StoryEditorOCM
ŽivotPobjednica

Nova ‘Miss Nizozemske‘ je nekada bila dječak, transrodna Rikkie još uvijek ne vjeruje u svoj uspjeh

Piše M. Bu.
10. srpnja 2023. - 11:05

- Riječ koja me opisuje je: pobjeda - kazala je 22-ogodišnja Rikkie Valerie Kollé, predstavljajući se pred natjecanje za izbor nove Miss Nizozemske. Na kraju se pokazalo kako ju ta riječ uistinu dobro opisuje. Rikkie će predstavljati svoju zemlju na 72. izboru za Miss Universe, koji će se ove godine održati u Salvadoru.

Lijepa djevojka još uvijek ne može vjerovati u svoju sreću. Pogotovo zato što do nedavno i nije bila djevojka, ona je transrodna žena, rođena kao dječak. Nije ovo prvi put da trasrodna žena pobjeđuje na izborima za ljepotu, već se to dogodilo prije pet godina kada je Španjolka Angela Ponce osvojila prestižnu titulu.

- Nestvarno je, ali mogu se zvati "miss Nizozemske 2023" - ponosna je Rikkie napisala na svojem Instagram profilu nakon pobjede.

- Toliko sam ponosna i sretna da to ne mogu opisati. Da, ja sam trans-žena i htjela bih podijeliti svoju priču, ali ja sam također Rikkie i to je ono što mi je važno - kazala je, poručivši svima onima koji trenutno imaju unutarnje bitke oko svoje seksualnosti ili orijentacije kako je slobodno mogu uzeti za primjer, jer upravo takav primjer je nedostajao njoj dok je odrastala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:15