StoryEditorOCM
Panoramakrštenje unuka

Još se priča o najskupljoj fešti na ovim prostorima na kojoj je pjevala i Brena - evo odakle novci organizatoru

Piše MOZAIK SD
24. kolovoza 2023. - 16:37

Vlaške fešte koje su se početkom ljeta održale u Dobrim Vodama u Crnoj Gori očarale su cijeli Balkan, a ljudi s naših prostora ne pamte da je neko organizirao ovako raskošno veselje. Naime, glamurozno slavlje na obali Jadranskog mora trajalo je dva dana, a organizirao ga je poznati gazda Mecke, rodom iz, kako ističe, najljepšeg sela Nupare kod Kruševca. Povod je bilo krštenje unuka, najveća životna radost, piše kurir.rs.

Iako je rođen u Njemačkoj, nije zaboravio svoje korijene, a veliko bogatstvo stekao je poštenim trudom i radom, oni koji ga poznaju ističu da se nije nimalo promijenio.

image
Printscreen

– Ima privatnu tvrtku i puno zaposlenih, sve pošteno zaradi. Rano je ostao bez oca i sam se borio za budućnost. Ima tri sina i kćer i najviše se raduje krštenju unuka - rekao je jedan gost.

Svi gosti su istakli da je domaćin dobar čovjek koji želi svima pomoći, a vrata njegovog doma su uvijek otvorena.

- Zato mi je Bog dao više. Radim od svoje 14 godine, sa 18 sam imao svoju prvu tvrtku, koja radi već 3 desetljeća. Imamo gotovo 200 zaposlenih. I sada svaki dan ustajem u šest ujutro i kujem plan za budućnost. Sve trošim na djecu i unuke, samo jedan život imam, jedino mi je bitno da mi ostane za teške dane. Živim za glazbu, za napojnice sam pripremio minimalno 40.000 eura - rekao je gazda Mecke.

Vrlo mlad ostao je bez oca, a oženio se sa samo 14 godina.

image
Printscreen

- Mi smo Vlasi, takav je bio običaj. Zajedno smo 32 godine, dobra je. Mogu učiniti bilošto. Prošao sam cijeli svijet – kaže.

I majka domaćina nije krila koliko je ponosna na svog sina.

- Rano je ostao bez oca i počeo raditi. Nas dvoje smo ovo stekli. Cijeli život smo se mučili, uglavnom smo čistili kuće, a onda smo razvili posao. Imali smo hranu, ali nismo imali luksuz – rekla je.

Naime, slavlje je trajalo 2 dana. Prvog dana priređena je velika fešta u dvorištu velebne vile domaćina, koja se nalazi u mjestu Dobra Voda, u Crnoj Gori. Vila ima 3 etaže i veliki bazen. Čitava plejada pjevača došla je toga dana zabavljati goste u dvorištu kuće. Pravu euforiju napravio je dolazak glazbene zvijezde Muharema Serbezovskog koji je za samo jednu pjesmu od domaćina zaradio nevjerojatnih 10.000 eura napojnice!

- Glazba je preko 450.000 eura. Rođeni smo u Njemačkoj, imamo tvrtku. Tri brata i jedna sestra i svi radimo zajedno. Meckin tata je za mene, kralja, najbolji otac na svijetu. Za rođendan sam od tate dobio sat od 50.000 – kaže Alex za YouTube kanal “Moja Happy muzika”, koji ističe da je istina da zarađuju dok spavaju i nastavlja:

- To je mali savjet za danas. A sutra će mi otac dati 100.000 za napojnicu. Sutra dolazi lijepa Brena, treba, normalno. Kad dobro pjeva, dajem sve i dušu - kažu mladići.

Kako “Kurir” saznaje od izvora s lica mjesta, ovaj događaj je jedan od najskupljih vlaških slava ikada organiziranih na ovim prostorima.

Da vlasnik nije štedio novac za krštenje unučadi govori i činjenica da je samo uređenje koštalo preko 50.000 eura.

Koštao me vrtoglavih 1000 eura po osobi! Svi gosti bili su smješteni u hotelima, a troškove je snosio sam domaćin. Osim tradicionalne kuhinje, služili su se plodovi mora, biftek i najukusnije delicije iz cijeloga svijeta. Poslužen je najskuplji šampanjac, a svi su gosti jeli zlatnim priborom.

Zanimljivo je da su konobari koji su posluživali goste na ovoj proslavi bili pozvani iz najeminentnijih restorana, a napojnica im je bila pozamašna i iznosila je oko 1.500 eura!

Posebno se vodilo računa o tome tko će zabavljati goste, pa su tako na zabavi zapjevali Lepa Brena i Sloba Radanović koji su svojom pjesmom podigli atmosferu na najviši nivo. Samo za glazbu vlasnik je dao više od 120.000 eura.

image
Printscreen

Sloba je oduševio sve prisutne i za to dobio honorar od 20.000 eura. Nakon njega nastupila je jedna od najvećih muških rumunjskih zvijezda Florin Salam za sumu od 50.000 eura, a na kraju, kao šlag na torti, pojavila se i Lepa Brena. Ona je također, kao i njena rumunjska kolegica, za ovaj nastup dobila 50.000 eura.

Osim honorara, pjevačici je plaćen i avionski prijevoz, a odsjela je u jednom od najskupljih hotela na crnogorskom primorju. Lepa Brena se posebno uredila, te zapjevala na pozornici na ovom slavlju. Odmah nakon nastupa, koji je trajao 2 sata, otišla je sa svojom ekipom.

image
Printscreen

Za goste je priređen i spektakularan vatromet koji je obasjao cijelu obalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 11:40