StoryEditorOCM
PanoramaNIJE ZABORAVLJENA

Znate li kako su se pekli janjci 1898., a kako su Imoćani vadili zube 1931.? Ovi kadrovi srži Dalmacije diraju u srce! Uživajte u iznimnoj fotogaleriji, evo gdje možete i uživo

20. prosinca 2022. - 11:10
Akcija masovnog vađenja pokvarenih zubiju u Imotskom 1931. godine (lijevo) i žena s mišinom snimljena u Starom GraduArhiva I. Goleš

Sve one koje zanima povijest ovoga dijela svijeta, Dalmacije, razveselit će izložba starih razglednica i dokumenata koja se još tijekom čitavog siječnja može razgledati u splitskom Pomorskom muzeju.

Kako je izgledala prva postava nogometnog kluba Hajduk iz 1913. godine, a kako pečenje janjaca na Manojlovcu 1898. ili polazak Dalmatinaca u Ameriku iz Metkovića 1908. godine?

Dvadeset i pet fotografija velikog formata i deset vitrina sa starim dokumentima, memorandumima, pismima i razglednicama oživljava doba 19. i početka 20. stoljeća, kako se živjelo u vrijeme kada je i samo poziranje pred fotografom bila senzacija.

Izložbu pod nazivom "Zaboravljena Dalmacija" priredio je kolekcionar Igor Goleš kojemu je sakupljanje strast, a predmet zanimanja samo – Dalmacija.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 11:43