StoryEditorOCM
ShowbizNASTUPAJU SEDMI

Hoće li Let 3 večeras prekinuti ‘zlokobni niz‘? Osvanuli su kao kralj Charles III. u centru Liverpoola

Piše Scena SD
9. svibnja 2023. - 07:40

Prema svim prognozama, ako se reakcije i afiniteti glasača na ovakvom natjecanju uopće mogu predvidjeti, osebujni riječki rokeri iz Leta 3 trebali bi Hrvatsku na Eurosongu 2023. s pjesmom "Mama ŠČ" predstavljati i u finalnoj večeri u subotu 13. svibnja u liverpulskoj Areni.

Večeras se natječu za prolazak u finale i nastupaju sedmi od ukupno 15 izvođača, a uzbuđenje pred nastup dodatno podižu šećući gradom pod maskama s likom novookrunjenog kralja Charlesa III.

image

Damir Martinovic Mrle radi show u centru Liverpoola

Livio Andrijić/Cropix

Ako večeras uspiju, prekinut će dugi niz sušnih godina, jer Hrvatska svog predstavnika u finalu nije imala od 2017. i nastupa Jacquesa Houdeka s pjesmom "My Friend".

image

Let 3, Matej Zec, Jovanka Broz Titutka i Dražen Baljak

Livio Andrijić/Cropix

Ovogodišnji Eurosong održava se pod motom United by Music (Ujedinjeni glazbom), a zaštitni znak najpopularnijeg natjecanja na svijetu su povezana srca u ukrajinskim i britanskim bojama koja u animiranom prikazu pulsiraju kao jedno, čime se naglašava zajedništvo lanjske zemlje pobjednice Ukrajine, te zemlje domaćina koja je zbog rata u Ukrajini preuzela organizaciju tog događaja.

Prvi hrvatski predstavnici od osamostaljenja na tom natjecanju bila je riječka skupina Put, sastavljena od članica zbora Putokazi, koja nas je 1993. u Irskoj predstavljala s pjesmom "Don‘t Ever Cry", podsjeća Gloria.

Najbolje rezultate ostvarile su Maja Blagdan i Doris Dragović koje su osvojile četvrto mjesto: Maja Blagdan sa "Svetom ljubavi" 1996. u Norveškoj a Doris Dragović s "Marijom Magdalenom" 1999. u Izraelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 03:43