StoryEditorOCM
ŽupaDVA TJEDNA ZA REAKCIJU

Rečeno-učinjeno, sanacija oštećenja na jedinoj cesti prema aerodromu je počela

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
25. travnja 2024. - 13:45

Prije dva tjedna stigao nam je e-mail od čitatelja u kojem je upozorio na opasnost na magistrali, na dionici kroz Župu dubrovačku, točnije kroz Soline.

- Molio bih vas da slikate i objavite stanje o katastrofalnom ulegnuću na cesti D8 u Solinama, smjer Cavtat, preko puta kontenjera prije restauranta Župčica. Ne znam kome bih se trebao obratiti, ali tamo je jako opasno jer s motorom bubrege ostaviš na putu. Niti je označena opasnost. Ubrzo će se dogoditi nesreća s katastrofom jer to nije normalno - napisao je naš čitatelj.

image

Sanacija dijela kolnika na D8 kroz Soline

Dml/

Župski općinski načelnik Silvio Nardelli rekao nam je u telefonskom razgovoru da je zatražio od Hrvatskih cesta snaciju nekoliko lokacija na magistrali, a između ostalih, i to je bila jedna od njih.

- To je baš problem. Radi se o klizištu. Prije je to bilo još izražajnije, ali se s godinama umanjilo. No, ovo trenutno stanje na magistrali je stvarno problem - istaknuo je Nardelli, koji je i sam motorist. - Nadležne su Hrvatske ceste, gdje su mi obećali da će to sanirati do početka sezone. Radi se o 15 metara asfalta. Nije to ništa komplicirano - zaključio je u svojoj izjavi prije dva tjedna župski načelnik.

Rečeno-učinjeno, radovi su počeli i oba opasna mjesta na magistrali - jedno od drugog udaljena 30-tak metara - upravo se saniraju, a kako to izgleda, možete pogledati u našim video snimkama i na fotografijama.

25. travanj 2024 13:45