StoryEditorOCM
ŽivotINA donacija

Uz pomoć Ine opremit ćemo ključni rehabilitacijski kabinet

Piše Ana Petrić/Sponzorirani sadržaj
15. prosinca 2023. - 08:57

Kako to biva posljednjih desetak, INA je i ove godine, u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom, vrijednom donacijom u iznosu od 1.500 eura obradovala šibenski Centar za odgoj i obrazovanje na Šubićevcu. Prigodnog, blagdanskog raspoloženja u Centru ne nedostaje, a dokaz tome su njegovi korisnici, a koji su nas, kao i uvijek, dočekali s radošću i veseljem.

Uz njih nas je, dakako, srdačno dočekala i ravnateljica Centra Nataša Tucak, koja je istaknula ovu višegodišnju hvalevrijednu suradnju, a koja im, dodaje, zaista mnogo znači, obzirom da donirani novac utroše u ono što im je trenutno najpotrebnije.

- Prošle smo godine doniranim novcem nabavili instrumentarij za našu kolegicu psihologinju koji joj je jako vrijedan i na tome vam od srca hvala. Ove ćemo godine novac vjerojatno utrošiti u opremu jednog dijela kabineta edukacijskog – rehabilitatora, što je odlično jer u Šibeniku nismo toliko deficitarni sa kadrom edukacijske rehabilitacije, a što nam omogućuje da se zapravo u tom pravcu i razvijamo. Hoću reći, to je jedna izvaninstitucionalna usluga u našem Centru, a na koju roditelji dovode svoju djecu na vježbe od malih nogu, odnosno na stručnu rehabilitaciju, a kako raste broj djece, raste broj stručnjaka, a time i potrebnih kabineta i opreme. Što se tiče baš edukacijskih rehabilitatora ovdje zaista imamo sreću da smo u tom dijelu kliničkog rada jako dobro ekipirani, no, u dijelu odgojno-obrazovnog procesa nailazimo na probleme što se kadra tiče, konkretno za dovoljan broj logopeda ne vidim zoru još dugo vremena. No, to je problem na državnoj razini, ali vjerujem da će se naći način da se stručnjake više privuče u manje sredine – kazuje ravnateljica, dodavši kako ih trenutno u Centru očekuje bogat božićni program, od priredbi i zajedničkih aktivnosti do ozbiljnog natjecanja u izradi kolača.

Fantastičnoj atmosferi u Centru pridonijela je i zadarska kazališna skupina Dragon teatar, a koja je izvela predstavu ‘Alisa u zemlji čudesa‘ te zabavila i oduševila sve prisutne. I velike i male, a mi im od srca želimo sve najljepše za nadolazeće blagdane.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:11