StoryEditorOCM
Životblanka i zlatko

Što to Mateša nosi na prstu dok za ruku drži novu ljubav? Mnoge je zbunio ovaj misteriozni detalj. ‘To je znak...‘

Piše MOZAIK SD
25. rujna 2023. - 13:10

Proslava 25. obljetnice osnutka Klinike Svjetlost u Zagrebuokupila je brojne gostu iz političkog, gospodarskog, zdravstvenog, kulturnog, sportskog i estradnog miljea. Nema tko nije došao pozdraviti i čestitati obitelji Gabrić - a uz oca Nikicu ovdje su bili i njegovi sinovi, liječnici Ivan i Krešimir, koji nastavljaju obiteljski posao.

Izvještaj s proslave pročitajte OVDJE.

Među poznatima je bio i novopečeni ljubavni par - Zlatko Mateša i Blanka Kačer.

image
Darko Tomaš/Cropix

Ponosno su pozirali fotografima, no mnogima je zapeo detalj na ruci Mateše.

Nosio je prsten na kažiprstu (bijelo zlato, srebro ili nehrđajući čelik). To je pomalo neuobičajeno mjesto za prsten, posebice jer je s prstenom na na tom mjestu teško obavljati svakodnevne obaveze. Ali pravim frajerima ništa nije teško. 

Kažu da na tom mjestu prsten nose mlađi i samopouzdani frajeri, a mogu i oni stariji koji se osjećaju mladima i moćnima. 

Značenje prstena na kažiprstu objasnio je portal Miss7.

Kažiprstom, navode astrolozi,  "vlada" Jupiter, koji simbolizira moć, samopouzdanje i vodstvo.

image
Darko Tomaš/Cropix

Mateša je stavio prsten na kažiprst lijeve ruke. A to je, kažu poznavatelji, znak posjedovanja ili želje za velikom moći...

Značenje prstena na kažiprstu lijeve ruke: stotinama godina prije, kraljevi, kraljice i drugi pripadnici plemstva nosili bi obiteljske grbove na prstenima na lijevom kažiprstu. Pripadnicima nižih društvenih skupina nije bilo dopušteno da uopće nose prsten.

Značenje prstena na kažiprstu desne ruke: u judaizmu, desni kažiprst simbolizira brak. Tijekom tradicionalnih židovskih svadbenih ceremonija, mladoženja vjenčani prsten mladoj stavlja na njezin desni kažiprst.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:46