stdClass Object ( [id] => 1375590 [title] => Ako ćeš da nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima: Radio Dubrovnik je đir koji traje već 80 godina [alias] => ako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Njima je punih 80 godina, rođendan slave 9. travnja, a te godine teško je utrpati i u nekoliko knjiga, filmova i pjesama, a kamoli u jedan tekst. Dosta je reći da i dandanas Dubrovčani, kad objašnjavaju gdje se na Pilama nešto nalazi, kažu – tamo kraj radija. I zna se na koji radio misle – Radio Dubrovnik.

Takva galerija velikana prošla je kroz rijetko koji medij kao kroz radio. Kroz sva ta desetljeća, tko je počinjao nešto raditi u kulturi i javnom životu Grada počinjao je tamo, i uvijek mu se vraćao, baš kao i slušatelji. I dalje je sinonim za objektivno, jasno i istinito izvještavanje, a svoj 17-satni program svakog dana ne pune aplikacije nego pravi, živi ljudi. I njihovi su glasovi i programski sadržaj ono što Radio Dubrovnik oduvijek čini brojem jedan.

---

---

Daj Nili da pročita!

- Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski “dvojci” mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih. Tu su u vođenim programima uživo svakodnevno Seba, Nike, Mare i Barbi. Tu su u informativi i autorskim emisijama naši novinari, reporteri i urednici mlađih i starijih generacija: Lenči, Božica, Silva, Katarina, Baldo, Mario, Mislav, Francesca, Rafo, pa naši vanjski suradnici.

A uz njih moram pohvaliti vrijednu ekipu tonaca iz tehnike, glazbene redakcije, produkcije i marketinga, pa sve uglavnom ide glatko! Međutim, da svi mi, nas 30-ak, nismo zaljubljenici u ovaj posao i u radio kao medij, ne bi sve ovoliko trajalo. A traje, evo za koji dan punu 81 godinu... - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika i jedan od najprepoznatljivijih glasova u Hrvatskoj.

---

image

Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika

Tonci Plazibat/Cropix
---

Ako ćeš da ti nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima! Ne zaboravljamo devedesetih šaljivu emisiju u kojoj je trebalo pročitati da su izvanzemaljci sletjeli u grad, a kad je to još pročitala Nila, bome cijeli se grad uzbunio. Upravo ona je na radiju najstarija u pitanju staža.

- Ajme kad je to bilo... Stalno sam zaposlena jako davno, ranih 80-ih, neposredno nakon završetka srednje škole, i to kao tajnica u tadašnjem HRT-ovu TV dopisništvu, mada sam i tijekom srednje redovito surađivala na radiju, u omladinskoj emisiji, Hit paradi i pomalo se učila spikiranju.

I poslije nekoliko godina, nakon što su tadašnji spikeri Lenka Stanić i Tonko Pende, moji mentori, otišli u mirovinu, s televizije sam prebačena na radio, na radno mjesto spikerice. Moj spikerski staž je potrajao više od 25 godina, u međuvremenu sam diplomirala Medije na studiju Komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku, prešla u informativu, i sve je ostalo povijest - govori Nila, koja je u tim važnim vremenima učila od velikana novinarstva poput Balda Čupića, Boža Brzice, Dubravka Cote i drugih.

Sretne godine radija prekinuo je Domovinski rat. Radio je tada bio u Vili “Dubravka” na Pilama, a život pod konstantnim granatiranjem, bez vode i struje, bio je lakši uz Radio Dubrovnik i poznate glasove kojima se vjerovalo, i to bez i najmanjeg prekida emitiranja i u uvjetima najtežih ratnih okolnosti.

---

image

Rafael Barkidžija, Nila Miličić Vukosavić, Baldo Marunčić, Francesca Vlašić i Mislav Cimić

Tonci Plazibat/Cropix
---

Val na valu

- To je definitivno najteže razdoblje našeg radija. Naš tadašnji šef tehnike, pokojni Mišo Juretić, osposobio je u podrumu mali improvizirani studio odakle se emitirao program. Jer tada je, kao nikad prije, naš radio bio Dubrovčanima jedina veza sa svijetom, trebalo je ljude informirati o svemu, reći ono što im je u to vrijeme bilo najvažnije, kad će uzbuna, kad i gdje će doći cisterna s vodom, gdje se dijeli humanitarna pomoć, i još bezbroj drugih životno važnih informacija.

Iako nije bilo struje, ljudi su uspijevali doći do baterija, bilo je najvažnije imati tranzistor s baterijama, bidon vode i koju šteriku. Emitiralo se 24 sata, većina kolega nije ni išla doma, bilo je jednostavnije spavati na radiju. Ali i to je prošlo i ne ponovilo se – opisuje “šefica” od radija, ponosno dodajući da je na Radio Dubrovniku, između ostalih omiljenih sadržaja, oduvijek “živjela” dobra i raznovrsna glazba.

U međuvremenu ide se ukorak s vremenom, digitalizacijom, novim medijskim platformama i vidljivošću na društvenim mrežama, Facebooku, Instagramu i TikToku – bez toga se danas ne može, a omiljene glasove slušatelji sada mogu “spojiti” s licima. Neke emisije Radio Dubrovnika jednostavno nemaju rok trajanja, neke se od davnih dana vrte i danas, generacije su na njima odrasle.

