StoryEditorOCM
ŽivotBožićno druženje

Mali dio blagdanske čarolije pokonili smo korisnicima Centra "Juraj Bonači": "Mogu reći da su im srca ispunjena"

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
12. prosinca 2023. - 09:00

Blagdansku čaroliju u centru "Juraj Bonači" i ove je godine je obogatio posjet Ine i Slobodne Dalmacije, koji su svojim već tradicionalnim običajem unijeli malo topline i radosti u splitske centre za odgoj i obrazovanje. 

Blagdani su s razlogom vrijeme radosti, zbližavanja, druženja i darivanja, a upravo je takva prilika ponovno okupila korisnike Centra, koji su imali priliku uživati u predstavi "Alisa u zemlji čudesa" zadarskog teatra "Dragon", daru naše Redakcije, te primiti donaciju Ine u iznosu od 1500 eura.

– U vrijeme blagdana ljubav dijelimo svi - i mi i djeca. Naši korisnici su uvijek radosni i uvijek rado iščekuju darivanje i ljubav. Lijepo je vidjeti da svake godine lokalna zajednica i Slobodna Dalmacija i Ina dođu kod nas u našu ustanovu i pomognu nam financijskim sredstvima koje mi, s obzirom da smo jako veliki centar, nastojimo uložiti u unaprjeđenje pružanja socijalnih usluga, u kvalitetu te u same didaktičke materijale koji su potrebni stručnjacima za rad, kao i u kabinete, infrastrukturu... Lijepo je da nas se u ovo vrijeme svi sjete. Ali, moramo naglasiti i da nas se ne sjete samo sad, nego i tijekom svih 365 dana u godini. Tu su uz nas lokalna zajednica, naši prijatelji... U ovo predblagdansko vrijeme, kada svi radosno iščekujemo poklone i darove, svi su tu. Jedno veliko hvala, i kako se kaže - od srca srcu! Radujemo se svi i širimo međusobno tu ljubav jedni prema drugima - poručila je Snježana Čotić, ravnateljica centra "Juraj Bonači".

image
Paun Paunovic/Cropix

U Centru, kažu nam, brinu za više od 680 korisnika i pružaju široku lepezu socijalnih usluga te djeluju na više lokacija, kako u gradu Splitu, tako i u Sinju i Makarskoj, a i odnedavno i na otoku Braču. Ovogodišnja predstava bila je namijenjena učenicima osnovne i srednje škole, kojih je bilo sveukupno 136. To su ujedno i djeca koja su na odjelu smještaja i koja se školuju u Centru, a svoje oduševljenje božićnim programom nisu krili. U popularnoj priči Lewisa Carrolla uživali su od prve do zadnje minute, a veselju, pljeskanju, osmijesima "od uha do uha" nije bilo kraja. 

– Predstava je posebno razveselila njih budući da imaju rjeđe priliku odlaziti na predstave nego druga djeca koja žive sa svojim roditeljima. Rado su sudjelovali i pratili predstavu i bili izuzetno radosni. Oni se inače vesele posjetima i svaki put kad je neko takvo događanje, budu baš uzbuđeni. Mogu reći da su im srca ispunjena u ovo predblagdansko doba pogotovo zato što su, osim predstave, dobili i slatkiše i poklone od Slobodne Dalmacije, tako da ih je to zaista jako obradovalo - kazala je Karla Babić, voditeljica odjela odgoja obrazovanja.

– Uvijek se iznova veselimo ovom dijelu godine kada su svi nekako razdragani i prepuni emocija. Mali dio blagdanske čarolije smo i ove godine htjeli donijeti onima koji su najosjetljiviji, uz predstavu, podjelu poklončića i druženje te na taj način pridonijeti njihov sreći. Jer što je ljepše od dječjeg osmijeha – poručila je Ivana Kardum, direktorica marketinga Slobodne Dalmacije uz posebne zahvale našem partneru, tvrtki Ina.

image
Paun Paunovic/Cropix

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:38