StoryEditor
HranaDOBAR TEK

Ovo je omiljeno jelo Andreja Plenkovića. Donosimo i recept za deliciju koju zajedno kuhaju premijer i njegova supruga Ana Maslać-Plenković

19. veljače 2021. - 16:46
Cropix

Jučer smo naveli smo kako su Tito i Jovanka obožavali savršeni kolač od čokolade i oraha, štoviše, upravo je po maršalu i ponio ime. Recept za taj kolač možete pronaći OVDJE

A onda smo malo 'pročeprkali' kako bi vidjeli što poznati političari vole imati na jelovniku.

Evo primjerice Ronald Reagan na stolu u predsjedničkom uredu uvijek je imao zdjelu punu bombona.

Ispričao je svojedobno kako je čak analizirao i karaktere ljudi po načinu kako su ih uzimali, isključivo jednu boju ili punu šaku. Lukavo, lukavo, ima smisla. Donald Trump nije krio kako obožava hranu iz fast fooda, dok se kraljici Elizabeti ni u snu za večeru ne smije poslužiti išta što dolazi iz mora.

Ali, prenose trač rubrike, voli džemove u kombinaciji s maslom, a sin joj Charles mora pred sobom imati barem šest vrsta meda. George W.Bush je mrzio brokulu, jednom je izjavio: E sada sam predsjednik SAD-a i ne želim više jesti to povrće. Priča se kako Kim Jong-Un obožava ementaler, no ne i Nicholas Sarkozy koji sireve navodno očima vidjeti ne može.

A što voli naš premijer Andrej Plenković? Pravo domaće jelo, punjene paprike. Izjavio je to tijekom jednog ležernog ljetnog razgovora, na opatijskom odmoru. Priznao je kako asistira supruzi Ani Maslać-Plenković kao logistika u kuhanju. I da svi koji ga znaju, znaju i da je veliki ljubitelj ovog jela.

E pa tome u prilog, guštajte kao i naš premijer, imamo i za njih recept. Izdašno je to jelo, što je najbolje, napravi se odmah veća količina, pa se lijepo u manje posudice zaledi ono što ostane. I onda po želji i u dane koje počinju s pitanjem, 'asti šta ću danas kuhat', samo izvade, odlede i juhuhuu.

image
Shutterstock

Punjene paprike

Zelene babure po mogućnosti iste veličine, oprati, očistiti.

U zdjeli pomiješati mljeveno meso, rižu, dodati sol, papar, vegetu, žličicu ulja, dobro izmiješati.

Smjesom puniti paprike, staviti ih potom u široki nauljeni lonac, uspraviti s otvorom put gore, nadoliti vodom do vrha.

Dodati pelate, oguljene rajčice ili konšervu, ubaciti malo pancete da dade onaj šušt i gušt. Začiniti još ako treba i pustiti da kuha i kuha dok se toč ne ugusti, sve dobro pripravi.

Samo povremeno promiješati laganim treskanjem posude. Poslužiti uz pire i po želji zelenom salatom, rukolom, matovilcem…

Više o punjenim paprikama OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 21:05