StoryEditorOCM
Panoramasavjet zlata vrijedi

Ako vam se mobitel pregrijava prilikom punjenja, ovo nipošto ne smijete raditi, a ovako to možete spriječiti

Piše mozaik sd
19. svibnja 2023. - 09:37

Redukcije električne energije su za nama pa se ne treba previše brinuti o energiji potrebnoj za punjenje naših pametnih telefona. Međutim vrlo brzo doći će ljetne vrućine kada istančanije primjećujemo sve što je vruće, pa i to da nam se mobitel pri punjenju pregrijava.

To je u prvom redu povezano s litij-ionskim baterijama čija učinkovitost opada s vremenom. Na trošenje baterija utječe i puštanje da se baterija isprazni do kraja pa to treba izbjegavati, baš kao i ostavljanje mobitela u automobilu na jakom suncu. Međutim na povećanju temperature pametnoga telefona mogu utjecati i neke ukrasno - zaštitne maskice.

image

Mobitel se ne smije koristiti u vožnji, niti ostavljati u automobilu (ilustracija)

/Shutterstock

Ako primijetite da je vaš telefon iznimno topao pri punjenju, skidanje maskice moglo bi vam pomoći, piše IFLScience, prenosi Tportal.

Budući da je mnogima od nas pametni telefon puno više od uređaja, bilo bi pametno da se pridržavamo pravila te da ga ne puštamo da se isprazni do kraja ili da ga ne ostavljamo u vrućem automobilu. Pa i da ga punimo bez maskice, ako se s njom pregrijava.

image

Treba izbjegavati da se prije punjenja baterija isprazni do kraja

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:17