StoryEditorOCM
ŽivotPromo

Dijelimo radost i slatke osmijehe uoči blagdana: mališane dječjeg doma razveselili smo s predstavom i poklonima

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
13. prosinca 2023. - 09:00
Sandra Lapenda Lemo, glavna urednica Slobodne Dalmacije uručila je blagdanski bon Ine Jeleni Burazin, ravnateljici Centra ”Maestral”Paun Paunovic/Cropix

I ove godine dijelili smo radost i slatke osmijehe uoči blagdana! Naša mala gesta darivanja je, splitskom Centru "Maestral" donijela predstavu "Alisa u zemlji čudesa" zadarskog teatra "Dragon" te bon od 1500 eura, donaciju Ine, koja se pretvorila u čaroban trenutak za mališane doma. Njihove iskrene reakcije su nešto na što nas podsijeća pravo značenje blagdana - dijeljenje ljubavi i radosti s drugima. 

– Bilo je veselo! S uzbuđenjem se čekao početak predstave, a nakon što su se opustila, djeca su komunicirala s glumcima, smijala su se, zezala, a na kraju su se potpuno prepustila božićnom ugođaju kroz ples, pjesmu i slatkiše koje im je uručila glavna urednica Sandra Lapenda Lemo. Hvala svima koji se sjete naše djece u ovo najveselije doba godine. Volimo ugostiti glumce u našem domu, volimo kada se naša blagovaonica pretvori u kazališnu kulisu, ovaj put u Alisinu zemlju čuda. Raduje nas što je to već tradicionalna suradnja Slobodne, Ine i Maestrala. Ne radi se samo o novčanoj donaciji, nego o cjelokupnom doživljaju, druženju glumaca, vodstva Slobodne i naše djece – rekla je Jelena Burazin, ravnateljica Centra.

image
Paun Paunovic/Cropix

U "Maestralu" su kraj studenog i prosinac puni događanja. Već danima se Centar ukrašava, svi su panoi puni dječjih crteža, borovi su okićeni, jaslice su postavljene, a djeca su napravila puno čestitki za prijatelje i donatore kako bi ih razveselili i poklonili im mali znak pažnje. Ti radosni trenuci zajedništva djeci su trajna uspomena, a još jedno lijepo sjećanje za ove blagdane poklonila im je naša medijska kuća.

U Centru živi 105 djece, a još njih 55 dolazi na uslugu poludnevnog boravka u Centar, stoga će, kaže ravnateljica, lako upotrijebiti donaciju. Božićno vrijeme dobro im dođe da obnove sve što se tijekom godine istroši ili uništi. Ove godine nabavljaju nove stolne lampe, radne stolice za djecu i sobne tepihe, pa će u tu svrhu ići i ova donacija.

– Odmah nakon dočeka Nove godine dvije skupine djece idu na zimovanje u susjednu Bosnu i Hercegovinu, pa ćemo donacijom obnoviti i opremu za snijeg – dodala je Burazin.

Blagdani su s razlogom vrijeme radosti, zbližavanja, druženja i darivanja, a upravo je to bila prilika da obnovimo dugogodišnje prijateljstvo s Centrom i unesemo malo topline i veselja u dječji dom jer – djeca donose pravu radost Božića.

– Ponosna sam što ova akcija Slobodne Dalmacije i Ine traje toliko dugo i što pomažemo onima kojima je najpotrebnije. Životne sudbine ove djece nisu nimalo lake i zato nam je drago da smo im uspjeli izmamiti osmijeh na lice. Nadam se da će im ova naša mala gesta barem malo uljepšati blagdane. Njima i cijelom osoblju "Maestrala" u ime svih djelatnika Slobodne Dalmacije želim sretan i blagoslovljen Božić. Mi smo im uvijek na raspolaganju – poručila je Sandra Lapenda Lemo, glavna urednica Slobodne Dalmacije.

image

Glavna urednica Slobodne Dalmacije uručila je mališanima dječjeg doma poklone.

Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:48