StoryEditorOCM
ŽivotÉdouard Philippe

Bivši francuski premijer o alopeciji: ‘Moja brada, moja kosa, moje obrve, ispale su, gotovo je‘

Piše MOZAIK SD
13. rujna 2023. - 12:24

Premijer u mandatu Emmanuela MacronaÉdouard Philippe, na France Interu promovirao je svoju knjigu "Des lieux qui disent". Pred novinarom se posebno osvrnuo na svoj odnos sa svojom alopecijom i utjecaj koji bi bolest mogla imati na oboljele.

Bivši premijer želio je stati na kraj pogrešnim glasinama o svojoj bolesti. "Moja brada, moja kosa, moje obrve, ispale su, gotovo je. Ali nije ozbiljno, nije opasno, nije zarazno." Iako tvrdi da bolest nema drugog utjecaja na njegovo zdravlje, priznao je da bi njegov novi izgled mogao biti iznenađujući. "Kad čuju Edouarda Philippea, očekuju da će vidjeti bradu, bilo jednoliko crnu ili dvobojnu, ali ne očekuju da će vidjeti ovu glavu", objasnio je sa smiješkom.

image

Edouard Philippe snimljen 2019.

Christophe Archambault/Afp

- To je promijenilo način na koji pristupam pitanju zdravlja, posebno iz perspektive pacijenata, kaže. Bivši stanar Matignona prepoznaje da alopecija može biti štetna, osobito na razini odnosa u društvu. "Za mene to nije važno, imam 52 godine, dječak sam. Gubitak kose, što me briga za to?" 

Bivši premijer rekao je da je dobio desetke "vrlo dirljivih" pisama od roditelja i bolesne djece. "I tako se s petnaest godina, u dobi kada se suočimo sa svijetom, pojavimo u školi, pred prijateljima, bez ikakve kose, bez ikakvih obrva. To je strašno destabilizirajuće."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 01:25