stdClass Object ( [id] => 1328891 [title] => Nika ‘kliknula‘ sa Sevom na snimanju ‘Superstara‘: To mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna [alias] => nika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nika Turković je dvadeset i osmogodišnja glazbenica i pjevačica. S pjesmom “Hej Mali” nastupila je na dječjem “Eurosongu” 2004. kada je imala devet godina. U Londonu je studirala i magistrirala. Početkom 2023. objavila je svoj prvi album “11”. Svoj televizijski prvijenac imala je u subotu 23. rujna kada je s emitiranjem na RTL-u počela nova sezona emisije “Superstar”.

To je glazbena emisija u kojoj se kandidati nakon audicija natječu za nagradu od 50 tisuća eura. Kandidate ocjenjuje četveročlani žiri koji čine Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković i publika. Severina, Filip Miletić i Nika Turković prvi put su suci u nekoj emisiji.

Trema pred kamerama

Kako je prošla prva emisija i jeste li zadovoljni reakcijom?

- Svi koji su mi se javili kažu da su uživali i da smo super, tako da ću uzeti to kao dobar znak! Zasad sam jako zadovoljna reakcijama, mislim da je početak bio stvarno super.

Prvi put ste u ulozi sutkinje. Zbog čega ste odlučili biti na drugoj strani pozornice?

- Uvijek sam sanjala biti u ovoj ulozi, samo se možda do sada nisam osjećala dovoljno spremno, adekvatno niti pametno da budem u njoj. Sada mi je bilo nekako ispravno vrijeme da sudjelujem u ovakvom showu i iznimno mi je drago da sam priliku prihvatila.

---

image
PR foto
---

Jeste li imali tremu pred kamerama?

- Iskreno, uvijek kad se prva kamera upali, moja trema dolazi s njom u paketu. Za pet minuta sam kao nova, samo to inicijalno uzbuđenje ili strah ili trema uvijek postoji. Što ne mislim da je nužno loše, podsjeća me da su neke stvari bitnije od drugih i volim što su mi stvari važne i što mi je do njih stalo.

S kojim sucem ste se najviše puta složili, a s kojim se najrjeđe slažete?

- Baš sam se ugodno iznenadila koliko smo, premda iz različitih smjerova, kao jedinica funkcionirali jako pametno i konkretno. Mislim da se generalno životno najviše slažem sa Severinom, to mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna.

Koliko se kandidata prijavilo i kako ste odabrali posljednjih sto?

- Mislim da je inicijalno kandidata bilo baš dosta! Proces je bio dosta intenzivan, emotivan i težak, ali meni opet iznimno zabavan i pun iznenađenja.

Za vrijeme audicija bili ste jako emotivni. Uspijete li staviti emocije sa strane kada ocjenjujete kandidate?

- Naravno da sam na kraju dana objektivna kad ocjenjujem i da znam filtrirati što je ipak bitnije i za kandidata i za show. Ali ako gledamo realno, ta emocija koju nam kandidati izazivaju je dio svakog nastupa, svake persone i svakog umjetnika, tako da uklanjati je nema previše smisla.

---

image
PR foto
---

S devet godina ste nastupili na dječjem “Eurosongu” u Norveškoj. Jeste li sami htjeli to?

- Da, jako sam to željela i jako sam o tome sanjala, pa sam tako kompletno sama i došla na tu ideju.

Jeste li imali tremu prilikom nastupa?

- Ne, mislim da je moje tijelo tek u Norveškoj shvatilo da smo u nekom stresu i opasnosti jer sam se razboljela dan prije nastupa i nisam mogla progovoriti ni riječ, a doktor nije pronašao apsolutno nikakvu fizičku indikaciju da nešto nije u redu. Tako da vjerujem da sam se uplašila mnogo više nego što sam shvatila, ali generalno sam bila tamo da se zabavim i tako sam tome i pristupala kroz cijelo iskustvo.

Između dječjeg “Eurosonga” i Vaše prve pjesme “U mraku” prošlo je 15 godina. Zbog čega?

- Vrlo jednostavno - nisam znala tko sam, niti što želim od života, a kamoli kakvom se (ako uopće) glazbom želim baviti. Uzela sam si svoje vrijeme i odrasla, pa kad sam bila potpuno spremna za nešto novo po svojim pravilima, na to sam se i odvažila.

Kako je nastup na dječjem “Eurosongu” utjecao na Vaše djetinjstvo i tinejdžerske dane?

