StoryEditorOCM
ZabavaNije glazbeno potkovan, a djevojka Miach najveća mu je podrška

Najtraženiji glazbeni producent u Hrvatskoj je Župljanin Mihovil Šoštarić Lockroom, Hiljson i Grše ne mogu bez njega!

Piše DV/Ana Strizić/Gloria
24. travnja 2024. - 13:01
Mihovil Šoštarić Lockroom, Župljanin sa zagrebačkom adresom, najtraženiji je hrvatski glazbeni producentBiljana Blivajs/cropix/

Mladi Dubrovčanin u svojoj sobi u Župi Dubrovačkoj počeo je stvarati glazbu sa samo 12 godina, isto toliko godina kasnije postao je najtraženiji mladi glazbeni producent koji potpisuje, između ostalih, uspješnice Hiljsona Mandele, Grše i svoje djevojke Mije Čičak. Njegove pjesme imaju milijunske preglede, surađuje s najpopularnijim glazbenicima današnjice, ali slava mu, barem prema onome što smo mi vidjeli, nimalo nije udarila u glavu. Skroman i povučen, Dubrovčanin Mihović Šoštarić Loockroom početkom godine osvojio je nagradu za Hit autora u 2023., jer su čak tri njegove pjesme bile među hitovima mjeseca u prošloj godini.

Njegovu pjesmu ‘Tišine‘ mogli smo čuti na Dori a izveo je eugen, kako je pisao Dubrovački, a ipak najdraže su mu nagrade publike, struku baš i ne shvaća toliko izuzetno bitnom.

- Drago mi je bilo primiti tu nagradu jer o njoj odlučuje publika, ali neke druge nagrade u kojima publika nema glavnu riječ mi moram priznati ništa ne znače - govori Mihovil koji je odrastao u Župi Dubrovačkoj s mlađom sestrom i roditeljima koji mu, kaže, pružaju veliku podršku i imaju razumijevanja za to što radi. Mihovil je, ispričao je za Gloriju, već s 12 godina znao da se želi baviti glazbom iako je završio matematičku gimnaziju u Dubrovniku.

- Sve je počelo iz čiste mladenačke znatiželje. Želio sam znati kako se radi glazba pa sam skinuo program za to i tako je sve krenulo. Nisam glazbeno potkovan, išao sam nekoliko godina u Glazbenu školu, svirao sam klavir, ali sam shvatio da to nije za mene - kaže Mihovil koji se u Zagreb preselio prije četiri godine, a posljednje dvije ima svoj studio gdje nastaju najveći hitovi Hiljsona Mandele, Grše, i brojnih drugih. Na pitanje s kim voli najviše raditi govori da to ovisi o pjesmi, a ne o osobi.

-Neke pjesme budu gotove u jednom "sessionu", a neke se provlače mjesecima. Naravno, ima izvođača koji mi kažu "radi što hoćeš, neću ti se uplitati u posao", a ima i onih koji žele sudjelovati u svakoj sitnici. Ne znam što bih vam rekla koji je lakši, a koji teži proces- iskren je Mihovil. Privatno sluša, kako kaže, europski trap i rap, najviše Talijane, Španjolce i Francuze, ali i onu glazbu koju sam stvara jer, kaže, ne može dati sto posto od sebe ako ne vjeruje u to što radi.

image

Mihovil Šoštarić Lockroom

Facebook/

-Najbolje se osjećam kad radim bilo što s ljudima koji su mi najbolji prijatelji, a ako baš pričamo o žanrovima to su hip-hop, trap, dance i r&b. Volim raditi na svemu ako je dobra pjesma i volim izazov s nekim žanrom kojeg nisam dosad radio- kaže Mihovil. Gotovo tri godine, Mihovil je u stabilnoj vezi s dvije godine starijom pjevačicom Mijom Čičak poznatijom kao Miach, kojoj je producirao njezin debitantski album "Insomnia", a kod kuće puno razgovaraju o glazbi. - Mia je prva osoba koja čuje projekte na kojima radim, isto kao što sam i ja prva osoba koja čuje sve ono što ona stvara. Međusobno smo si najveća podrška - kaže Lockroom.

Dok slušaju glazbu najviše vole kuhati. Izlaske uglavnom preskaču. - To su većinom neka jednostavna jela, tjestenine, njoki, tortilje, meso ili riba uz prilog, ali ono što baš najviše volimo je prava carbonara. Prije dvije godine smo je u Italiji probali i od tada se trudimo napraviti takvu istu- smije se Mihovil. Dok njegova cura obožava modu, Mihovilu je samo bitno da je ono što nosi udobno.

- Ne zamaram se toliko stilom, primarno želim da mi je udobno i da mi nije vruće, tako da ćete me većinu vremena vidjeti u kratkim hlačama. Rekao bih da se oblačim opušteno, sve što nosim je par brojeva veće, a najbitnije mi je da imam dobre tenisice na nogama- govori Mihovil. Komentare o sebi, kaže, uglavnom ne čita, kad pjesma tek izađe voli pogledati kakve su recenzije ali ne diraju ga komentari, ni pozitivni ni negativni. Dapače, ističe, da mu je zabavnije čitat loše komentare jer ga nasmiju.

-Introvert sam i jako smirena osoba, što mi puno pomaže kod rada u studiju jer sve ideje uvažim i isprobam. Rekao bih da sam dosta realan, znam u čemu sam dobar i u čemu nisam, ali ne volim sebe uzdizati, mislim da nije na meni da nekome govorim koliko sam dobar u nečemu- kaže Mihovil. Iako nema glazbenih uzora, volio bi kaže surađivati s američkim DJ i producentom Skrilexom, jer mu se divi od malena. No, za sada je zadovoljan u Hrvatskoj.

- Krug ljudi s kojima se aktivno družim mi je mali, ali volim i velika druženja ako su s ljudima koji su mi dragi. Što se tiče suradnje s pjevačima na svakakve načine dođe do poznanstava, ili preko zajedničkog prijatelja ili upoznamo se na nekom eventu ili mi se jednostavno jave preko društvenih mreža. S nekima od njih postanem prijatelj i družimo se, a s nekima se čujem samo kad radimo - zaključuje Mihovil.

24. travanj 2024 13:02