StoryEditorOCM
PanoramaOTVORENI TLOCRT

Arhitekti postigli da 45 oskudnih četvornih metara postane ugodan, moderan i sofisticiran dom, pogledajte kako

Piše MOZAIK SD
13. srpnja 2023. - 09:51

Dizajneri interijera i arhitekti posjeduju znanje i talent za uočavanje prednosti i nedostataka u prostoru. U renoviranom stanu koji vam danas predstavljamo arhitektica Ana Bolaños i arhitekt Miguel Ángel Naranjo, postigli su da 45 oskudnih četvornih metara postane ugodan, moderan i sofisticiran dom, piše Dom i Dizajn.

image
Míriam Yeleq/

Interijer ima integriranu blagovaonicu, dnevni boravak i kuhinju, potpuno neovisnu spavaću sobu i kupaonicu, a osim toga, iskoristili su visinu stropa za stvaranje galerije koju sada vlasnici mogu koristiti kao dodatni prostor za spavanje.

image
Míriam Yeleq/

Kako objašnjavaju odgovorni za projekt, ideja je bila stvoriti osjećaj vizualnog kontinuiteta prostora, što su postigli otvorenim tlocrtom, minimalističkim linijama namještaja te upotrebom bijele boje.

image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/

Kuhinja je potpuno otvoren prema dnevnoj sobi i opremljena je glatkim lakiranim bijelim ormarima visokog sjaja bez ručki. Gornji su ormarići postavljeni praktički do stropa, kako bi se prostor maksimalno iskoristio i osiguralo dovoljno mjesta za odlaganje. Sklad i vizualnu harmoniju između dnevne sobe i kuhinje autori projekta su postigli odabirom električnih uređaja također u bijeloj boji pa je stvoren dojam povezanosti prostora.

image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/

Uređenje dnevne sobe započeli su neutralnom osnovom: zidovima, presvlakama i namještajem u bijeloj boji, a zatim su dodani ružičasti detalji, kako bi se dobila dinamika, dok su u blagovaonici stol i stolice izabrali u istom finišu, a rezultata je vizualna ujednačenost.

image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/

Već pri samom ulasku u prostor, ulazni hodnik bez vrata, komunicira izravno s dnevnom sobom.

image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/

Visina stropa omogućila je izgradnju galerije za smještaj još jedna spavaća soba, dok je kupaonica smještena ispod postala neovisna prostorija s kliznim vratima. U glavnoj spavaćoj sobi krevet se naslanja na zid od opeke koji se pojavio tijekom gradnje.

image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/
image
Míriam Yeleq/

Mali stan kojem ne nedostaje detalja. Spavaća soba s kombiniranim zidom, napola završena u bijeloj boji, napola izloženom ciglom, ima elegantnu i funkcionalnu kupaonicu, potpuno iskorišten hodnik s malim ormarom za cipele i vješalicom za kapute ... Stan ima čak i mini balkon koji vlasnicima daje mogućnost postavljanja stola i stolica tijekom ljeta.

image
Míriam Yeleq/

Odličan obavljen posao arhitekta u ovom slatkom malom stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:38