---

image

Džoni Lešević

Tonci Plazibat/Cropix
---

- “Zvijezde swinga” našeg Vida Peručića, koja je od 1. siječnja ove godine prestala s emitiranjem nakon dugih desetljeća. Pa emisija “Baština” naše Maje Nodari, koja se emitirala 30 godina i pamti se i danas! Još uvijek ide omiljena emisija urednika Davora Mojaša ”Prohujalo s vihorom”, u koju je često bio uključen i bivši šef HRT-ova dopisništva Vedran Benić, koju generacije obožavaju, a isto tako traje i trajat će “Radio kavana”, koja se ljeti zove “Val na valu”, a kojoj je okosnica Slobodan Nano Vlašić.

U vođenju mu se uvijek pridružuju Darija Mikulandra, Vicko Dragojević i drugi kolege. To je emisija koja izlazi vani među ljude, s terena, mozaičnog tipa, s brojnim gostima i ama baš svi jedva čekaju da ih se pozove u emisiju - govori Nila dok nas vodi kroz trenutne HRT-ove prostore u poslovnoj zoni Grada, usput sanjajući povratak na Pile, u svoju Vilu “Dubravku”. Obnova je zbog korone i nekih konzervatorskih zahvata na freskama koje su otkrivene u zgradi potrajala znatno dulje od očekivanog.

- Godine 2026. slavimo 100 godina Hrvatskog radija. Držimo fige da barem za tu veliku obljetnicu budemo doma, na svome. Ali, program dotad ide kao i obično - do ponoći, kad se uključuju u Prvi program Hrvatskog radija, pa tako do 7 ujutro, uz dobro poznati pozdrav “Dobro jutro, radio!”.

---

image

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix
---

---

Muzej radija

Na Radio Dubrovniku snimali su se prvi nosači zvuka Dubrovačkih trubadura, Tereze, Mila Hrnića, Malog raspjevanog Dubrovnika, zborova, radiodrama, snimali su se ili izravno prenosili koncerti Dubrovačkih ljetnih igara, a upravo iz radija potekla je ideja o osnutku samih Ljetnih igara, dubrovačkog kazališta, mješovitog zbora i gotovo kompletne kulturne scene grada toga vremena. U našem velikom studiju vježbali su i rađali se i brojni dubrovački bendovi.

Na tom tragu i danas imamo naš veseli radiobend, jer imamo dosta dobrih pjevača i glazbenika. Snimamo, pjevamo i sviramo od prigode do prigode, veselimo se tome, ponekad i nastupamo, poput naše velike 80. obljetnice lani, sve je to za našu dušu i dar za naše slušatelje koji su nam tolike godine vjerni. A glazbena, ali i arhiva opreme i svih ostalih programskih sadržaja snimljenih i sačuvanih kroz desetljeća toliko je velika da ju je teško smjestiti u jedan prostor. Možda je Muzej radija odlična ideja.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pali radio! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika Pali radio! 2 0 5945 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-20 11:47:47 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Lorita Vierda [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-26 15:43:43 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-03-26 15:07:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dv [metadata] => robots= author= title=Ako ćeš da nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima: Radio Dubrovnik je đir koji traje već 80 godina page_title=Ako ćeš da nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima: Radio Dubrovnik je đir koji traje već 80 godina [metakey] => radio dubrovnik, radijske postaje, Nila Miličić Vukosavić, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786958.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786962.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786957.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786956.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786954.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786951.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26786949.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793955.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793956.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793957.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793958.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793959.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793960.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793962.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793963.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793964.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/20\/26793965.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Tonci Plazibat\/Cropix","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/","Arhiv Radio Dubrovnika\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Zlatko Vlahu\u0161i\u0107 i Paula Popovi\u0107<\/p>","

Mi smo javni servis, slu\u0161atelji su nam najva\u017eniji, kod nas nema \u017eutila, komercijale ni privla\u010denja publike senzacijama. Uvijek su na\u0161i voditeljski i novinarski glasovi ono po \u010demu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski \u2018dvojci\u2019 mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifi\u010dan \u0161tih - govori nam Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107, glavna urednica Radio Dubrovnika<\/p>","

Rafael Barkid\u017eija, Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107, Baldo Marun\u010di\u0107, Francesca Vla\u0161i\u0107 i Mislav Cimi\u0107<\/p>","

D\u017eoni Le\u0161evi\u0107<\/p>","

Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107 i Marija Laptalo<\/p>","

Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107 i Marija Laptalo<\/p>","

Marija Laptalo<\/p>","

Nastup radiobenda na 80. obljetnici Radio Dubrovnika u Kazali\u0161tu Marina Dr\u017ei\u0107a<\/p>","

Okupljeni na proslavi 80 godina Radio Dubrovnika<\/p>","

Tajnica Nevenka, producentica Sanja i voditelj Seba<\/p>","

Voditelj HRT-ova TV centra Hrvoje \u0160pani\u0107, te dva najprepoznatljivija glasa - Nike Nagy i glavna urednica radija Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107<\/p>","

Voditeljski kvartet - Sebastijan Vukosavi\u0107, Slobodan Nano Vla\u0161i\u0107, Nike Nagy i tonac \u0110oni Le\u0161evi\u0107<\/p>","

Dok Barbi pjeva svoju dionicu, \u0161efica i voditeljica se odmaraju<\/p>","

Radiobend sklada, pjeva i nastupa od prigode do prigode: Barbara Horvat, Nila Mili\u010di\u0107 Vukosavi\u0107, Mihaela Soko, Darija Mikulandra \u017daneti\u0107 i Marija Laptalo<\/p>","

Radio \u010dvrsto dr\u017ee \u017eenske ruke: Ivana Ba\u0161ica, Barbara Horvat, Katarina Lu\u010di\u0107 \u0160tampalija, Paula Popovi\u0107 i Mihaela Soko<\/p>","

