StoryEditorOCM
Panoramalažni sveznadar

Osvojio je milijun funti u Milijunašu, bila je to najveća prijevara u povijesti kviza, video otkriva kako je to izveo

Piše mozaik sd
29. rujna 2023. - 14:40

Mnogi u brojnim svjetskim franšizama kviza "Tko želi postati milijunaš" želi da baš oni to postanu. O tome sanjaju i brojni TV gledatelji kviza. Ali da bi se do toga došlo, najprije treba doći u priliku sjesti nasuprot voditelju, a onda i odgovoriti na 15 postavljenih pitanja.

Sve to pošlo je za rukom Charlesu Ingramu. On je oduševio gledatelje nizom točnih odgovora, a direkcija kviza trebala mu je u roku od 15 dana uplatiti dobiveni novac. Međutim Ingram je obaviješten da neće dobiti novac te da je slučaj predan policiji, na što je Ingram odgovorio: "U redu, je, znam što se dogodilo."

Produkciji je bilo sumnjivo što je Ingram tijekom dvije noći u vrućoj stolici mijenjao odgovore. Voditelju bi rekao jedan odgovor, a onda bi se iznenada predomislio i odabrao drugi odgovor koji se pokazao točnim. Organizatori su tijekom gledanja videa ove predstave primijetili sumnjiv kašalj. Naime, Ingramova supruga, kao i drugi gosti koji su mu došli kao podrška, nakašljali bi se u studiju svaki put kada bi se pročitao točan odgovor na postavljeno pitanje, piše Nova.rs.

Tako je Ingram umjesto da postane milijunaš postao meta potjere. Policija je prikupila dovoljno dokaza da se Ingram pošalje na sud, gdje se izjasnio da nije kriv. Međutim, sud ga je proglasio krivim. On i supruga dobili su po 18 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, kao i novčanu kaznu od 15.000 funti svatko pa ne da nisu zaradili mlijun funti nego su izgubili 30.000 funti.

Od Ingramova nastupa na "Milijunašu" prošle su već 22 godine, ali njegov nastup još se pamti, a on je postao sinonim za prijevaru. Valjda je njegov slučaj bio i upozorenje sličnima da ne pokušaju nešto takvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:08