StoryEditorOCM
Društvena mrežaNE ZNA SE KAKO

Prava hollywoodska priča: Mishka nestala prije devet mjeseci, sada je pronađena u gradu udaljenom više od 3770 km

Piše MOZAIK SD
5. travnja 2024. - 11:30

Pas koji je nestao u Kaliforniji prije devet mjeseci čudesno je pronađen u Michiganu, udaljenom više od 3770 km, na radost njezinih vlasnika, doznaje se u četvrtak, 4. travnja.

Mishka, mali mješanac terijera, nestala je bez traga iz obiteljske kuće u srpnju prošle godine u San Diegu, u blizini meksičke granice. Pronađena je prije nekoliko dana u Harper Woodsu, predgrađu Detroita, na kanadskoj granici, nakon što je dijagonalno prešla Sjedinjene Države gotovo 4000 km.

Lokalno sklonište za životinje uspjelo ju je identificirati putem mikročipa i kontaktiralo je njezine vlasnike, koji su odmah došli po nju.

"To je priča koju bi Hollywood volio ispričati", objavilo je sklonište na Facebooku, gdje su objavili slike neočekivanog ponovnog okupljanja. Kako je Mishka putovala još uvijek se ne zna. 

"Mislimo da je bila ukradena, a zatim prodana i tako završila u Michiganu", rekla je Corinne Martin, direktorica udruge za dobrobit životinja.

Veterinarka Nancy Pillsbury pregledala je trogodišnju Mishku, dala joj injekciju protiv bjesnoće i dozvolila putovanje kući u Kaliforniju.

"Bila je čista, dobro nahranjena. Tko god ju je imao, dobro se brinuo o njoj", rekao je Pillsbury za The Associated Press. "Kako je došla ovdje - to je priča koju zna samo Mishka."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:38