StoryEditorOCM
PanoramaPOVJERLJIVI PODACI

Otkriveno zašto je princeza Kate objavila emotivni video, Kensingtonska palača morala je brzo reagirati

Piše M. Č.
2. travnja 2024. - 07:53
Princeza Kate navodno je morala objaviti svoju dijagnozu jer se netko domogao njezinih povjerljivih podataka i prijetio njihovom objavomOdd Andersen/Afp

Princeza Kate bila je prisiljena objaviti svoju dijagnozu maligne bolesti jer su podaci o tome "procurili", piše Daily Mail.

Kate je u emotivnom videu 22. ožujka objavila da ima rak i da je podvrgnuta "preventivnoj kemoterapiji", a izvori bliski Kensigntosnkoj palači sada tvrde da se s tom objavom požurilo jer je netko imao saznanja o dijagnozi princeze od Walesa.

image

U emotivnom videu Kate je 22. ožujka objavila da ima rak

Handout/Afp

Netko je navodno kontaktirao Kensingtonsku palaču vezano za detalje Kateine dijagnoze i nije bilo druge nego da se požuri s objavom kako podaci o princezinom zdravstvenom stanju ne bi na drugi način dospjeli u javnost. Nije poznato je li se možda kraljevsku obitelj pokušalo ucijeniti objavom Kateine dijagnoze.

Logično se nameće zaključak da su do povjerljivih podataka o princezinoj dijagnozi uspjele doći neimenovane osobe, članovi osoblja londonske bolnice u kojoj je Kate u siječnju imala operaciju abdomena, a nedavno je objavljeno da je u bolnici pokrenuta istraga u koju se uključila i policija, jer je najmanje troje članova osoblja pokušalo neovlašteno doći do zdravstvenog kartona princeze od Walesa.

image

The London Clinic, bolnica u kojoj je u siječnju operirana princeza od Walesa i gdje je najmanje troje članova osoblja pokušalo neovlašteno doći do njezinih povjerljivih podataka

Justin Tallis/Afp

Nakon višetjednih špekulacija i teorija zavjere, Kate je 22. ožujka objavila da joj je nakon operacije abdomena, za koju se u startu vjerovalo da nema veze s malignim oboljenjem, dodatnim testovima otkriven rak i da je započela s terapijom.

Kazala je kako je to bio golemi šok nakon nekoliko teških mjeseci za cijelu obitelj te da su ona i njezin suprug, princ William, željeli na primjeren način priopćiti te vijesti svojoj djeci. Nakon što je objavila svoju dijagnozu, Kate i William su se s djecom, kojoj su toga dana započeli četverotjedni uskrsni školski praznici, povukli u svoju kuću Anmer Hall na kraljevskom imanju Sandringham gdje će, očekuje se, boraviti tijekom cijelih praznika, a kad se djeca vrate u školu i William će se vratiti službenim obavezama i balansirati ih s brigom o supruzi i djeci.

image

Princ William i princeza Kate s djecom na božićnom koncertu u Westminsterskoj opatiji u prosincu prošle godine

Stringer/Anadolu Via Afp

I kralj Charles III. je u istoj bolnici kao i Kate u siječnju imao zahvat na benigno povećanoj prostati nakon čega je i njemu u veljači dijagnosticiran rak, o čemu je javnost brzo obaviještena, ali nema informacija da se netko prije toga domogao njegovih povjerljivih medicinskih podataka.

image

Vijest o Kateinoj dijagnozi dominirala je na naslovnicama britanskog i svjetskog tiska

Justin Tallis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 22:03