StoryEditorOCM
Panoramadobre metode

Kava u ormaru? Ovaj genijalni trik uštedjet će vam hrpu novca, a stvari će prekrasno mirisati tjednima

Piše MOZAIK SD
19. listopada 2023. - 17:53

Zašto je kavu dobro držati u ormariću? Postoji dobar razlog i bit ćete zahvalni što ste saznali za ovaj genijalni trik.

S vremena na vrijeme možete primijetiti da vam ormar ima karakterističan miris, najčešće, kako se u našem narodu kaže - ustajao, koliko god često stvari perete i njegujete. Ovaj miris često dolazi od vlage u vašem ormaru i obično znači da vaš ormar nije dobro prozračen ili da je prostor posebno vlažan, piše zena.rs.

Ako ne poduzmete ništa, ova plijesan se može prenijeti na vašu odjeću. Ipak, nemojte paničariti, postoji jednostavan način da spriječite taj miris da se uvuče u vaše dragocjene džempere, a sve što je potrebno je kava.

Osim što će biti topli jutarnji napitak koji razbuđuje, kava će djelovati i kao "dezodorans" u vašem ormaru te ukloniti sve neugodne mirise, prenosi House Digest.

Osim plijesni, odjeća koja nije dobro osušena ili nošena i stavljena u ormar također može stvarati neugodne mirise u vašem ormaru.

Ostale metode poput odvlaživača dobra su investicija, ali ako vaš ormar već ima taj miris, to vam neće pomoći da ga se riješite. Osim toga, vjerojatno već imate kavu u svom domu, što znači da je možete odmah početi koristiti kako bi vaš ormar mirisao svježe.

Ova neočekivana upotreba kave vrlo je jednostavna.

Uzmite mljevenu kavu, nekoliko žličica i stavite u vrećicu od gaze.

Zatim, sve što trebate učiniti je objesiti napunjenu vrećicu u svoj ormar. Za lakše vješanje upotrijebite vješalicu ili kuku — s obje strane ormarića. Ostavite vrećicu za kavu da radi svoju ‘čaroliju‘ nekoliko dana i bit ćete zadivljeni razlikom koju čini u vašoj garderobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:20