- Definitivno sam odrastala malo drukčije, jer je odjednom glazba bila posao, a ne samo nešto što, eto, volim raditi u slobodno vrijeme. Ali isto tako sam na vrijeme od toga svega “pobjegla” kako bih ipak mogla odrasti “obično”, bez svih tih dodataka. I jako mi je drago da jesam.

---

image
PR foto
---

Jeste li oduvijek htjeli biti pjevačica?

- Osim što sam htjela biti forenzičarka i veterinarka, pjevačica je uvijek bio neki favorit.

Kako vas se dojmio “SeaStar” festival kao pjevačici?

- Moj prvi festival je bio “SeaStar”, na kojem sam i bila kad je došao u Hrvatsku. Mislim da mi je to kao format nastupa jedan od omiljenih i veselim se budućim takvim prilikama.

Duet s Oliverom

Zašto album nosi naziv “11”?

- 11 je neki moj broj koji me prati jako dugo pa kad sam shvatila da će i sam album imati 11 pjesama, odlučila sam da “neka mu bude”, neka se i zove tako, pa da zaokružimo tu cjelinu i taj dio mog života.

Koliko ste dugo radili na njemu i koja Vam je omiljena pjesma?

- Na njemu sam radila od 2019., s izlaskom mog prvog singla “U mraku”. Omiljene pjesme se mijenjaju, mislim da mi je trenutno to “Mrzim”.

RTL-u ste otkrili kako ste snimili duet s pokojnim Oliverom Dragojevićem. O kojoj je pjesmi riječ i kako je došlo do suradnje?

- Ta je pjesma na mom albumu prvijencu iz 2006. godine (ako se ne varam), koji se zove “Alien’”, a pjesma je prepjev dueta Natalie i Nat King Colea pod nazivom “Zauvijek”.

---

image
PR foto
---

Bavite li se marketingom i brandingom i radite li na brandingu sebe kao pjevačice?

- Pa mislim da je to neizbježno kada sam to djelomično i studirala, ali i kada sam “šefica svog projekta”. Uvijek planiram, kemijam i gledam kako nešto napraviti bolje, drukčije, pametnije i novije, ali imam i ljude s kojima radim, koji su tu s razlogom i kojima većinski prepuštam ovakve pothvate.

Koliko imate tetovaža, koja vam je omiljena i zašto ste je napravili?

- Tetovaže više ne brojim, mislim da smo na 19, a upravo i radim četiri nove, tako da je to samo priča za sebe koju neću uskoro završiti.

Bili ste na naslovnici “Elle” časopisa i u reklami za “Adidas open forum”. Koliko dugo ste model?

- Model nisam, hvala na komplimentu, to su sve bili dijelovi jedne glazbene “karijere” koju gradim, uz koju naravno dolaze i prekrasne ponude poput ovih koje ste spomenuli.

Tri omiljene pjevačice ili pjevača?

- Mijenja se to stalno, ali trenutno bih izdvojila Miley Cyrus, Charlotte Cardin i Billie Eilish.

Tri najdraže pjesme?

- Uh, gotovo nemoguće pitanje! Već godinama izdvajam “Slow Dancing in a Burning Room” od Johna Mayera, kao i “Gravity” od Sare Bareilles. A u tu grupu bih možda sad i dodala “What Was I Made For?” od Billie Eilish, koja je po mom skromnome mišljenju savršena pop hit balada godine.

---

image
PR foto
---

Kako ste proveli ljeto?

- Malo odmarajući, većinom radno, onako kako volim najviše.

Gdje volite ljetovati?

- Otok Vis je moje omiljeno mjesto na svijetu, uz Premanturu u Istri.

Najljepše mjesto koje ste posjetili?

- Definitivno Vis.

Omiljeni festival i grad na kojem ste nastupali?

- Omiljeni festival bi bio “SeaStar”, s obzirom na to da je to baš bila “ludilo” prilika, ali ove godine bih možda izdvojila Beograd kao omiljeni grad u kojem sam imala koncert. Nešto se tamo magično posložilo.

Nova pjesma ili televizijski angažman?

