena posla i okruženja je svakako uvijek novi izazov i neka nova energija koja svima s vremena na vrijeme dobro dođe.

Postoji li netko tko vam je bio primjer u odricanjima i trudu koji su prethodili vašem ostvarenju kao uspješna žena?

- Nemam neki uzor koji bih posebno izdvojila, volim ljude koji daju sve od sebe u svakoj situaciji, pa tako i u poslu, a pri tome zadrže svoje neke svoje principe i stajališta.

Koje su, prema vašem mišljenju, pozitivne, a koje negativne strane današnjeg novinarstva?

- Dobra strana je svakako brzina protoka informacija i činjenica da se, barem mi se čini, zaista malo toga može gurnuti pod tepih - no s druge strane čini mi se da je upravo ta brzina razlog zbog kojeg se često i sami novinari prebacuju s teme na temu, nekada se stvori priča oko neke teme par dana, a onda se to ispuše i dalje se često ne prati do kraja ishod priče i je li se na koncu nešto iz svega toga suštinski promijenilo.

Što biste savjetovali mladim ljudima koji se žele baviti novinarstvom, ili općenito radom u medijima?

- Savjetovala bih im da dobro razmisle – je li to nešto što zaista žele raditi, jer posao je takav da ga moraš voljeti i, čini mi se, raditi sa svim srcem ili ga uopće ne raditi – uzima stvarno puno, a ne dobiješ često jednako zauzvrat.

---

image
/Rtl
---

Koja vam se situacija s kojom ste se susreli na terenu ostala u pamćenju kao značajna ili ostavila snažan dojam na vas?

- Većina priča ima neku svoju posebnost, ali nekako mi uvijek najviše ostanu u pamćenju ljudske sudbine ili ako znaš da si kroz posao uspio napraviti neku razliku i pomoći nekom konkretno. To je nešto što zaista vrijedi.

Diplomirali ste novinarstvo na Hrvatskim studijima u Zagrebu, magistrirali marketing na Ekonomskom fakultetu i imate doktorat iz komunikologije na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Uz zavidnu novinarsku karijeru napisali ste i knjigu “Društvene mreže i televizija”. Što vam je sljedeće u planu?

- Htjela sam se baviti više u životu istraživačkim radom, ali novinarstvo ipak zauzima najveći dio kolača. Tema knjige mi je bila posebno zanimljiva i s aspekta novinarskog posla. Brzina reakcije i kvaliteta integriranih kamera prisilili su televizije, i javne i komercijalne, na suradnju s građanima, ali i na konvergenciju s društvenim mrežama. I političari u tome vide svoju šansu, pa počesto umjesto izjave ili konferencija za medije, barem za prvu ruku osvane objava na Facebooku ili Twitteru. Uvijek sam nekako mislila da ću se baviti pisanim novinarstvom, raditi u novini, pisati kolumne… Obožavam pisati i čitati još od malih nogu, ali sam nekako završila na praksi na televiziji – i protegnulo se na sljedećih 15 godina. Što mi je sljedeći izazov…. Ne znam, možda jednog dana napisati još jednu knjigu – ali ovog puta možda roman. To mi je oduvijek želja (smijeh).

Privatne stvari ostaju privatnima

Bavite se nepredvidljivim poslom, koji svakog dana od vas traži nešto novo i drugačije. Imate li svoje jutarnje rituale koji vas pripremaju za novi dan. Kada počinje vaša priprema za posao?

- Pa nemam neke posebne rituale, više je to kod mene kaotično. Ustajanje u zadnji tren, kava, portali, vijesti, vječito trčanje na posao…Tako nekako bolje funkcioniram, nego kada je sve po protokolu. U svakom slučaju, priprema za posao počinje već dan prije radnog dana, tema, pozivi, dogovaranje sugovornika… Nije posao takav da se možeš tek tako isključiti, već i nakon posla često još satima pregledavaš dnevnike, portale ili već dogovaraš nešto za idući dan. Radni dan započne ujutro, odlaskom na teren ili kolegijem na kojem se dodjele zadaci, zatim slijede pozivi, dogovori, proučavanje teme, izjave, odlasci na teren i na snimanja. Pripreme za javljanje često traju tek nekoliko minuta jer se stvari znaju odvijati praktički u zadnji trenutak, tako da često nešto što na televiziji navečer traje tek nekoliko minuta ustvari je posao od deset sati.

---

image
/Privatni Arhiv
---

Kako balansirate poslovne obveze i privatan život? Mislite li da nešto od tog dvoje uvijek “mora patiti”?

- Za privatni život je dobro to što imamo princip rada četiri dana u tjednu, tako da kada radim zaista malo toga ostane od dana, ali zato imaš tri dana slobodna i tada stignem i odraditi neke stvari i zaostatke, naći se s prijateljima, odraditi trening… A pati li zbog posla privatni život? Pa mislim da kad se ima volje da se sve može stići, ako volje nema najlakše je pronaći neki izgovor.

Uz nepredvidljivost, rekli ste da vam neki dani na poslu nose visoku razinu stresa i adrenalina. Na koji način se opuštate duhovno i emotivno, kako ‘punite’ svoje baterije?

