StoryEditorOCM
PanoramaTEŠKA ODLUKA

Princ i princeza zakleli su se na vječnu ljubav jedno drugome, a 14. godina poslije najavili razvod: ‘Bila je to...‘

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2024. - 11:45

Grčki princ Nikolaos (54) i grčka princeza Tatjana (43) romantično su 25. kolovoza 2010. razmijenili zavjete na grčkom otoku Spetses. Među gostima su bili i neki članovi drugih europskih kraljevskih obitelji - uključujući švedsku krunsku princezu Victoriju (46), španjolskog kralja Felipea VI. (56) i nizozemskog kralja Willem-Alexandera (56).

image

Princeza Tatjana i princ Nikolaos

Jonathan Nackstrand/Afp

Svi su bili dirnuti kada su se Nikolaos i Tatjana zakleli na vječnu ljubav jedno drugome. Tijekom godina mnogo puta su fotografirani zajedno te se smatralo da im je brak skladan. Sada stiže vijest da se par razvodi.

image

Princeza Tatjana i princ Nikolaos

Nesvold, Jon Olav/Afp

U službenom priopćenju grčka kraljevska obitelj je objavila: "Princ Nikolaos i princeza Tatjana odlučili su raskinuti svoj brak nakon 14 zajedničkih godina. Bila je to teška odluka za oboje i oni i dalje osjećaju duboku zahvalnost, poštovanje i ljubav jedno prema drugima." U izjavi je bivši par dodao: "Iste vrijednosti poštovanja i dalje će biti temelj njihovog odnosa u budućnosti - odnos dubokog i iskrenog prijateljstva."

Kako će izgledati budući život Grčke Tatjane i Nikolaosa, također je bilo jasno u zajedničkoj izjavi. Preko glasnogovornika par je rekao: "Nastavit će živjeti i raditi u Grčkoj - mjestu gdje se oboje osjećaju kao kod kuće. Obitelj će uvijek biti uz njih." Konačno, kraljevska obitelj iskreno je zahvalila na "poštovanju" i "diskreciji" razočaranih kraljevskih obožavatelja, koji su vjerovali u vječnu ljubav njih dvoje do kraja.

Princeza od Grčke i Danske odnosno Tatjana Elinka Blatnik (42) po zanimanju je publicista i organizator događaja. Udata je za princa Nikolaosa, sina Konstantina II. koji je vladao zemljom do ukidanja monarhije 1973. godine.

image

Princeza Tatjana i princ Nikolaos

Panayiotis Tzamaros/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:47