StoryEditorOCM
PanoramaIMPRESIVNA KARIJERA

Bez njega je bilo nezamislivo dočekati Dnevnik! Karapandža je na kraju opet izabrao Hrvatsku, otkriva što kuha sa suprugom u penziji, što voli više od bifteka

Piše Mozaik SD
5. rujna 2022. - 09:51
Stevo Karapandža: Jednom sam nekome rekao: Mijenjam biftek za varivo! Kad smo sami kod kuće, djeca su u Švicarskoj, skuhamo lonac maneštre, naročito istarske, grah s bobićima, mladim kukuruzomBerislava Picek/Cropix

Bio je vjerojatno najslavniji kuhar bivše Jugolavije. Pripremao je jela i za Josipa Broza Tita. Ali, Stevu Karapandžu je život odveo u Švicarsku, gdje je 17 godina zajedno sa suprugom vodio vlastiti restoran.

Gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji, Karapandža je ispričao kako nije bilo lako i kako su često u restoranu boravili od jutra do mraka, ali im se trud isplatio i zaradili su Michelinovu zvjezdicu, vjerojatno najveće priznanje u gastronomskom svijetu.

“Jedan dan dolazi tip i kaže: ‘Ja sam iz Michelina’, kažem mu: ‘Ja nemam uvjete’, a on kaže: ‘Nema nikakvih obaveza, može li pogled na restoran’“, opisuje Karapandža prvi susret sa ljudima iz Michelina.

Obišao je, kako kaže, cijeli restoran, a posebnu je pažnju obratio na vinski podrum.

“Za ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 04:57