StoryEditorOCM
Panoramapogledajte video

Žena odnekud izvukla fen jugoslavenske proizvodnje: Kad ga je uključila, uslijedilo je totalno iznenađenje

Piše MOZAIK SD
18. veljače 2024. - 12:27

Na TikToku nedavno se pojavio video koji je izazvao veliko zanimanje korisnika iz zemalja bivše Jugoslavije. U središtu pozornosti bilo je sušilo za kosu proizvedeno u doba Jugoslavije, koje radi i danas, što i ne čudi s obzirom na kvalitetu izrade, piše krstarica.com.

Video je objavila korisnica pod imenom "alma.k17", koja je pitala svoje pratitelje posjeduje li još netko stari fen koji radi. Mnogi korisnici komentirali su svoja iskustva s istim ili sličnim sušilima za kosu iz prošlosti, hvaleći njihovu izdržljivost i kvalitetu izrade.

Ovaj fen dolazi iz nekadašnje tvornice Rudi Čajavec u Banjoj Luci, koja je bila jedna od najznačajnijih tvornica u regiji. Tvornica je bila velika, površine 84.000 četvornih metara, a zapošljavala je više od 10.000 ljudi. Proizvodni pogoni nisu bili samo u Banjoj Luci, već i u drugim gradovima kao što su Foča, Laktaš, Čelinac, Šipovo i Ljubija.

Tijekom 1960-ih godina tvornica je ostvarivala značajne godišnje prihode, proizvodeći široku paletu proizvoda poput televizora, audio pojačala, opreme za automobile, tranzistorskih radija i mnogih drugih. Danas su ti prostori pretvoreni u butike i dućane, dok je nekadašnja menza danas mjesto za proslave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 01:51