StoryEditorOCM
ŽivotAMERIKA

Paris Hilton u Kongresu rekla da su je kao tinejdžericu u ustanovi za liječenje mladih ‘seksualno zlostavljali‘

Piše MOZAIK SD
27. lipnja 2024. - 15:56

Američka reality zvijezda Paris Hilton pozvala je u Kongresu u Washingtonu na stroža pravila u borbi protiv zlostavljanja u ustanovama za mlade - i opisala vlastita iskustva zlostavljanja na takvim mjestima.

"Kada sam imala 16 godina, izvukli su me iz kreveta usred noći i odveli u drugu državu, u prvu od četiri stambene ustanove za socijalnu skrb mladih", rekla je odboru Zastupničkog doma, prenose američki mediji.

image

Paris dvije godine nije bilo dopušteno slobodno govoriti ili se slobodno kretati

Samuel Corum/Getty Images Via Afp

"Ovi programi obećavali su ozdravljenje, rast i podršku." Međutim, umjesto toga, Paris dvije godine nije bilo dopušteno slobodno govoriti ili se slobodno kretati, rekla je majka dvoje djece. "Bila sam nasilno napumpana lijekovima i seksualno zlostavljana od strane osoblja." Vukli su je hodnicima i skidali.

Njezini roditelji nisu znali ništa o tome, nastavila je Paris Hilton. Bili su prevareni od strane voditelja objekata - od strane "profitno orijentirane industrije", rekla je Paris Hilton. To uključuje objekte za problematične tinejdžere.

image

Nije prvi put da Paris govori o svom iskustvu

Samuel Corum/Getty Images Via Afp

Nije prvi put da Paris govori o svom iskustvu. U svom dokumentarcu "Ovo je Pariz" (2020.) javno je objavila da je u mladosti doživjela zlostavljanje i nasilje u takvim institucijama. Također je već prijavila fizičko i psihičko zlostavljanje u američkim medijima.

Obraćajući se mladima koji su danas imali slična iskustva u američkim institucijama, Paris Hilton je rekla: "Vidim vas. Vjerujem ti. Znam kroz što prolaziš i neću odustati od tebe."

image
Samuel Corum/Getty Images Via Afp
image
Samuel Corum/Getty Images Via Afp
image
Samuel Corum/Getty Images Via Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 15:56