- Definitivno nova pjesma.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"glazbeni show"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6980"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => glazbeni show 2 0 6980 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-04 12:00:09 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Božidar Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-08 20:18:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-08 20:18:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nika 'kliknula' sa Sevom na snimanju 'Superstara': To mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna [metakey] => nika turković, superstar, RTL, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735745.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735749.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735711.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735712.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735713.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735714.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735716.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/04\/25735717.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["PR foto","PR foto","PR foto","PR foto","PR foto","PR foto","PR foto","PR foto"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25735745_1920.jpg":"1920x1080","k_25735745_1280.jpg":"1280x1280","k_25735745_1024.jpg":"1024x1024","k_25735745_640.jpg":"640x640","k_25735745_480.jpg":"480x480","k_25735745_340.jpg":"340x340","k_25735745_220.jpg":"220x220","o_25735745_1280.jpg":"1280x853","o_25735745_1024.jpg":"1024x682","o_25735745_640.jpg":"640x426","o_25735745_480.jpg":"480x320","o_25735745_340.jpg":"340x226","o_25735745_220.jpg":"220x146","h_25735745_1280.jpg":"1280x854","h_25735745_1024.jpg":"1024x683","h_25735745_640.jpg":"640x427","h_25735745_480.jpg":"480x320","h_25735745_340.jpg":"340x227","h_25735745_220.jpg":"220x147","pp_25735745_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735745_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735745_640.jpg":"640x814","pp_25735745_480.jpg":"480x611","pp_25735745_340.jpg":"340x432","pp_25735745_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_25735749_1920.jpg":"1920x1080","k_25735749_1280.jpg":"1280x1280","k_25735749_1024.jpg":"1024x1024","k_25735749_640.jpg":"640x640","k_25735749_480.jpg":"480x480","k_25735749_340.jpg":"340x340","k_25735749_220.jpg":"220x220","o_25735749_1280.jpg":"1280x1792","o_25735749_1024.jpg":"1024x1433","o_25735749_640.jpg":"640x896","o_25735749_480.jpg":"480x672","o_25735749_340.jpg":"340x476","o_25735749_220.jpg":"220x308","h_25735749_1280.jpg":"1280x854","h_25735749_1024.jpg":"1024x683","h_25735749_640.jpg":"640x427","h_25735749_480.jpg":"480x320","h_25735749_340.jpg":"340x227","h_25735749_220.jpg":"220x147","pp_25735749_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735749_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735749_640.jpg":"640x814","pp_25735749_480.jpg":"480x611","pp_25735749_340.jpg":"340x432","pp_25735749_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25735711_1920.jpg":"1920x1080","k_25735711_1280.jpg":"1280x1280","k_25735711_1024.jpg":"1024x1024","k_25735711_640.jpg":"640x640","k_25735711_480.jpg":"480x480","k_25735711_340.jpg":"340x340","k_25735711_220.jpg":"220x220","o_25735711_1280.jpg":"1280x1920","o_25735711_1024.jpg":"1024x1536","o_25735711_640.jpg":"640x960","o_25735711_480.jpg":"480x720","o_25735711_340.jpg":"340x510","o_25735711_220.jpg":"220x330","h_25735711_1280.jpg":"1280x854","h_25735711_1024.jpg":"1024x683","h_25735711_640.jpg":"640x427","h_25735711_480.jpg":"480x320","h_25735711_340.jpg":"340x227","h_25735711_220.jpg":"220x147","pp_25735711_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735711_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735711_640.jpg":"640x814","pp_25735711_480.jpg":"480x611","pp_25735711_340.jpg":"340x432","pp_25735711_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25735712_1920.jpg":"1920x1080","k_25735712_1280.jpg":"1280x1280","k_25735712_1024.jpg":"1024x1024","k_25735712_640.jpg":"640x640","k_25735712_480.jpg":"480x480","k_25735712_340.jpg":"340x340","k_25735712_220.jpg":"220x220","o_25735712_1280.jpg":"1280x1920","o_25735712_1024.jpg":"1024x1536","o_25735712_640.jpg":"640x960","o_25735712_480.jpg":"480x720","o_25735712_340.jpg":"340x510","o_25735712_220.jpg":"220x330","h_25735712_1280.jpg":"1280x854","h_25735712_1024.jpg":"1024x683","h_25735712_640.jpg":"640x427","h_25735712_480.jpg":"480x320","h_25735712_340.jpg":"340x227","h_25735712_220.jpg":"220x147","pp_25735712_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735712_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735712_640.jpg":"640x814","pp_25735712_480.jpg":"480x611","pp_25735712_340.jpg":"340x432","pp_25735712_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1000x1500","hd_25735713_1920.jpg":"1920x1080","k_25735713_1280.jpg":"1280x1280","k_25735713_1024.jpg":"1024x1024","k_25735713_640.jpg":"640x640","k_25735713_480.jpg":"480x480","k_25735713_340.jpg":"340x340","k_25735713_220.jpg":"220x220","o_25735713_1280.jpg":"1280x1920","o_25735713_1024.jpg":"1024x1536","o_25735713_640.jpg":"640x960","o_25735713_480.jpg":"480x720","o_25735713_340.jpg":"340x510","o_25735713_220.jpg":"220x330","h_25735713_1280.jpg":"1280x854","h_25735713_1024.jpg":"1024x683","h