StoryEditorOCM
Životšteta ne iskoristiti

Ne propustite edukativne radionice prenamjene plastike: ovo su aktivnosti u kojima će djeca uživati, evo detalja

Piše Sara Šarić
16. travnja 2024. - 09:47

Pridružite nam se u obilježavanju Dana planeta Zemlje, 22. travnja, koji je ove godine posvećen važnoj temi – borbi protiv plastičnog otpada.

Kao što smo već puno puta pisali, plastični otpad predstavlja ozbiljnu prijetnju za naš planet, jer ne samo da uništava okoliš, već ugrožava i zdravlje ljudi te nanosi štetu bioraznolikosti i klimatskim uvjetima. Kako bismo se suočili s ovim globalnim problemom, ključna je edukacija i podizanje svijesti kako svatko može pomoći u smanjenju upotrebe plastike.

U tu svrhu, City Center one, u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom i Udrugom "Sunce", organizira edukativne i kreativne radionice prenamjene plastike za osonovnoškolce pod nazivom "Napravi razliku, prenamijeni plastiku". Radionice će se održati u subotu u prizemlju Centra, i to kroz tri termina...

Termini besplatnih radionica:

10:00 – 10:45
11:00 – 11:45
12:00 – 12:45

Svaka radionica traje 45 minuta, a broj mjesta je ograničen, stoga dođite na vrijeme. Tijekom radionica djeca će imati priliku odabrati između različitih kreativnih aktivnosti vezanih uz temu. Izrađivat će meduze od plastičnih vrećica, držače za olovke od plastičnih čepova ili "čepozaik" te naučiti pri tome kako se plastika može korisno prenamijeniti.

Bit će kreiran i kreativan kutak s interaktivnim igrama u kojemu se mogu zabaviti i djeca koja ne sudjeluju na radionici, a u kojem će na zabavan način moći otkriti što sve ugrožava morske ekosustave.

Također, ne propustite posjetiti izložbu Udruge "Sunce" pod nazivom "Plastična mora", koja će biti postavljena u prizemlju City Centera one, od 20. do 22. travnja. Izložba će pružiti dodatne informacije o problemu plastike u morima.

Pozivamo sve osnovnoškolce da nam se pridruže na kreativnim radionicama. Dođite i budite dio promjene! Zajedno možemo naučiti kako čuvati naš planet Zemlju i učiniti ga ljepšim mjestom za sve nas.

Vidimo se na radionicama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:04