StoryEditorOCM
ProstorijaZATO SE KVARI

U perilici za rublje postoji skriveni dio koji se mora očistiti više puta godišnje, evo kako to uraditi

Piše MOZAIK SD
26. listopada 2023. - 11:02

Influencerica Barbara Costello, koja na Instagramu ima profil "Brunch with Babs", pokazala je kako očistiti skriveni dio perilice rublja i produljiti joj život, piše The Sun.

Savjetovala je da se filter čisti svakih nekoliko mjeseci i pozvala svoje pratitelje da ga pronađu u svojim perilicama rublja. "Ako ne znate gdje je filter, mogli biste biti u problemu jer ga treba čistiti do četiri puta godišnje", rekla je Barbara, a zatim pokazala kako ga izvaditi i temeljito očistiti.

image
Shutterstock

"Moj je na prednjoj strani stroja. Samo ću otvoriti ova mala vrata i eto filtera. Imam ručnik i zdjelu", rekla je. Dok je Barbara vadila filtar, voda je potekla iz perilice, ali je tekla u posudu. "Nakon ispiranja filtra u toploj vodi, provjerite ima li u stroju ikakvih predmeta, poput čarapa i sl.

image
Shutterstock

Barbara je zatim na krpu stavila malo alkoholnog octa. "Ovim obrišite odjeljak filtra jer je vjerojatno jako prljav." Kad se osuši, vratite filter u mašinu", dodala je. "Sada više mjeseci nećete morati brinuti o filtru perilice rublja. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali je stvarno produžilo životni vijek stroja, a imat ćete puno ljepše oprano rublje", rekla je Barbara za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:41