Iskoristite vikend za pripemu pikantnog jela koje vam može poslužiti na puno ukusnih načina: kao prilog, salata, dodatak sendviču, wrapu, lazanjama, pizzi i sličnim poslasticama. Malo truda itekako se isplati. Napravite pečene paprike, ali sasvim posebne - marinirane.
Marinirane paprike
Sastojci:
2 zelene paprike babure
2 crvene paprike babure
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
sol i papar po ukusu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Operite i osušite paprike i stavite ih na stranu u obrubljeni lim za pečenje.
Pecite u gornjoj trećini pećnice dok koža potpuno ne pougljeni, a meso ne omekša. Obavezno okrećite paprike dopuštajući da sve strane pocrne i dobiju mjehuriće. To može trajati između 45-60 minuta.
Dok se paprike peku, pomiješajte sastojke za marinadu.
Kad su paprike gotove, prebacite ih u zdjelu otpornu na toplinu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se ohladi oko 30 minuta.
Kad se dovoljno ohladi za rukovanje, uklonite peteljke i pougljenjenu kožicu. Paprike prerežite na pola da uklonite sjemenke, a zatim narežite na duge trake.
Pomiješajte s marinadom i lagano promiješajte.
Ostavite nekoliko sati da se okusi pomiješaju. Može se čuvati u hladnjaku do tjedan dana