StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetproameričko kosovo

Kosovski premijer je spreman proporcionalno odgovoriti na srpsku agresiju: ‘Ti zločinci žedni krvi i rusofili nas vraćaju u doba Miloševića, ali Amerika je uz nas!‘

Piše psd
11. prosinca 2022. - 10:54

Premijer Kosova Albin Kurti je, povodom napete situacije na graničnim prijelazima sa Srbijom, na Facebooku poručio da Kosovo ne želi sukobe, nego napredak i mir. Ipak, ako do sukoba dođe, Kosovo je spremno na agresiju odgovoriti svom snagom. Ukoliko pak EU i SAD ne osude srpske akcije, to bi mogao biti podstreh Beogradu da dodatno potakne destabilizaciju Kosova, donosi Slobodna.

"Srbija već nekoliko dana prijeti Кosovu agresijom. Predsjednik i premijerka Srbije pozivaju na povratak tisuću vojnika kaže pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN. Žele dvostruki broj koraka unazad.

Prvi je povratak u vrijeme Slobodana Miloševića i rata. Drugi je da se pitanje Кosova vrati u UN i što dalje od EU. Кao odgovor na prijedlog EU koji podržavaju Francuska, Njemačka i SAD, žele povratak u UN gdje se nalazi veto Rusije i Кine.

Svako neosuđivanje ovog orkestriranog nasilja EU i SAD ohrabrit će Beograd na dalje poticanje na destabilizaciju. Zločinci i rusofili će propasti. Кosovo će pobijediti. Kosovo je europska, demokratska i proamerička država, a Srbija je svojim liderima autokratska, proazijska i ratnohuškačka.

Sada kada ni tablice ni datum izbora ne mogu poslužiti kao izgovor, razotkrivene su srbijanske ilegalne strukture pretvorene u kriminalne skupine u svojoj žeđi za vatrom i krvlju.

Kurti je još dodao da je ministar unutarnjih poslova Kosova u kontaktu sa šefom KFOR-a i da se "ilegalne barikade maskiranih kriminalaca na sjeveru Kosova moraju odmah ukloniti".

Jučer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će od KFOR-a tražiti dozvolu da se srpska policija i vojska rasporede na Kosovu.

30. travanj 2024 01:44