StoryEditor
Životsvaka čast

Ona je glumica i modna ikona, ima 75 godina i zadovoljna je: ‘Kirurški zahvati ne dolaze u obzir. Stara sam i tako izgledam. I to je sasvim u redu‘

Piše M. Č.
2. prosinca 2020. - 20:04

Glumačka legenda Helen Mirren kaže kako je zadovoljna u svojoj koži te ne dolazi u obzir bilo kakav kirurški zahvat kojim bi se „pomladila”.

Briljantna glumica, koja je u malobrojnom društvu onih koji su ostvarili „trostruku glumačku krunu” - nagrade Oscar, Emmy i Tony za filmske, televizijske i kazališne uloge, ovog je ljeta proslavila 75. rođendan i kaže kako je zaslužila svoj izgled. Dugo je bila poznata po mladenačkom izgledu, ali sada tvrdi kako izgleda u skladu sa svojim godinama.

- Stara sam i tako izgledam. I to je sasvim u redu. Ljudi govore o gracioznom starenju, a ja nemam pojma što to uopće znači. Za mene je to prihvaćanje onoga tko ste, što ste i nastavljanje dalje – kaže slavna glumica.

Kazala je kako, naravno, nastoji izgledati što ljepše i da bi voljela da izgleda 20 godina mlađe, ali ne izgleda tako i nikad neće, niti će to pokušati ostvariti uz pomoć kirurškog skalpela.

image
AFP

Helen kaže kako ju je proces starenja učinio svjesnom koliko je vrijeme dragocjeno, ali da ipak nije naučila kako izvući maksimum iz svakog trenutka, kaže kako je dobra u traćenju vremena, što je užasna stvar u njezinoj dobi.

Progovorila je i o svojim skromnim obiteljskim prilikama na početku karijere.

- Jedna od stvari koju su me roditelji naučili, a to je za mene kao ženu vrlo važno, bilo je – moraš biti financijski neovisna. Uvijek sam radila, baš svake godine svoje karijere radila sam najmanje dva ili tri posla. Sada sam financijski neovisna i sigurna, a učinila sam to sama, nitko mi nije pomogao.

To mi je golemo zadovoljstvo – kaže legendarna engleska glumica, koja je u poznijim životnim godinama, zahvaljujući izvanrednim odabirima za pojavljivanje na crvenom tepihu i u drugim prigodama, stekla i status modne ikone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 05:57