\u2018Radio Kavana\u2018 jedna je od kultnih emisija radija<\/p>","

\u2018Prohujalo s vihorom\u2018 divna je emisija kao dama u ozbiljnim godinama autora Davora Moja\u0161a uz dodatak Vedrana Beni\u0107a<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26786958_1920.jpg":"1920x1080","k_26786958_1280.jpg":"1280x1280","k_26786958_1024.jpg":"1024x1024","k_26786958_640.jpg":"640x640","k_26786958_480.jpg":"480x480","k_26786958_340.jpg":"340x340","k_26786958_220.jpg":"220x220","o_26786958_1280.jpg":"1280x853","o_26786958_1024.jpg":"1024x682","o_26786958_640.jpg":"640x426","o_26786958_480.jpg":"480x320","o_26786958_340.jpg":"340x226","o_26786958_220.jpg":"220x146","h_26786958_1280.jpg":"1280x854","h_26786958_1024.jpg":"1024x683","h_26786958_640.jpg":"640x427","h_26786958_480.jpg":"480x320","h_26786958_340.jpg":"340x227","h_26786958_220.jpg":"220x147","pp_26786958_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786958_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786958_640.jpg":"640x814","pp_26786958_480.jpg":"480x611","pp_26786958_340.jpg":"340x432","pp_26786958_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786962_1920.jpg":"1920x1080","k_26786962_1280.jpg":"1280x1280","k_26786962_1024.jpg":"1024x1024","k_26786962_640.jpg":"640x640","k_26786962_480.jpg":"480x480","k_26786962_340.jpg":"340x340","k_26786962_220.jpg":"220x220","o_26786962_1280.jpg":"1280x853","o_26786962_1024.jpg":"1024x682","o_26786962_640.jpg":"640x426","o_26786962_480.jpg":"480x320","o_26786962_340.jpg":"340x226","o_26786962_220.jpg":"220x146","h_26786962_1280.jpg":"1280x854","h_26786962_1024.jpg":"1024x683","h_26786962_640.jpg":"640x427","h_26786962_480.jpg":"480x320","h_26786962_340.jpg":"340x227","h_26786962_220.jpg":"220x147","pp_26786962_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786962_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786962_640.jpg":"640x814","pp_26786962_480.jpg":"480x611","pp_26786962_340.jpg":"340x432","pp_26786962_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786957_1920.jpg":"1920x1080","k_26786957_1280.jpg":"1280x1280","k_26786957_1024.jpg":"1024x1024","k_26786957_640.jpg":"640x640","k_26786957_480.jpg":"480x480","k_26786957_340.jpg":"340x340","k_26786957_220.jpg":"220x220","o_26786957_1280.jpg":"1280x853","o_26786957_1024.jpg":"1024x682","o_26786957_640.jpg":"640x426","o_26786957_480.jpg":"480x320","o_26786957_340.jpg":"340x226","o_26786957_220.jpg":"220x146","h_26786957_1280.jpg":"1280x854","h_26786957_1024.jpg":"1024x683","h_26786957_640.jpg":"640x427","h_26786957_480.jpg":"480x320","h_26786957_340.jpg":"340x227","h_26786957_220.jpg":"220x147","pp_26786957_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786957_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786957_640.jpg":"640x814","pp_26786957_480.jpg":"480x611","pp_26786957_340.jpg":"340x432","pp_26786957_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786956_1920.jpg":"1920x1080","k_26786956_1280.jpg":"1280x1280","k_26786956_1024.jpg":"1024x1024","k_26786956_640.jpg":"640x640","k_26786956_480.jpg":"480x480","k_26786956_340.jpg":"340x340","k_26786956_220.jpg":"220x220","o_26786956_1280.jpg":"1280x853","o_26786956_1024.jpg":"1024x682","o_26786956_640.jpg":"640x426","o_26786956_480.jpg":"480x320","o_26786956_340.jpg":"340x226","o_26786956_220.jpg":"220x146","h_26786956_1280.jpg":"1280x854","h_26786956_1024.jpg":"1024x683","h_26786956_640.jpg":"640x427","h_26786956_480.jpg":"480x320","h_26786956_340.jpg":"340x227","h_26786956_220.jpg":"220x147","pp_26786956_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786956_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786956_640.jpg":"640x814","pp_26786956_480.jpg":"480x611","pp_26786956_340.jpg":"340x432","pp_26786956_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786954_1920.jpg":"1920x1080","k_26786954_1280.jpg":"1280x1280","k_26786954_1024.jpg":"1024x1024","k_26786954_640.jpg":"640x640","k_26786954_480.jpg":"480x480","k_26786954_340.jpg":"340x340","k_26786954_220.jpg":"220x220","o_26786954_1280.jpg":"1280x853","o_26786954_1024.jpg":"1024x682","o_26786954_640.jpg":"640x426","o_26786954_480.jpg":"480x320","o_26786954_340.jpg":"340x226","o_26786954_220.jpg":"220x146","h_26786954_1280.jpg":"1280x854","h_26786954_1024.jpg":"1024x683","h_26786954_640.jpg":"640x427","h_26786954_480.jpg":"480x320","h_26786954_340.jpg":"340x227","h_26786954_220.jpg":"220x147","pp_26786954_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786954_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786954_640.jpg":"640x814","pp_26786954_480.jpg":"480x611","pp_26786954_340.jpg":"340x432","pp_26786954_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786951_1920.jpg":"1920x1080","k_26786951_1280.jpg":"1280x1280","k_26786951_1024.jpg":"1024x1024","k_26786951_640.jpg":"640x640","k_26786951_480.jpg":"480x480","k_26786951_340.jpg":"340x340","k_26786951_220.jpg":"220x220","o_26786951_1280.jpg":"1280x853","o_26786951_1024.jpg":"1024x682","o_26786951_640.jpg":"640x426","o_26786951_480.jpg":"480x320","o_26786951_340.jpg":"340x226","o_26786951_220.jpg":"220x146","h_26786951_1280.jpg":"1280x854","h_26786951_1024.jpg":"1024x683","h_26786951_640.jpg":"640x427","h_26786951_480.jpg":"480x320","h_26786951_340.jpg":"340x227","h_26786951_220.jpg":"220x147","pp_26786951_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786951_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786951_640.jpg":"640x814","pp_26786951_480.jpg":"480x611","pp_26786951_340.jpg":"340x432","pp_26786951_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26786949_1920.jpg