- Ja i kada ne radim često provedem veliki dio dana na portalima ili u gledanju televizije ujutro uz kavu iz kreveta, bez toga nikako ne mogu. No, nekada se potrudim malo isključiti…. Baterije najčešće punim uz dobru knjigu, imam s ekipom mali book club, pa se sastajemo jednom mjesečno uz knjigu koju uvijek netko drugi izabere i neku finu hranu. To je nešto što me baš veseli… Uz to, naravno, dobar film ili serija, ja sam manijak za to, gledam sve odreda, posebice volim zanimljive dokumentarce….Treninzi isto tako, nisam uvijek nešto previše entuzijastična oko njih, ali kada ih odradim, e onda mi je to najdraže na svijetu. Nisam dugo igrala tenis, sada sam se malo vratila i tim treninzima, usto su tu nekad i Sljeme i plivanje. Kako koji dan… I naravno, šetnje s mojim psom Deksterom. U rano jutro zimi to baš i nije uvijek neka velika sreća, ali nakon radnog dana i vikendom stvarno veseli i opušta. Kuhanje isto tako… Sad mi je veselje kad isprobam neki novi recept ili kupim novu tavu za wok (smijeh).

Rođeni ste i odgojeni u Brelima, a spletom okolnosti vaš je dom sada Zagreb. Je li vam želja jednog dana vratiti se u Dalmaciju, gdje su Vaši korijeni?

- Da, živim već stvarno jako dugo u Zagrebu, ali često idem doma, pogotovo ljeti. Volim Zagreb, ali naravno da nigdje nije kao doma. Obožavam more i maminu hranu, šetnje uz more... Tako da se zaletim doma kad god imam priliku. Planova za povratak trenutačno nemam, ali u nekoj dalekoj budućnosti tko zna, sve je moguće. Život u Dalmaciji je svakako mirniji i opušteniji, no naviknula sam se već prilično na ovu gradsku gužvu i ritam, za sada mi to još uvijek odgovara... No, mogla bih zamisliti u daljoj budućnosti možda i neku varijantu mirnijeg života.

Kao srednjoškolka ste s tatom odlazili u Split na utakmice Hajduka. Jeste li još uvijek obožavateljica “bilih” i odlazite li kada vam se pruži šansa na utakmicu?

- Na utakmice sam znala ići prije, dok sam bila mlađa, sada već puno manje.

---

image
/Rtl
---

Novinarski posao imate u malom prstu. Sjećate li se svojih početaka kada ste se tek učili zanatu novinarstva? Što vas je tada guralo naprijed?

- Zanat sam učila kao i mnogi studenti, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, nakon toga sam prešla u redakciju unutarnje politike… Bilo je stvarno teških dana kada ti se čini da ništa ne ide od ruke, ali onda opet dođe jedan dobar dan i sve se zaboravi. I tako ideš dalje, pa već,evo, petnaestak godina.

Prepoznatljivo ste televizijsko lice - što iziskuje određenu razinu brige o svom izgledu. Koje su vaše tajne?

- Trudim se jesti zdravo koliko stignem, iako ponekad preskočim pokoji obrok, pa onda navečer poharam sve po redu što nađem u hladnjaku. Vodim brigu o koži, svi ti rituali i njega, koje bih nekad prije i preskakala, su mi sada pod obavezno. Privatno ne volim previše šminke, najbolje se osjećam samo s puderom (bez toga nigdje), ali u ovom poslu, naravno, bez šminke ne ide. Zbog posla sam često u sakoima i košuljama, pa si privatno dam oduška s bojama i nekim ležernijim izdanjima.

Osim psa Dekstera i dragih vam ljudi iz “užeg kruga”, postoji li netko poseban s kime volite provoditi svoje slobodno vrijeme?

- Volim privatne stvari držati privatnima.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
/Rtl /Rtl /Rtl /Rtl /Privatni Arhiv /Privatni Arhiv
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/porazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti-1258483 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=979a900af0ab687a785b8fd40d49efd58ea93dab [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Popri%C4%8Dali+smo+s+%E2%80%98novim+licem+RTL-a%E2%80%98%2C+otkrila+je+i+da+je+odlazila+na+Hajduka%2C+a+jednu+stvar+prepustila+je+ma%C5%A1ti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fporazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti-1258483 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fporazgovarali-smo-s-novim-licem-rtl-a-otkrila-je-i-da-je-odlazila-na-hajduka-a-jednu-stvar-prepustila-je-masti-1258483 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"DALMATINKA U ZAGREBU"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11556"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizDALMATINKA U ZAGREBU

Popričali smo s ‘novim licem RTL-a‘, otkrila je i da je odlazila na Hajduka, a jednu stvar prepustila je mašti

Piše Rebeka Pastuović
21. siječnja 2023. - 19:57

Karizmatična voditeljica i novinarka Dajana Šošić već je dugi niz godina prepoznatljivo i cijenjeno televizijsko lice, kojoj osim na području karijere, život cvate i u ostalim životnim područjima. Lijepa Dalmatinka koja se rodila i odgojila u Brelima nije samo poznato televizijsko lice, već je i doktorica znanosti. Prošle godine u siječnju izbacila je svoju prvu (ali ne i posljednju) knjigu - i sve je to postigla u svojim tridesetima. 

Prošla godina je, izgleda bila od iznimnog značaja za Dajaninu karijeru, jer je osim izdavanja knjige, svoje radno mjesto na HRT-u nakon 15 godina zamijenila onim u informativnom programu RTL-a. Bez obzira na bogatu lepezu dostignuća koje je do sada postigla, popularna reporterka nikada nije zanemarila brigu o sebi, svom tijelu, duhu i prija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 23:43