_25735713_640.jpg":"640x427","h_25735713_480.jpg":"480x320","h_25735713_340.jpg":"340x227","h_25735713_220.jpg":"220x147","pp_25735713_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735713_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735713_640.jpg":"640x814","pp_25735713_480.jpg":"480x611","pp_25735713_340.jpg":"340x432","pp_25735713_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x1000","hd_25735714_1920.jpg":"1920x1080","k_25735714_1280.jpg":"1280x1280","k_25735714_1024.jpg":"1024x1024","k_25735714_640.jpg":"640x640","k_25735714_480.jpg":"480x480","k_25735714_340.jpg":"340x340","k_25735714_220.jpg":"220x220","o_25735714_1280.jpg":"1280x853","o_25735714_1024.jpg":"1024x682","o_25735714_640.jpg":"640x426","o_25735714_480.jpg":"480x320","o_25735714_340.jpg":"340x226","o_25735714_220.jpg":"220x146","h_25735714_1280.jpg":"1280x854","h_25735714_1024.jpg":"1024x683","h_25735714_640.jpg":"640x427","h_25735714_480.jpg":"480x320","h_25735714_340.jpg":"340x227","h_25735714_220.jpg":"220x147","pp_25735714_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735714_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735714_640.jpg":"640x814","pp_25735714_480.jpg":"480x611","pp_25735714_340.jpg":"340x432","pp_25735714_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25735716_1920.jpg":"1920x1080","k_25735716_1280.jpg":"1280x1280","k_25735716_1024.jpg":"1024x1024","k_25735716_640.jpg":"640x640","k_25735716_480.jpg":"480x480","k_25735716_340.jpg":"340x340","k_25735716_220.jpg":"220x220","o_25735716_1280.jpg":"1280x1920","o_25735716_1024.jpg":"1024x1536","o_25735716_640.jpg":"640x960","o_25735716_480.jpg":"480x720","o_25735716_340.jpg":"340x510","o_25735716_220.jpg":"220x330","h_25735716_1280.jpg":"1280x854","h_25735716_1024.jpg":"1024x683","h_25735716_640.jpg":"640x427","h_25735716_480.jpg":"480x320","h_25735716_340.jpg":"340x227","h_25735716_220.jpg":"220x147","pp_25735716_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735716_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735716_640.jpg":"640x814","pp_25735716_480.jpg":"480x611","pp_25735716_340.jpg":"340x432","pp_25735716_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25735717_1920.jpg":"1920x1080","k_25735717_1280.jpg":"1280x1280","k_25735717_1024.jpg":"1024x1024","k_25735717_640.jpg":"640x640","k_25735717_480.jpg":"480x480","k_25735717_340.jpg":"340x340","k_25735717_220.jpg":"220x220","o_25735717_1280.jpg":"1280x1920","o_25735717_1024.jpg":"1024x1536","o_25735717_640.jpg":"640x960","o_25735717_480.jpg":"480x720","o_25735717_340.jpg":"340x510","o_25735717_220.jpg":"220x330","h_25735717_1280.jpg":"1280x854","h_25735717_1024.jpg":"1024x683","h_25735717_640.jpg":"640x427","h_25735717_480.jpg":"480x320","h_25735717_340.jpg":"340x227","h_25735717_220.jpg":"220x147","pp_25735717_1280.jpg":"1280x1628","pp_25735717_1024.jpg":"1024x1303","pp_25735717_640.jpg":"640x814","pp_25735717_480.jpg":"480x611","pp_25735717_340.jpg":"340x432","pp_25735717_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7498654 Threads: 5 Questions: 1538557075 Slow queries: 4680495 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110878060 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/nika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna-1328891 [printLink] => /scena/showbiz/nika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna-1328891?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 615274 [name] => nika turković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-15 21:03:23 [main_article_id] => 0 [alias] => nika-turkovic [link] => /tag/nika-turkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 701182 [name] => superstar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-27 20:20:05 [main_article_id] => 0 [alias] => superstar [link] => /tag/superstar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 472363 [name] => RTL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rtl [link] => /tag/rtl ) [3] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [4] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nika ‘kliknula‘ sa Sevom na snimanju ‘Superstara‘: To mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-02-13-08-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735745.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => PR foto [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735745.jpg [title] => PR foto ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735749.jpg [title] => PR foto ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735711.jpg [title] => PR foto ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735712.jpg [title] => PR foto ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735713.jpg [title] => PR foto ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735714.jpg [title] => PR foto ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735716.jpg [title] => PR foto ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/04/25735717.jpg [title] => PR foto ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nika Turković je dvadeset i osmogodišnja glazbenica i pjevačica. S pjesmom “Hej Mali” nastupila je na dječjem “Eurosongu” 2004. kada je imala devet godina. U Londonu je studirala i magistrirala. Početkom 2023. objavila je svoj prvi album “11”. Svoj televizijski prvijenac imala je u subotu 23. rujna kada je s emitiranjem na RTL-u počela nova sezona emisije “Superstar”.