":"1920x1080","k_26786949_1280.jpg":"1280x1280","k_26786949_1024.jpg":"1024x1024","k_26786949_640.jpg":"640x640","k_26786949_480.jpg":"480x480","k_26786949_340.jpg":"340x340","k_26786949_220.jpg":"220x220","o_26786949_1280.jpg":"1280x853","o_26786949_1024.jpg":"1024x682","o_26786949_640.jpg":"640x426","o_26786949_480.jpg":"480x320","o_26786949_340.jpg":"340x226","o_26786949_220.jpg":"220x146","h_26786949_1280.jpg":"1280x854","h_26786949_1024.jpg":"1024x683","h_26786949_640.jpg":"640x427","h_26786949_480.jpg":"480x320","h_26786949_340.jpg":"340x227","h_26786949_220.jpg":"220x147","pp_26786949_1280.jpg":"1280x1628","pp_26786949_1024.jpg":"1024x1303","pp_26786949_640.jpg":"640x814","pp_26786949_480.jpg":"480x611","pp_26786949_340.jpg":"340x432","pp_26786949_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1067","hd_26793955_1920.jpg":"1920x1080","k_26793955_1280.jpg":"1280x1280","k_26793955_1024.jpg":"1024x1024","k_26793955_640.jpg":"640x640","k_26793955_480.jpg":"480x480","k_26793955_340.jpg":"340x340","k_26793955_220.jpg":"220x220","o_26793955_1280.jpg":"1280x853","o_26793955_1024.jpg":"1024x682","o_26793955_640.jpg":"640x426","o_26793955_480.jpg":"480x320","o_26793955_340.jpg":"340x226","o_26793955_220.jpg":"220x146","h_26793955_1280.jpg":"1280x854","h_26793955_1024.jpg":"1024x683","h_26793955_640.jpg":"640x427","h_26793955_480.jpg":"480x320","h_26793955_340.jpg":"340x227","h_26793955_220.jpg":"220x147","pp_26793955_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793955_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793955_640.jpg":"640x814","pp_26793955_480.jpg":"480x611","pp_26793955_340.jpg":"340x432","pp_26793955_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1067","hd_26793956_1920.jpg":"1920x1080","k_26793956_1280.jpg":"1280x1280","k_26793956_1024.jpg":"1024x1024","k_26793956_640.jpg":"640x640","k_26793956_480.jpg":"480x480","k_26793956_340.jpg":"340x340","k_26793956_220.jpg":"220x220","o_26793956_1280.jpg":"1280x853","o_26793956_1024.jpg":"1024x682","o_26793956_640.jpg":"640x426","o_26793956_480.jpg":"480x320","o_26793956_340.jpg":"340x226","o_26793956_220.jpg":"220x146","h_26793956_1280.jpg":"1280x854","h_26793956_1024.jpg":"1024x683","h_26793956_640.jpg":"640x427","h_26793956_480.jpg":"480x320","h_26793956_340.jpg":"340x227","h_26793956_220.jpg":"220x147","pp_26793956_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793956_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793956_640.jpg":"640x814","pp_26793956_480.jpg":"480x611","pp_26793956_340.jpg":"340x432","pp_26793956_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_26793957_1920.jpg":"1920x1080","k_26793957_1280.jpg":"1280x1280","k_26793957_1024.jpg":"1024x1024","k_26793957_640.jpg":"640x640","k_26793957_480.jpg":"480x480","k_26793957_340.jpg":"340x340","k_26793957_220.jpg":"220x220","o_26793957_1280.jpg":"1280x960","o_26793957_1024.jpg":"1024x768","o_26793957_640.jpg":"640x480","o_26793957_480.jpg":"480x360","o_26793957_340.jpg":"340x255","o_26793957_220.jpg":"220x165","h_26793957_1280.jpg":"1280x854","h_26793957_1024.jpg":"1024x683","h_26793957_640.jpg":"640x427","h_26793957_480.jpg":"480x320","h_26793957_340.jpg":"340x227","h_26793957_220.jpg":"220x147","pp_26793957_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793957_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793957_640.jpg":"640x814","pp_26793957_480.jpg":"480x611","pp_26793957_340.jpg":"340x432","pp_26793957_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x1280","hd_26793958_1920.jpg":"1920x1080","k_26793958_1280.jpg":"1280x1280","k_26793958_1024.jpg":"1024x1024","k_26793958_640.jpg":"640x640","k_26793958_480.jpg":"480x480","k_26793958_340.jpg":"340x340","k_26793958_220.jpg":"220x220","o_26793958_1280.jpg":"1280x1706","o_26793958_1024.jpg":"1024x1365","o_26793958_640.jpg":"640x853","o_26793958_480.jpg":"480x640","o_26793958_340.jpg":"340x453","o_26793958_220.jpg":"220x293","h_26793958_1280.jpg":"1280x854","h_26793958_1024.jpg":"1024x683","h_26793958_640.jpg":"640x427","h_26793958_480.jpg":"480x320","h_26793958_340.jpg":"340x227","h_26793958_220.jpg":"220x147","pp_26793958_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793958_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793958_640.jpg":"640x814","pp_26793958_480.jpg":"480x611","pp_26793958_340.jpg":"340x432","pp_26793958_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x768","hd_26793959_1920.jpg":"1920x1080","k_26793959_1280.jpg":"1280x1280","k_26793959_1024.jpg":"1024x1024","k_26793959_640.jpg":"640x640","k_26793959_480.jpg":"480x480","k_26793959_340.jpg":"340x340","k_26793959_220.jpg":"220x220","o_26793959_1280.jpg":"1280x960","o_26793959_1024.jpg":"1024x768","o_26793959_640.jpg":"640x480","o_26793959_480.jpg":"480x360","o_26793959_340.jpg":"340x255","o_26793959_220.jpg":"220x165","h_26793959_1280.jpg":"1280x854","h_26793959_1024.jpg":"1024x683","h_26793959_640.jpg":"640x427","h_26793959_480.jpg":"480x320","h_26793959_340.jpg":"340x227","h_26793959_220.jpg":"220x147","pp_26793959_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793959_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793959_640.jpg":"640x814","pp_26793959_480.jpg":"480x611","pp_26793959_340.jpg":"340x432","pp_26793959_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1197","hd_26793960_1920.jpg":"1920x1080","k_26793960_1280.jpg":"1280x1280","k_26793960_1024.jpg":"1024x1024","k_26793960_640.jpg":"640x640","k_26793960_480.jpg":"480x480","k_26793960_340.jpg":"340x340","k_26793960_220.jpg":"220x220","o_26793960_1280.jpg":"1280x957","o_26793960_1024.jpg":"