StoryEditorOCM
NeretvaGRAD PLOČE

Dalmatinska ulica je privremeno uređena, a prava rekonstrukcija slijedi do kraja godine

Piše RR
3. travnja 2024. - 16:40

 

Hrvatske ceste provode otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača radova na cjelovitoj rekonstrukciji Dalmatinske ulice

Tijekom veljače u sklopu projekta Aglomeracije postavljen je privremeni sloj asfalta na Dalmatinsku ulicu, u širini iskopa prethodnih radova. U narednim tjednima bit će postavljene vertikalna i horizontalna signalizacija čime će aktivnosti vezane uz spomenuti projekt na ovom dijelu završiti, no u doglednoj budućnosti ova dionica doživjet će novu investiciju iz nadležnih Hrvatskih cesta.

Grad je, naime, s HC-om, koji je planirao važan projekt rekonstrukcije ulaza u grad za 2024. godinu, dogovorio da se u ovoj fazi cesta asfaltira toliko da bude prikladna za promet jedan kraći period dok ne počnu opsežniji radovi kroz investiciju HC-a, a kako bi u ovom trenutku trošak za Izvor i sve uključene strane bio manji.

„U komunikaciji s Hrvatskim cestama napomenuli smo da bi takvo nešto bilo racionalno i praktično, što su oni prihvatili. Zahvalni smo na suradnji i kvalitetnoj komunikaciji. Važno je reći da je ovo što je odrađeno planska minimalna intervencija, a ne „krpanje“ s kratkim rokom trajanja. Ploče će ovdje doživjeti veliku i važnu investiciju. Hrvatske ceste trenutno provode javnu nabavu za izvođača radova koji bi trebao biti uskoro poznat“, poručili su iz gradske uprave.

Ponude zainteresiranih izvođača rekonstrukcije Dalmatinske ulice otvorene su 25. ožujka te je tijeku pregled i ocjena pristiglih ponuda. Ukupna procijenjena vrijednost projekta rekonstrukcije je 1.950.000,00 eura.

„Uvažavajući sve rokove za administrativne procedure koje prethode uvođenju odabranog ponuditelja u posao, nadamo se da će Pločani kroz nekih godinu dana dobiti rekonstruiranu Dalmatinsku ulicu s novim slojevima asfalta, novim nogostupima i hortikulturnim uređenjem“, istaknuli su iz Grada.

Za projekt rekonstrukcije Dalmatinske ulice Grad Ploče je iskazao inicijativu prema Hrvatskim cestama da sam da izraditi projekt hortikulturnog uređenja, što je na kraju i prihvaćeno.

„Želimo da ulaz u grad bude reprezentativan u svakom smislu i za projekt planiramo izdvojiti značajna sredstva. Ovaj prilaz prvi je dojam grada za svakoga tko dolazi u Ploče i zato nam je važno da bude dostojan i prikladan, a isto tako ulazi u naše ambicije maksimalnog ozelenjivanja javnih površina“, dodali su iz Grada.

03. svibanj 2024 15:12