StoryEditorOCM
ŽivotINSPIRACIJA MNOGIMA

Majka troje djece smršavila 20 kilograma, a za to je zaslužno odbacivanje jedne ‘toksične‘ navike

Piše Mozaik SD
1. prosinca 2023. - 21:14

Biti majka nimalo nije lako, a ono što je sasvim prirodno jest da se tijelo nakon porođaja sasvim promijeni. Danas se na neki način "forsira" na društvenim mrežama zdrav život, koji je uzrok i dobre linije i fit figure, ali ovo nije nešto što se treba nametati ženama nakon porođaja kao očekivana stvar, piše Dnevni avaz.

Tako je Jodie, mama troje djece i influencerica u usponu, nakon trećeg porođaja imala problem s viškom kilograma, ali nije toliko marila za to, jer je znala da je to rezultat jednog novog i najvažnijeg poglavlja u njenom životu. Kada je vrijeme malo odmaklo, dobila je veliku inspiraciju od majki koje su na društvenim mrežama pričale o svom putu nakon porođaja.

Inspirirana time i s dovoljno prikupljenih informacija, samo je jedno jutro "presjekla i okrenula novi list", prenosi NYPost.com.

@jodielm I felt beautiful back then and I still think she was beautiful. I’m proud of her because she was the one who got up found exercises that we enjoyed, researched and put us into a calorie deficit, and most importantly stayed consistent #caloriedeficit #20kgweightloss #weightloss #weightlosstransformation #weightlossbeforeandafter #beforeandafter #60kgs #20kgloss #weighttraining #resistancetraining #mobilitytraining #sustainableweightloss #transformation #perth #perthmum #perthfitness #westernaustralia #perthlife #perthlifestyle #perthtok #perthtiktoker #australia ♬ TY FOR USING MY SOUND - Destiny ❦︎

Prije samo godinu Jodie je bila na najvećoj težini od 80 kilograma, koji su u odnosu na njenu visinu od 160 centimetara izgledali kao veliki višak. Budući da je zauzeta mama, više nije imala vremena da svoje zdravlje stavlja na prvo mjesto i kaže da je tokom godina stekla i neke loše navike.

Ove godine 36-godišnjakinja je rekla da je imala cilj da vrati svoju težinu, koju je imala prije bebe.

- Nisam bila debela dok nisam ostala trudna. Poslije tri trudnoće i užurbanog načina života odgajajući svoju djecu, dobila sam težinu, uz uspone i padove, kroz 11 godina. Počela sam gledati mnogo videosnimaka drugih mama i ljudi poput mene koji su smršavili i bilo je zaista inspirativno. Radila sam mnogo na sebi psihički prije nego što sam počela da radim i fizički. Morala sam naučiti sebe biti ljubazna prema svom tijelu, iako su postojali problemi koji su morali i koje sam željela riješiti - govorila je.

Kada je imala najviše kilograma, rekla je da se i tada osjećala lijepo, ali ne i potpuno svojom. Oduvijek je voljela modu, ali su je kilogrami i izgled ograničavali da izgleda kako želi.

Mama je, također, otkrila da je stekla "toksičnu" naviku da gricka slatkiše kasno uvečer i da je lako mogla pojesti čokoladu u jednom dahu.

- Najgori dio u vezi s prekomjernom težinom je to što sam osjećala da sam izgubila sebe. To može doći kada postanete roditelj bez obzira na vašu težinu, ali je svakako faktor. Uvijek sam voljela modu, čak i kad sam bila debela. Morala sam ponovo otkriti svoj stil, jer ono što mi je ranije odgovaralo nije funkcioniralo kada sam se udebljala. Postanete druga osoba izvana, ali iznutra se osjećate isto.

U naviku joj je prešlo da žudi za čokoladom kasno uvečer i da nikako nije mogla tome se oduprijeti. Da bi započela svoj put mršavljenja, Jodie je odlučila zauvijek odreći se slatkiša u kasnim satima, ali i svesti ih na minimum u toku jednog dana u tjednu.

Primijenila je metodu 80/20, da u 80 posto slučajeva kada jede to bude najzdravije, a da u 20 posto slučajeva može sebi priuštiti malo oduška. Ovo je odredila izračunavajući kalorije i sve što treba unijeti i u toku dana da bi došla do sebi idealne kilaže.

Za manje od godinu je smršavila skoro 20 kilograma i konačno pokazala sebe u jednom novom/starom svjetlu. Sada i dalje radi na sebi i svojoj liniji, ali se vratila u svijet mode, te je ponovo pronašla sebe, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:34