To je glazbena emisija u kojoj se kandidati nakon audicija natječu za nagradu od 50 tisuća eura. Kandidate ocjenjuje četveročlani žiri koji čine Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković i publika. Severina, Filip Miletić i Nika Turković prvi put su suci u nekoj emisiji.

Trema pred kamerama

Kako je prošla prva emisija i jeste li zadovoljni reakcijom?

- Svi koji su mi se javili kažu da su uživali i da smo super, tako da ću uzeti to kao dobar znak! Zasad sam jako zadovoljna reakcijama, mislim da je početak bio stvarno super.

Prvi put ste u ulozi sutkinje. Zbog čega ste odlučili biti na drugoj strani pozornice?

- Uvijek sam sanjala biti u ovoj ulozi, samo se možda do sada nisam osjećala dovoljno spremno, adekvatno niti pametno da budem u njoj. Sada mi je bilo nekako ispravno vrijeme da sudjelujem u ovakvom showu i iznimno mi je drago da sam priliku prihvatila.

---

image
PR foto
---

Jeste li imali tremu pred kamerama?

- Iskreno, uvijek kad se prva kamera upali, moja trema dolazi s njom u paketu. Za pet minuta sam kao nova, samo to inicijalno uzbuđenje ili strah ili trema uvijek postoji. Što ne mislim da je nužno loše, podsjeća me da su neke stvari bitnije od drugih i volim što su mi stvari važne i što mi je do njih stalo.

S kojim sucem ste se najviše puta složili, a s kojim se najrjeđe slažete?

- Baš sam se ugodno iznenadila koliko smo, premda iz različitih smjerova, kao jedinica funkcionirali jako pametno i konkretno. Mislim da se generalno životno najviše slažem sa Severinom, to mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna.

Koliko se kandidata prijavilo i kako ste odabrali posljednjih sto?

- Mislim da je inicijalno kandidata bilo baš dosta! Proces je bio dosta intenzivan, emotivan i težak, ali meni opet iznimno zabavan i pun iznenađenja.

Za vrijeme audicija bili ste jako emotivni. Uspijete li staviti emocije sa strane kada ocjenjujete kandidate?

- Naravno da sam na kraju dana objektivna kad ocjenjujem i da znam filtrirati što je ipak bitnije i za kandidata i za show. Ali ako gledamo realno, ta emocija koju nam kandidati izazivaju je dio svakog nastupa, svake persone i svakog umjetnika, tako da uklanjati je nema previše smisla.

---

image
PR foto
---

S devet godina ste nastupili na dječjem “Eurosongu” u Norveškoj. Jeste li sami htjeli to?

- Da, jako sam to željela i jako sam o tome sanjala, pa sam tako kompletno sama i došla na tu ideju.

Jeste li imali tremu prilikom nastupa?

- Ne, mislim da je moje tijelo tek u Norveškoj shvatilo da smo u nekom stresu i opasnosti jer sam se razboljela dan prije nastupa i nisam mogla progovoriti ni riječ, a doktor nije pronašao apsolutno nikakvu fizičku indikaciju da nešto nije u redu. Tako da vjerujem da sam se uplašila mnogo više nego što sam shvatila, ali generalno sam bila tamo da se zabavim i tako sam tome i pristupala kroz cijelo iskustvo.

Između dječjeg “Eurosonga” i Vaše prve pjesme “U mraku” prošlo je 15 godina. Zbog čega?

- Vrlo jednostavno - nisam znala tko sam, niti što želim od života, a kamoli kakvom se (ako uopće) glazbom želim baviti. Uzela sam si svoje vrijeme i odrasla, pa kad sam bila potpuno spremna za nešto novo po svojim pravilima, na to sam se i odvažila.

