StoryEditorOCM
ShowbizVELIKI TALENT

Obožavali smo glas njene mame, Gita ju je nadmašila! Otkrivamo tko je djevojka u crvenom koja je oduševila u Ciboni

Piše Scena SD
27. prosinca 2023. - 11:28

Pjevačica i psihologinja Maja Vučić, koju pratitelji domaće scene 90-ih itekako pamte kao nekadašnju članicu popularnog ženskog benda "Divas", nije bila najsretnija kada je shvatila da će se njezina kći Gita Hajdarhodžić, koju je dobila u vezi s dubrovačkim umjetnikom Igorom Hajdarhodžićem, baviti glazbom.

No, kada je shvatila da Gita ima ozbiljne namjere i plan da glazbeno školovanje nastavi u Londonu, ali i da to njezinu kćer čini beskrajno sretnom, više nije dvojila, pisala je Gloria.

Maja je kćeri Giti dala vjetar u leđa i podržala je u njezinoj silnoj želji da u siječnju pristupi prijemnom ispitu na Rochester Independent Collegeu u Londonu, gdje želi studirati pjevanje i glumu.

image

Maja Vučić i Gitin tata, umjetnik Igor Hajdarhodžić, s malenom Gitom na Hvaru 2008.

Damjan Tadić/Cropix

Gita je već sada profesionalka, kažu svi koji su prisustvovali glumačko-glazbenom spektaklu "Vraćam se, Zagrebe, tebi" ispred zagrebačkog HNK-a gdje je izvela tri pjesme: "Dušo moja", "Moj Zagreb, tak imam te rad" te "Ljubavnu pjesmu" s glumcem Lovrom Juragom.

I sinoć ju je imalo priliku čuti šire gledateljstvo, Gita Hajdarhodžić je, naime, oduševila nastupom na koncertu "Božić u Ciboni", koji je prenosio i HRT.


Među strukom je Gita na dobrom glasu već odavno, jer osim što je od devete godine članica zbora Zvjezdice, pjevala je u brojnim operama poput "La Bohème", "Tosce", "Turandota", "Čarobne frule", piše Gloria.

O svojim planovima na Rochester Independent Collegeu je ispričala:

"Privukao me jer paralelno nudi glazbeno i glumačko obrazovanje, što u Zagrebu nije moguće. Odlazak nisam dugo planirala, željela sam otići barem na godinu dana kako bih naučila jezik, a kada sam otkrila mogućnosti koje akademija nudi, znala sam da to želim. Ovdje sam puno radila na operama, predstavama, sinkronizacijama i tijekom svih tih projekata uvidjela sam da mogu i želim više od toga.

Shvatila sam da me to ne zadovoljava i odlučila se na korak dalje. Želja mi je surađivati sa stranim redateljima i producentima. Mnogi počnu raditi tijekom studija, neki pak godinama ne uspijevaju dobiti projekt, pa ako se to dogodi, naravno da ću se vratiti i pokušati nešto drugo. Ipak vjerujem u sebe, nadam se da ću tijekom studija raditi pa se vratiti u Zagreb jer je ovdje moj dom".

image

Na after partyju dodjele nagrada Zlatni studio pjevala je uz Antu Gela

Željko Puhovski/Cropix

Maja Vučić je priznala da joj nije lako pala Gitina odluka:

"Tješim se da je Engleska blizu i da ćemo se redovito posjećivati. Vjerujem da će nam stalni kontakti i činjenica da kod nje mogu biti za dva i pol sata biti olakotna okolnost. Kada ti dijete javi da je dobro i sretno, da radi sve što je htjela raditi, sve će pasti u drugi plan. Čak i da ne odlaze u inozemstvo, djecu prije ili kasnije moramo pustiti da žive svoj život", kaže emotivno Maja i priznaje kako je od glazbenih, sklonija davati poslovne i životne savjete, te da danas Gita pjeva bolje od nje.

image

Mama Maja Vučić i Gita Hajdarhodžić

Vedran Peteh/Cropix
image

Gita je sinoć pjevala s glumcem Lovrom Juragom

Nera Šimić/Cropix
image

Božić u Ciboni

Nera Šimić/Cropix
image

Gita Hajdarhodžić

Nera Šimić/Cropix
image

Lovro Juraga i Gita Hajdarhodžić

Nera Šimić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 14:28