StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMeki diktator

Lukašenko o Prigožinovoj smrti: Ne mogu zamisliti da je to učinio Putin, to je previše nasilan čin za njega

Piše dv
25. kolovoza 2023. - 18:35
‘Poznajem Putina - on je proračunat, vrlo miran, čak i s kasnim reakcijama na događanja, ali ovo je jednostavno previše nasilan i neprofesionalan čin, rekao je LukašenkoAfp

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko rekao je da "ne može zamisliti" da je Vladimir Putin umiješan u obaranje zrakoplova u kojem je navodno bio Jevgenij Prigožin.

Rekao je da je "to jednostavno previše nasilan i neprofesionalan čin" da bi ga ruski predsjednik naredio, prenijela je bjeloruska novinska agencija Belta.

"Poznajem Putina - on je proračunat, vrlo miran, čak i s kasnim reakcijama na događanja", rekao je Lukašenko. "Ne mogu zamisliti da je to učinio Putin, da je Putin kriv", zaključio je bjeloruski predsjednik, piše Jutarnji list.

image

Lukašenko i Putin pojeli su puno zajedničkih obroka

Afp

Lukašenko je također u petak rekao da je upozorio šefove grupe Wagner Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina da paze na moguće prijetnje svojim životima te je inzistirao da će Wagnerovi lovci ostati u Bjelorusiji.

Ruski predsjednik prvi je obećao da će slomiti Prigožinovu lipanjsku pobunu, uspoređujući je s ratnim previranjima koja su započela revolucijom 1917., ali nekoliko sati kasnije postignut je dogovor da se Prigožinu i nekim njegovim plaćenicima omogući da odu u Bjelorusiju.

image

Putin malo kome ide u zagrljaj, Lukašenko je iznimka

Afp

Prigožin je, rekao je Lukašenko u petak, dva puta odbacio zabrinutost koju je iznio bjeloruski čelnik o mogućim prijetnjama njegovom životu. Lukašenko je rekao da je tijekom pobune upozorio Prigožina da će "umrijeti" nastaviti li marširati na Moskvu, na što mu je Prigožin rekao: "Do đavola, umrijet ću".

image

Lukašenko tvrdi kako je tijekom pobune upozorio Prigožina da će ‘umrijeti‘ nastavi li marširati na Moskvu

Afp
29. travanj 2024 16:07