Kako je nastup na dječjem “Eurosongu” utjecao na Vaše djetinjstvo i tinejdžerske dane?

- Definitivno sam odrastala malo drukčije, jer je odjednom glazba bila posao, a ne samo nešto što, eto, volim raditi u slobodno vrijeme. Ali isto tako sam na vrijeme od toga svega “pobjegla” kako bih ipak mogla odrasti “obično”, bez svih tih dodataka. I jako mi je drago da jesam.

---

image
PR foto
---

Jeste li oduvijek htjeli biti pjevačica?

- Osim što sam htjela biti forenzičarka i veterinarka, pjevačica je uvijek bio neki favorit.

Kako vas se dojmio “SeaStar” festival kao pjevačici?

- Moj prvi festival je bio “SeaStar”, na kojem sam i bila kad je došao u Hrvatsku. Mislim da mi je to kao format nastupa jedan od omiljenih i veselim se budućim takvim prilikama.

Duet s Oliverom

Zašto album nosi naziv “11”?

- 11 je neki moj broj koji me prati jako dugo pa kad sam shvatila da će i sam album imati 11 pjesama, odlučila sam da “neka mu bude”, neka se i zove tako, pa da zaokružimo tu cjelinu i taj dio mog života.

Koliko ste dugo radili na njemu i koja Vam je omiljena pjesma?

- Na njemu sam radila od 2019., s izlaskom mog prvog singla “U mraku”. Omiljene pjesme se mijenjaju, mislim da mi je trenutno to “Mrzim”.

RTL-u ste otkrili kako ste snimili duet s pokojnim Oliverom Dragojevićem. O kojoj je pjesmi riječ i kako je došlo do suradnje?

- Ta je pjesma na mom albumu prvijencu iz 2006. godine (ako se ne varam), koji se zove “Alien’”, a pjesma je prepjev dueta Natalie i Nat King Colea pod nazivom “Zauvijek”.

---

image
PR foto
---

Bavite li se marketingom i brandingom i radite li na brandingu sebe kao pjevačice?

- Pa mislim da je to neizbježno kada sam to djelomično i studirala, ali i kada sam “šefica svog projekta”. Uvijek planiram, kemijam i gledam kako nešto napraviti bolje, drukčije, pametnije i novije, ali imam i ljude s kojima radim, koji su tu s razlogom i kojima većinski prepuštam ovakve pothvate.

Koliko imate tetovaža, koja vam je omiljena i zašto ste je napravili?

- Tetovaže više ne brojim, mislim da smo na 19, a upravo i radim četiri nove, tako da je to samo priča za sebe koju neću uskoro završiti.

Bili ste na naslovnici “Elle” časopisa i u reklami za “Adidas open forum”. Koliko dugo ste model?

- Model nisam, hvala na komplimentu, to su sve bili dijelovi jedne glazbene “karijere” koju gradim, uz koju naravno dolaze i prekrasne ponude poput ovih koje ste spomenuli.

Tri omiljene pjevačice ili pjevača?

- Mijenja se to stalno, ali trenutno bih izdvojila Miley Cyrus, Charlotte Cardin i Billie Eilish.

Tri najdraže pjesme?

- Uh, gotovo nemoguće pitanje! Već godinama izdvajam “Slow Dancing in a Burning Room” od Johna Mayera, kao i “Gravity” od Sare Bareilles. A u tu grupu bih možda sad i dodala “What Was I Made For?” od Billie Eilish, koja je po mom skromnome mišljenju savršena pop hit balada godine.

---

image
PR foto
---

Kako ste proveli ljeto?

- Malo odmarajući, većinom radno, onako kako volim najviše.

Gdje volite ljetovati?

- Otok Vis je moje omiljeno mjesto na svijetu, uz Premanturu u Istri.

Najljepše mjesto koje ste posjetili?

- Definitivno Vis.

Omiljeni festival i grad na kojem ste nastupali?

- Omiljeni festival bi bio “SeaStar”, s obzirom na to da je to baš bila “ludilo” prilika, ali ove godine bih možda izdvojila Beograd kao omiljeni grad u kojem sam imala koncert. Nešto se tamo magično posložilo.

Nova pjesma ili televizijski angažman?

