StoryEditorOCM
ShowbizNOVA VIJEST

Odbijena i druga izraelska pjesma za Euroviziju: ocijenjena je previše političkom. Izrael čeka diskvalifikacija?

Piše SCENA SD
28. veljače 2024. - 20:01

Nakon što je odbila prvu odabranu pjesmu Izraela za natjecanje za pjesmu Eurovizije, Europska radiodifuzna unija (EBU) također je odbila drugu pjesmu pod nazivom "Dance Forever", izjavili su dužnosnici ministarstva vanjskih poslova za Ynet u srijedu.

“Dance Forever” je pjesma koja je u glasovanju posebnih žirija završila na drugom mjestu, iza “October Rain”, a potpisuju je predstavnica zemlje Eden Golan, te Ron Beaton, Mai Spadia i Vinon Yahal. Stihovi su na engleskom osim nekoliko rečenica na hebrejskom, piše Ynetnews.

Druga pjesma, predana je EBU-u unaprijed zajedno s pjesmom "October Rain".

Nakon Ynetova izvješća o planu EBU-a da diskvalificira "October Rain" zbog "previše politike" i odbijanja Izraelske javne radiotelevizije da promijeni tekst ili melodiju pjesme, mnoge strane aktivno traže rješenje problema.

Čini se da je "Dance Forever" koji spominje Hamasov masakr na glazbenom festivalu Nova gdje su teroristi ubili 364 sudionika i festivalskih radnika, otevši desetke drugih u Gazu, odbijen iz istog razloga.

Predsjednik Isaac Herzog rekao je da pokušava pomoći na bilo koji način kako bi osigurao da Izrael ostane u natjecanju, kao i Ministarstvo vanjskih poslova. Ministar vanjskih poslova Israel Katz također je prosvjedovao protiv odluke, rekavši: "Dopušteno nam je pjevati o tome kroz što smo prošli", misleći na masakr Hamasa 7. listopada.

Izraelski dužnosnici nastavljaju tražiti rješenje s EBU-om, ali izvori uključeni u rasprave kažu da su "pesimistični" glede postizanja povoljnog ishoda.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:39