1024x766","o_26793960_640.jpg":"640x478","o_26793960_480.jpg":"480x359","o_26793960_340.jpg":"340x254","o_26793960_220.jpg":"220x164","h_26793960_1280.jpg":"1280x854","h_26793960_1024.jpg":"1024x683","h_26793960_640.jpg":"640x427","h_26793960_480.jpg":"480x320","h_26793960_340.jpg":"340x227","h_26793960_220.jpg":"220x147","pp_26793960_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793960_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793960_640.jpg":"640x814","pp_26793960_480.jpg":"480x611","pp_26793960_340.jpg":"340x432","pp_26793960_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_26793962_1920.jpg":"1920x1080","k_26793962_1280.jpg":"1280x1280","k_26793962_1024.jpg":"1024x1024","k_26793962_640.jpg":"640x640","k_26793962_480.jpg":"480x480","k_26793962_340.jpg":"340x340","k_26793962_220.jpg":"220x220","o_26793962_1280.jpg":"1280x960","o_26793962_1024.jpg":"1024x768","o_26793962_640.jpg":"640x480","o_26793962_480.jpg":"480x360","o_26793962_340.jpg":"340x255","o_26793962_220.jpg":"220x165","h_26793962_1280.jpg":"1280x854","h_26793962_1024.jpg":"1024x683","h_26793962_640.jpg":"640x427","h_26793962_480.jpg":"480x320","h_26793962_340.jpg":"340x227","h_26793962_220.jpg":"220x147","pp_26793962_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793962_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793962_640.jpg":"640x814","pp_26793962_480.jpg":"480x611","pp_26793962_340.jpg":"340x432","pp_26793962_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26793963_1920.jpg":"1920x1080","k_26793963_1280.jpg":"1280x1280","k_26793963_1024.jpg":"1024x1024","k_26793963_640.jpg":"640x640","k_26793963_480.jpg":"480x480","k_26793963_340.jpg":"340x340","k_26793963_220.jpg":"220x220","o_26793963_1280.jpg":"1280x960","o_26793963_1024.jpg":"1024x768","o_26793963_640.jpg":"640x480","o_26793963_480.jpg":"480x360","o_26793963_340.jpg":"340x255","o_26793963_220.jpg":"220x165","h_26793963_1280.jpg":"1280x854","h_26793963_1024.jpg":"1024x683","h_26793963_640.jpg":"640x427","h_26793963_480.jpg":"480x320","h_26793963_340.jpg":"340x227","h_26793963_220.jpg":"220x147","pp_26793963_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793963_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793963_640.jpg":"640x814","pp_26793963_480.jpg":"480x611","pp_26793963_340.jpg":"340x432","pp_26793963_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_26793964_1920.jpg":"1920x1080","k_26793964_1280.jpg":"1280x1280","k_26793964_1024.jpg":"1024x1024","k_26793964_640.jpg":"640x640","k_26793964_480.jpg":"480x480","k_26793964_340.jpg":"340x340","k_26793964_220.jpg":"220x220","o_26793964_1280.jpg":"1280x960","o_26793964_1024.jpg":"1024x768","o_26793964_640.jpg":"640x480","o_26793964_480.jpg":"480x360","o_26793964_340.jpg":"340x255","o_26793964_220.jpg":"220x165","h_26793964_1280.jpg":"1280x854","h_26793964_1024.jpg":"1024x683","h_26793964_640.jpg":"640x427","h_26793964_480.jpg":"480x320","h_26793964_340.jpg":"340x227","h_26793964_220.jpg":"220x147","pp_26793964_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793964_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793964_640.jpg":"640x814","pp_26793964_480.jpg":"480x611","pp_26793964_340.jpg":"340x432","pp_26793964_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_26793965_1920.jpg":"1920x1080","k_26793965_1280.jpg":"1280x1280","k_26793965_1024.jpg":"1024x1024","k_26793965_640.jpg":"640x640","k_26793965_480.jpg":"480x480","k_26793965_340.jpg":"340x340","k_26793965_220.jpg":"220x220","o_26793965_1280.jpg":"1280x960","o_26793965_1024.jpg":"1024x768","o_26793965_640.jpg":"640x480","o_26793965_480.jpg":"480x360","o_26793965_340.jpg":"340x255","o_26793965_220.jpg":"220x165","h_26793965_1280.jpg":"1280x854","h_26793965_1024.jpg":"1024x683","h_26793965_640.jpg":"640x427","h_26793965_480.jpg":"480x320","h_26793965_340.jpg":"340x227","h_26793965_220.jpg":"220x147","pp_26793965_1280.jpg":"1280x1628","pp_26793965_1024.jpg":"1024x1303","pp_26793965_640.jpg":"640x814","pp_26793965_480.jpg":"480x611","pp_26793965_340.jpg":"340x432","pp_26793965_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15200049 Threads: 2 Questions: 3169554322 Slow queries: 7097930 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235344174 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/ako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina-1375590 [printLink] => /mozaik/panorama/ako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina-1375590?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 415912 [name] => Radio Dubrovnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => radio-dubrovnik [link] => /tag/radio-dubrovnik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 753359 [name] => radijske postaje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-26 16:08:49 [main_article_id] => 0 [alias] => radijske-postaje [link] => /tag/radijske-postaje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 656816 [name] => Nila Miličić Vukosavić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-18 18:54:55 [main_article_id] => 0 [alias] => nila-milicic-vukosavic [link] => /tag/nila-milicic-vukosavic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pali radio! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ako ćeš da nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima: Radio Dubrovnik je đir koji traje već 80 godina [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-07-25-04-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786958.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonci Plazibat/Cropix [mainImageDesc] =>

