StoryEditorOCM
ShowbizYNET OBJAVIO

Izraelska pjesma za Euroviziju konačno odobrena nakon nekoliko prilagodbi, Eden Golan izvest će pjesmu ‘Hurricane‘

Piše SCENA SD
8. ožujka 2024. - 07:42

Prema izraelskim medijima, Europska radiodifuzna unija (EBU) odobrila je ulazak Izraela na Euroviziju. Ovo je već treća pjesma pjevačice Eden Golan (20) koja je predstavljena; Druge dvije pjesme nisu odobrene zbog svojeg političkog sadržaja.

Pjesma "Hurricane" bit će predstavljena na izraelskoj televiziji u nedjelju navečer. Zajedno s EBU-om, pjevačica Eden Golan radila je na zajedničkoj verziji, koja je sada odobrena. O tome izvještava lokalni informativni medij Ynet, sam EBU još nije objavio vijest.. Melodija dolazi iz prve verije ‘October Rain‘, ali s novim stihovima pjesma je dobila i novi naslov. To više nije politički vezano i navodno se radi o mladoj ženi koja je spašena iz osobne krize.

Organizacija Eurosonga trenutno dobiva brojne kritike jer, unatoč ratu u Gazi, Izrael nije isključen iz sudjelovanja na natjecanju Eurosong. To se već dogodilo u Rusiji nakon invazije na Ukrajinu. EBU je ranije priopćila kako je Izraelu dozvoljeno sudjelovanje, te kako natjecanje za pjesmu Eurovizije mora ostati "nepolitički događaj".

Eurosong će se održati od 7. do 11. svibnja u Malmöu u Švedskoj. Izrael će zajedno s Belgijom i Nizozemskom sudjelovati u drugom polufinalu, u četvrtak, 9. svibnja.

image

Eden Golan

Screenshot Youtube
image

Eden Golan

Screenshot Youtube
image

Eden Golan

Screenshot Youtube
image

Eden Golan

Screenshot Youtube

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:06