- Definitivno nova pjesma.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
PR foto PR foto PR foto PR foto PR foto PR foto PR foto PR foto
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/nika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna-1328891 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=305bf1b5786f07e5e8c11e0008b3231d98c0312f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nika+%E2%80%98kliknula%E2%80%98+sa+Sevom+na+snimanju+%E2%80%98Superstara%E2%80%98%3A+To+mi+je+jedna+skroz+nova+ljubavna+pri%C4%8Da+na+kojoj+sam+ba%C5%A1+zahvalna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna-1328891 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnika-kliknula-sa-sevom-na-snimanju-superstara-to-mi-je-jedna-skroz-nova-ljubavna-prica-na-kojoj-sam-bas-zahvalna-1328891 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"glazbeni show"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6980"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizglazbeni show

Nika ‘kliknula‘ sa Sevom na snimanju ‘Superstara‘: To mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna

Piše Božidar Lončar
8. listopada 2023. - 22:18

Nika Turković je dvadeset i osmogodišnja glazbenica i pjevačica. S pjesmom “Hej Mali” nastupila je na dječjem “Eurosongu” 2004. kada je imala devet godina. U Londonu je studirala i magistrirala. Početkom 2023. objavila je svoj prvi album “11”. Svoj televizijski prvijenac imala je u subotu 23. rujna kada je s emitiranjem na RTL-u počela nova sezona emisije “Superstar”.

To je glazbena emisija u kojoj se kandidati nakon audicija natječu za nagradu od 50 tisuća eura. Kandidate ocjenjuje četveročlani žiri koji čine Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković i publika. Severina, Filip Miletić i Nika Turković prvi put su suci u nekoj emisiji.

Trema pred kamerama

Kako je prošla prva emisija i jeste li zadovoljni reakcijom?

- Svi koji su mi se javili kažu da su uživali i da smo super, tako da ću uzeti to kao dobar znak! Zasad sam jako zadovoljna reakcijama, mislim da je početak bio stvarno super.

Prvi put ste u ulozi sutkinje. Zbog čega ste odlučili biti na drugoj strani pozornice?

- Uvijek sam sanjala biti u ovoj ulozi, samo se možda do sada nisam osjećala dovoljno spremno, adekvatno niti pametno da budem u njoj. Sada mi je bilo nekako ispravno vrijeme da sudjelujem u ovakvom showu i iznimno mi je drago da sam priliku prihvatila.

image
PR foto

Jeste li imali tremu pred kamerama?

- Iskreno, uvijek kad se prva kamera upali, moja trema dolazi s njom u paketu. Za pet minuta sam kao nova, samo to inicijalno uzbuđenje ili strah ili trema uvijek postoji. Što ne mislim da je nužno loše, podsjeća me da su neke stvari bitnije od drugih i volim što su mi stvari važne i što mi je do njih stalo.

S kojim sucem ste se najviše puta složili, a s kojim se najrjeđe slažete?

- Baš sam se ugodno iznenadila koliko smo, premda iz različitih smjerova, kao jedinica funkcionirali jako pametno i konkretno. Mislim da se generalno životno najviše slažem sa Severinom, to mi je jedna skroz nova ljubavna priča na kojoj sam baš zahvalna.

Koliko se kandidata prijavilo i kako ste odabrali posljednjih sto?

- Mislim da je inicijalno kandidata bilo baš dosta! Proces je bio dosta intenzivan, emotivan i težak, ali meni opet iznimno zabavan i pun iznenađenja.

Za vrijeme audicija bili ste jako emotivni. Uspijete li staviti emocije sa strane kada ocjenjujete kandidate?

- Naravno da sam na kraju dana objektivna kad ocjenjujem i da znam filtrirati što je ipak bitnije i za kandidata i za show. Ali ako gledamo realno, ta emocija koju nam kandidati izazivaju je dio svakog nastupa, svake persone i svakog umjetnika, tako da uklanjati je nema previše smisla.

image
PR foto

S devet godina ste nastupili na dječjem “Eurosongu” u Norveškoj. Jeste li sami htjeli to?

- Da, jako sam to željela i jako sam o tome sanjala, pa sam tako kompletno sama i došla na tu ideju.

Jeste li imali tremu prilikom nastupa?

- Ne, mislim da je moje tijelo tek u Norveškoj shvatilo da smo u nekom stresu i opasnosti jer sam se razboljela dan prije nastupa i nisam mogla progovoriti ni riječ, a doktor nije pronašao apsolutno nikakvu fizičku indikaciju da nešto nije u redu. Tako da vjerujem da sam se uplašila mnogo više nego što sam shvatila, ali generalno sam bila tamo da se zabavim i tako sam tome i pristupala kroz cijelo iskustvo.

Između dječjeg “Eurosonga” i Vaše prve pjesme “U mraku” prošlo je 15 godina. Zbog čega?