Zlatko Vlahušić i Paula Popović

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786958.jpg [title] =>

Zlatko Vlahušić i Paula Popović

Tonci Plazibat/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786962.jpg [title] =>

Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika

Tonci Plazibat/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786957.jpg [title] =>

Rafael Barkidžija, Nila Miličić Vukosavić, Baldo Marunčić, Francesca Vlašić i Mislav Cimić

Tonci Plazibat/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786956.jpg [title] =>

Džoni Lešević

Tonci Plazibat/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786954.jpg [title] =>

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786951.jpg [title] =>

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26786949.jpg [title] =>

Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793955.jpg [title] =>

Nastup radiobenda na 80. obljetnici Radio Dubrovnika u Kazalištu Marina Držića

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793956.jpg [title] =>

Okupljeni na proslavi 80 godina Radio Dubrovnika

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793957.jpg [title] =>

Tajnica Nevenka, producentica Sanja i voditelj Seba

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793958.jpg [title] =>

Voditelj HRT-ova TV centra Hrvoje Španić, te dva najprepoznatljivija glasa - Nike Nagy i glavna urednica radija Nila Miličić Vukosavić

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793959.jpg [title] =>

Voditeljski kvartet - Sebastijan Vukosavić, Slobodan Nano Vlašić, Nike Nagy i tonac Đoni Lešević

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793960.jpg [title] =>

Dok Barbi pjeva svoju dionicu, šefica i voditeljica se odmaraju

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793962.jpg [title] =>

Radiobend sklada, pjeva i nastupa od prigode do prigode: Barbara Horvat, Nila Miličić Vukosavić, Mihaela Soko, Darija Mikulandra Žanetić i Marija Laptalo

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793963.jpg [title] =>

Radio čvrsto drže ženske ruke: Ivana Bašica, Barbara Horvat, Katarina Lučić Štampalija, Paula Popović i Mihaela Soko

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793964.jpg [title] =>

‘Radio Kavana‘ jedna je od kultnih emisija radija

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/20/26793965.jpg [title] =>

‘Prohujalo s vihorom‘ divna je emisija kao dama u ozbiljnim godinama autora Davora Mojaša uz dodatak Vedrana Benića

Arhiv Radio Dubrovnika/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Njima je punih 80 godina, rođendan slave 9. travnja, a te godine teško je utrpati i u nekoliko knjiga, filmova i pjesama, a kamoli u jedan tekst. Dosta je reći da i dandanas Dubrovčani, kad objašnjavaju gdje se na Pilama nešto nalazi, kažu – tamo kraj radija. I zna se na koji radio misle – Radio Dubrovnik.

Takva galerija velikana prošla je kroz rijetko koji medij kao kroz radio. Kroz sva ta desetljeća, tko je počinjao nešto raditi u kulturi i javnom životu Grada počinjao je tamo, i uvijek mu se vraćao, baš kao i slušatelji. I dalje je sinonim za objektivno, jasno i istinito izvještavanje, a svoj 17-satni program svakog dana ne pune aplikacije nego pravi, živi ljudi. I njihovi su glasovi i programski sadržaj ono što Radio Dubrovnik oduvijek čini brojem jedan.

---

---

Daj Nili da pročita!

- Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski “dvojci” mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih. Tu su u vođenim programima uživo svakodnevno Seba, Nike, Mare i Barbi. Tu su u informativi i autorskim emisijama naši novinari, reporteri i urednici mlađih i starijih generacija: Lenči, Božica, Silva, Katarina, Baldo, Mario, Mislav, Francesca, Rafo, pa naši vanjski suradnici.

