StoryEditorOCM
ŽivotUkraden na parkingu

Vlasnik ukradenog automobila pratio putovanje svog ljubimca od Kanade do Azije, a sve zahvaljujući malenom uređaju

Piše Vijesti SD
29. siječnja 2024. - 22:14

Vjerovali ili ne, stanovnik Toronta je, nakon što mu je ukraden automobil s parkirališta, mogao pratiti putovanje svog otetog “ljubimca” sve do Dubaija. U videu koji je osvanuo na TikToku objasnio je kako je došlo do toga. Iako je njegov automobil imao mehaničku blokadu volana to nije spriječilo provalnika da ga automobil ukrade.

@cbcnews A Toronto man used AirTags to track his stolen 2022 GMC Yukon XL from his driveway to a used-car lot 11,000 km away. CBC News has agreed to conceal the vehicle owner’s full name and identifying details, as his family fears reprisals for fighting back against the people who stole his car. #CarTheft #StolenCar #TheNational ♬ original sound - CBC News

Ali ono na što lopov nije računao su dva bežična trackera pomoću kojih je vlasnik u svakom trenutku mogao doznati lokaciju na kojem se nalazi njegov automobil. Kada je pomoću trackera shvatio da je njegov automobil ukraden nazvao je policiju. U trenutku kad je nazvao policiju, automobil se nalazio na željezničkoj stanici sjeverno od Toronta.

Policajac mu je odgovorio da željeznički kolodvor nije u njihovoj nadležnosti i da mora zvati drugu policijsku postaju. Zbog nezainteresiranosti policije mogao je bespomoćno promatrati kako njegov automobil iz Toronta ide preko Ontarija sve do Montreala. Tada je opet nazvao policiju, ali ni tada mu nisu bili od pomoći.

Nakon tri tjedna tracker je počeo ponovo javljati svoju lokaciju iz Antwerpena u Belgiji. Naime, ukradeni automobil je iz Kanade brodom dospio sve do Europe. Svoje putovanje je na kraju završio na trećem kontinentu – u Aziji. Na tržištu rabljenih automobila u Dubaiju čeka novog vlasnika. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:25