StoryEditor
Kazalištesa srcem i dušom

Izlicitirajte druženje s 20 poznatih Hrvatica i Hrvata pa s odabranom osobom u loži HNK u Zagrebu gledajte ‘Revizora‘, novac ide petrinjskoj bolnici

Piše R.K.
26. veljače 2021. - 13:52
Dive hrvatske estrade Tereza Kesovija i Gabi Novak uključile su se u kampanjuGoran Mehkek/Cropix

Svi znamo da je u kazalište lijepo ići i samostalno, naročito kada je nacionalna kazališna kuća u pitanju, ali još je ljepše ići u društvu, i to biranom.

A ako Gabi Novak, Tereza Kesovija, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Boris Jokić, Zoran Šprajc, Tihomir Ladišić, Davor Gobac, Domagoj Jakopović Ribafish, Zlatan Zuhrić Zuhra, Joško Lokas i još osam popularnih Hrvatica i Hrvata nisu dobro društvo da se u loži pogleda Gogoljev "Revizor", onda nemojte dalje čitati ovaj tekst.

Od ponedjeljka 1. ožujka svakog dana na Facebook stranici HNK u Zagrebu moći će se licitirati za jednu od poznatih osoba, a onaj tko u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu i uplati je na poseban žiroračun, tu će poznatu osobu 25. ožujka izvesti na izvedbu "Revizora" u jednu od loža u HNK Zagreb. Sve se odvija u sklopu kampanje "Kazalište sa srcem".

A da stvar bude još bolja, izlicitirani iznos ići će za popravak bolničkih uređaja u potresu oštećenoj bolnici u Petrinji.

Uz HNK u Zagrebu i dvadeset poznatih hrvatskih pjevačica i pjevača, glumica i glumaca, sportašica i sportaša te ostalih javnih osoba, u hvalevrijednu akciju i aukciju snažno se uključila i Hrvatska lutrija.

Uostalom, intendatnica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, podsjetila je da je prvo zagrebačko kazalište 1834. sagrađeno od dobitka na lutriji.

Tako će se među publikom 25. ožujka naći i 30 zaposlenika Hrvatske lutrije s područja Petrinje i okolice koji su doživjeli potres.

Humanitarna priroda akcije i kvaliteta kazališne izvdbe barem na nekoliko sati, ali i znatno duže, zasjenit će probleme s pandemijom koronavirusa, pa i one u samome HNK-u Zagreb. A izlicitirani iznos za druženje dobro će doći i petrinjskome zdravstvu, dakle samim Petrinjcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 13:52