- Vrlo jednostavno - nisam znala tko sam, niti što želim od života, a kamoli kakvom se (ako uopće) glazbom želim baviti. Uzela sam si svoje vrijeme i odrasla, pa kad sam bila potpuno spremna za nešto novo po svojim pravilima, na to sam se i odvažila.

Kako je nastup na dječjem “Eurosongu” utjecao na Vaše djetinjstvo i tinejdžerske dane?

- Definitivno sam odrastala malo drukčije, jer je odjednom glazba bila posao, a ne samo nešto što, eto, volim raditi u slobodno vrijeme. Ali isto tako sam na vrijeme od toga svega “pobjegla” kako bih ipak mogla odrasti “obično”, bez svih tih dodataka. I jako mi je drago da jesam.

image
PR foto

Jeste li oduvijek htjeli biti pjevačica?

- Osim što sam htjela biti forenzičarka i veterinarka, pjevačica je uvijek bio neki favorit.

Kako vas se dojmio “SeaStar” festival kao pjevačici?

- Moj prvi festival je bio “SeaStar”, na kojem sam i bila kad je došao u Hrvatsku. Mislim da mi je to kao format nastupa jedan od omiljenih i veselim se budućim takvim prilikama.

Duet s Oliverom

Zašto album nosi naziv “11”?

- 11 je neki moj broj koji me prati jako dugo pa kad sam shvatila da će i sam album imati 11 pjesama, odlučila sam da “neka mu bude”, neka se i zove tako, pa da zaokružimo tu cjelinu i taj dio mog života.

Koliko ste dugo radili na njemu i koja Vam je omiljena pjesma?

- Na njemu sam radila od 2019., s izlaskom mog prvog singla “U mraku”. Omiljene pjesme se mijenjaju, mislim da mi je trenutno to “Mrzim”.

RTL-u ste otkrili kako ste snimili duet s pokojnim Oliverom Dragojevićem. O kojoj je pjesmi riječ i kako je došlo do suradnje?

- Ta je pjesma na mom albumu prvijencu iz 2006. godine (ako se ne varam), koji se zove “Alien’”, a pjesma je prepjev dueta Natalie i Nat King Colea pod nazivom “Zauvijek”.

image
PR foto

Bavite li se marketingom i brandingom i radite li na brandingu sebe kao pjevačice?

- Pa mislim da je to neizbježno kada sam to djelomično i studirala, ali i kada sam “šefica svog projekta”. Uvijek planiram, kemijam i gledam kako nešto napraviti bolje, drukčije, pametnije i novije, ali imam i ljude s kojima radim, koji su tu s razlogom i kojima većinski prepuštam ovakve pothvate.

Koliko imate tetovaža, koja vam je omiljena i zašto ste je napravili?

- Tetovaže više ne brojim, mislim da smo na 19, a upravo i radim četiri nove, tako da je to samo priča za sebe koju neću uskoro završiti.

Bili ste na naslovnici “Elle” časopisa i u reklami za “Adidas open forum”. Koliko dugo ste model?

- Model nisam, hvala na komplimentu, to su sve bili dijelovi jedne glazbene “karijere” koju gradim, uz koju naravno dolaze i prekrasne ponude poput ovih koje ste spomenuli.

Tri omiljene pjevačice ili pjevača?

- Mijenja se to stalno, ali trenutno bih izdvojila Miley Cyrus, Charlotte Cardin i Billie Eilish.

Tri najdraže pjesme?

- Uh, gotovo nemoguće pitanje! Već godinama izdvajam “Slow Dancing in a Burning Room” od Johna Mayera, kao i “Gravity” od Sare Bareilles. A u tu grupu bih možda sad i dodala “What Was I Made For?” od Billie Eilish, koja je po mom skromnome mišljenju savršena pop hit balada godine.

image
PR foto

Kako ste proveli ljeto?

- Malo odmarajući, većinom radno, onako kako volim najviše.

Gdje volite ljetovati?

- Otok Vis je moje omiljeno mjesto na svijetu, uz Premanturu u Istri.

Najljepše mjesto koje ste posjetili?

- Definitivno Vis.

Omiljeni festival i grad na kojem ste nastupali?

- Omiljeni festival bi bio “SeaStar”, s obzirom na to da je to baš bila “ludilo” prilika, ali ove godine bih možda izdvojila Beograd kao omiljeni grad u kojem sam imala koncert. Nešto se tamo magično posložilo.

Nova pjesma ili televizijski angažman?

- Definitivno nova pjesma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 04:13