StoryEditorOCM
ShowbizČVRSTO ODLUČIO

Nakon što je saznao šokantnu vijest hollywoodska zvijezda Chris Hemsworth radikalno promijenio svoj život

Piše SCENA SD
7. listopada 2023. - 10:47

Otkako je hollywoodska zvijezda Chris Hemsworth (40) slučajno saznao da ima povećan rizik od razvoja Alzheimerove bolesti jednog dana, potpuno se promijenio. Činjenica da je zvijezda spremna trenirati svoje mišiće željeznom disciplinom dokazuje impresivna tjelesna građa glumca Thora. Sada je također spreman uložiti puno posla u drugi dio svog tijela - svoj mozak. To je otkrio u intervjuu za Men‘s Health.

Za bolje mentalno zdravlje usvojio je određene rutine u svoj svakodnevni život. "Uvijek sam bio vrlo dosljedan svojim obvezama na treningu. Ali u posljednje vrijeme osjećam važnost uzimanja vremena za sebe, bez vanjskih glasova ili stimulacije." U tim trenucima tišine puno meditira i radi vježbe disanja, bilo u sauni ili ledenoj kupelji.

Također je prilagodio svoju večernju rutinu: "Pokušavam se držati podalje od ekrana sat vremena prije spavanja. Čitanje većine večeri definitivno pomaže."

U seriji Disney+ i National Geographica "Neograničeno" prošle godine, Chris je krenuo pronaći načine za borbu protiv starosti i produljenje života. Također je prošao liječničke preglede, koji su otkrili da je naslijedio gen APOE4 i od majke i od oca. To povećava mogućnost razvoja Alzheimerove bolesti.

image

Chris Hemsworth

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

"Uzeli su sve moje krvne pretrage i napravili niz testova. Plan je bio podijeliti rezultate sa mnom pred kamerama i razgovarati o tome kako bismo mogli poboljšati ovo i ono", rekao je Chris. Međutim, liječnik emisije radije mu je rekao rezultate putem telefona. "Bilo je prilično šokantno", prisjetio se glumac "Thor".

Također mu je ponuđeno da snimi epizodu bez spominjanja rezultata, što je odbio iz altruističkih razloga. "Ako to motivira ljude da se bolje brinu o sebi i shvate da postoje koraci koje možete poduzeti, onda tim bolje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:26