A uz njih moram pohvaliti vrijednu ekipu tonaca iz tehnike, glazbene redakcije, produkcije i marketinga, pa sve uglavnom ide glatko! Međutim, da svi mi, nas 30-ak, nismo zaljubljenici u ovaj posao i u radio kao medij, ne bi sve ovoliko trajalo. A traje, evo za koji dan punu 81 godinu... - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika i jedan od najprepoznatljivijih glasova u Hrvatskoj.

---

image

Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika

Tonci Plazibat/Cropix
---

Ako ćeš da ti nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima! Ne zaboravljamo devedesetih šaljivu emisiju u kojoj je trebalo pročitati da su izvanzemaljci sletjeli u grad, a kad je to još pročitala Nila, bome cijeli se grad uzbunio. Upravo ona je na radiju najstarija u pitanju staža.

- Ajme kad je to bilo... Stalno sam zaposlena jako davno, ranih 80-ih, neposredno nakon završetka srednje škole, i to kao tajnica u tadašnjem HRT-ovu TV dopisništvu, mada sam i tijekom srednje redovito surađivala na radiju, u omladinskoj emisiji, Hit paradi i pomalo se učila spikiranju.

I poslije nekoliko godina, nakon što su tadašnji spikeri Lenka Stanić i Tonko Pende, moji mentori, otišli u mirovinu, s televizije sam prebačena na radio, na radno mjesto spikerice. Moj spikerski staž je potrajao više od 25 godina, u međuvremenu sam diplomirala Medije na studiju Komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku, prešla u informativu, i sve je ostalo povijest - govori Nila, koja je u tim važnim vremenima učila od velikana novinarstva poput Balda Čupića, Boža Brzice, Dubravka Cote i drugih.

Sretne godine radija prekinuo je Domovinski rat. Radio je tada bio u Vili “Dubravka” na Pilama, a život pod konstantnim granatiranjem, bez vode i struje, bio je lakši uz Radio Dubrovnik i poznate glasove kojima se vjerovalo, i to bez i najmanjeg prekida emitiranja i u uvjetima najtežih ratnih okolnosti.

---

image

Rafael Barkidžija, Nila Miličić Vukosavić, Baldo Marunčić, Francesca Vlašić i Mislav Cimić

Tonci Plazibat/Cropix
---

Val na valu

- To je definitivno najteže razdoblje našeg radija. Naš tadašnji šef tehnike, pokojni Mišo Juretić, osposobio je u podrumu mali improvizirani studio odakle se emitirao program. Jer tada je, kao nikad prije, naš radio bio Dubrovčanima jedina veza sa svijetom, trebalo je ljude informirati o svemu, reći ono što im je u to vrijeme bilo najvažnije, kad će uzbuna, kad i gdje će doći cisterna s vodom, gdje se dijeli humanitarna pomoć, i još bezbroj drugih životno važnih informacija.

Iako nije bilo struje, ljudi su uspijevali doći do baterija, bilo je najvažnije imati tranzistor s baterijama, bidon vode i koju šteriku. Emitiralo se 24 sata, većina kolega nije ni išla doma, bilo je jednostavnije spavati na radiju. Ali i to je prošlo i ne ponovilo se – opisuje “šefica” od radija, ponosno dodajući da je na Radio Dubrovniku, između ostalih omiljenih sadržaja, oduvijek “živjela” dobra i raznovrsna glazba.

U međuvremenu ide se ukorak s vremenom, digitalizacijom, novim medijskim platformama i vidljivošću na društvenim mrežama, Facebooku, Instagramu i TikToku – bez toga se danas ne može, a omiljene glasove slušatelji sada mogu “spojiti” s licima. Neke emisije Radio Dubrovnika jednostavno nemaju rok trajanja, neke se od davnih dana vrte i danas, generacije su na njima odrasle.

---

image

Džoni Lešević

Tonci Plazibat/Cropix
---

- “Zvijezde swinga” našeg Vida Peručića, koja je od 1. siječnja ove godine prestala s emitiranjem nakon dugih desetljeća. Pa emisija “Baština” naše Maje Nodari, koja se emitirala 30 godina i pamti se i danas! Još uvijek ide omiljena emisija urednika Davora Mojaša ”Prohujalo s vihorom”, u koju je često bio uključen i bivši šef HRT-ova dopisništva Vedran Benić, koju generacije obožavaju, a isto tako traje i trajat će “Radio kavana”, koja se ljeti zove “Val na valu”, a kojoj je okosnica Slobodan Nano Vlašić.

U vođenju mu se uvijek pridružuju Darija Mikulandra, Vicko Dragojević i drugi kolege. To je emisija koja izlazi vani među ljude, s terena, mozaičnog tipa, s brojnim gostima i ama baš svi jedva čekaju da ih se pozove u emisiju - govori Nila dok nas vodi kroz trenutne HRT-ove prostore u poslovnoj zoni Grada, usput sanjajući povratak na Pile, u svoju Vilu “Dubravku”. Obnova je zbog korone i nekih konzervatorskih zahvata na freskama koje su otkrivene u zgradi potrajala znatno dulje od očekivanog.

- Godine 2026. slavimo 100 godina Hrvatskog radija. Držimo fige da barem za tu veliku obljetnicu budemo doma, na svome. Ali, program dotad ide kao i obično - do ponoći, kad se uključuju u Prvi program Hrvatskog radija, pa tako do 7 ujutro, uz dobro poznati pozdrav “Dobro jutro, radio!”.

---

image

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix
---

---

Muzej radija

Na Radio Dubrovniku snimali su se prvi nosači zvuka Dubrovačkih trubadura, Tereze, Mila Hrnića, Malog raspjevanog Dubrovnika, zborova, radiodrama, snimali su se ili izravno prenosili koncerti Dubrovačkih ljetnih igara, a upravo iz radija potekla je ideja o osnutku samih Ljetnih igara, dubrovačkog kazališta, mješovitog zbora i gotovo kompletne kulturne scene grada toga vremena. U našem velikom studiju vježbali su i rađali se i brojni dubrovački bendovi.

Na tom tragu i danas imamo naš veseli radiobend, jer imamo dosta dobrih pjevača i glazbenika. Snimamo, pjevamo i sviramo od prigode do prigode, veselimo se tome, ponekad i nastupamo, poput naše velike 80. obljetnice lani, sve je to za našu dušu i dar za naše slušatelje koji su nam tolike godine vjerni. A glazbena, ali i arhiva opreme i svih ostalih programskih sadržaja snimljenih i sačuvanih kroz desetljeća toliko je velika da ju je teško smjestiti u jedan prostor. Možda je Muzej radija odlična ideja.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Tonci Plazibat/Cropix Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/ Arhiv Radio Dubrovnika/
Tonci Plazibat/Cropix

Zlatko Vlahušić i Paula Popović

Tonci Plazibat/Cropix

Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika

Tonci Plazibat/Cropix

Rafael Barkidžija, Nila Miličić Vukosavić, Baldo Marunčić, Francesca Vlašić i Mislav Cimić

Tonci Plazibat/Cropix

Džoni Lešević

Tonci Plazibat/Cropix

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix

Nila Miličić Vukosavić i Marija Laptalo

Tonci Plazibat/Cropix

Marija Laptalo

Arhiv Radio Dubrovnika/

Nastup radiobenda na 80. obljetnici Radio Dubrovnika u Kazalištu Marina Držića

Arhiv Radio Dubrovnika/

Okupljeni na proslavi 80 godina Radio Dubrovnika

Arhiv Radio Dubrovnika/

Tajnica Nevenka, producentica Sanja i voditelj Seba

Arhiv Radio Dubrovnika/

Voditelj HRT-ova TV centra Hrvoje Španić, te dva najprepoznatljivija glasa - Nike Nagy i glavna urednica radija Nila Miličić Vukosavić

Arhiv Radio Dubrovnika/

Voditeljski kvartet - Sebastijan Vukosavić, Slobodan Nano Vlašić, Nike Nagy i tonac Đoni Lešević

Arhiv Radio Dubrovnika/

Dok Barbi pjeva svoju dionicu, šefica i voditeljica se odmaraju

Arhiv Radio Dubrovnika/

Radiobend sklada, pjeva i nastupa od prigode do prigode: Barbara Horvat, Nila Miličić Vukosavić, Mihaela Soko, Darija Mikulandra Žanetić i Marija Laptalo

Arhiv Radio Dubrovnika/

Radio čvrsto drže ženske ruke: Ivana Bašica, Barbara Horvat, Katarina Lučić Štampalija, Paula Popović i Mihaela Soko

Arhiv Radio Dubrovnika/

‘Radio Kavana‘ jedna je od kultnih emisija radija

Arhiv Radio Dubrovnika/

‘Prohujalo s vihorom‘ divna je emisija kao dama u ozbiljnim godinama autora Davora Mojaša uz dodatak Vedrana Benića

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/ako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina-1375590 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=542e23edae1c8853145e2d357e2f183355a04351 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ako+%C4%87e%C5%A1+da+ne%C5%A1to+zvu%C4%8Di+vjerodostojno%2C+daj+Nili+da+pro%C4%8Dita+slu%C5%A1ateljima%3A+Radio+Dubrovnik+je+%C4%91ir+koji+traje+ve%C4%87+80+godina&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina-1375590 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fako-ces-da-nesto-zvuci-vjerodostojno-daj-nili-da-procita-slusateljima-radio-dubrovnik-je-dir-koji-traje-vec-80-godina-1375590 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mi smo javni servis, slušatelji su nam najvažniji, kod nas nema žutila, komercijale ni privlačenja publike senzacijama. Uvijek su naši voditeljski i novinarski glasovi ono po čemu smo prepoznatljivi i kojima se vjeruje, a u primetimeu voditeljski ‘dvojci’ mijenjaju se svaki dan i svaki ima neki svoj specifičan štih - govori nam Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pali radio! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaPali radio!

Ako ćeš da nešto zvuči vjerodostojno, daj Nili da pročita slušateljima: Radio Dubrovnik je đir koji traje već 80 godina

Piše Lorita Vierda
26. ožujka 2024. - 16:07

Njima je punih 80 godina, rođendan slave 9. travnja, a te godine teško je utrpati i u nekoliko knjiga, filmova i pjesama, a kamoli u jedan tekst. Dosta je reći da i dandanas Dubrovčani, kad objašnjavaju gdje se na Pilama nešto nalazi, kažu – tamo kraj radija. I zna se na koji radio misle – Radio Dubrovnik.

Takva galerija velikana prošla je kroz rijetko koji medij kao kroz radio. Kroz sva ta desetljeća, tko je počinjao nešto raditi u kulturi i javnom životu Grada počinjao je tamo, i uvijek mu se vraćao, baš kao i slušatelji. I dalje je sinonim za objektivno, jasno i istinito izvještavanje, a svoj 17-satni program svakog dana ne pune aplikacije nego pravi, živi ljudi. I njihovi su glasovi i programski sadržaj ono što Radio Dubrovnik oduvijek čini brojem jedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 09:25