StoryEditorOCM

Cure novi detalji tučnjave u školi: Profesora prozvali četničkim vojvodom, poznato i čija je krv na zidovima učionice

Piše JL
19. prosinca 2023. - 20:07

Nakon što je snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu, na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik, procurila u javnost, Jutarnji list doznao je kako je u incidentu, koji se dogodio prošloga petka, sudjelovao profesor (60), koji predaje strukovne predmete i već dulje vrijeme je u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.

Prema pouzdanim informacijama Jutarnjeg lista, pojedini učenici profesora su u posljednje vrijeme maltretirali tijekom nastave. Zvali su ga, između ostaloga, "četničkim vojvodom", znajući pritom da je bio sudionik Domovinskog rata. Profesor je zadirkivanja znao amortizirati tako da bi s učenicima ulazio u rasprave o temama koje nisu bile vezane uz nastavni plan i program. Nekako je to prolazilo, piše Jutarnji.

Trenutku u kojem se u razredu dogodio grozan incident i fizički nasrtaj profesora na učenika prethodilo je to da se napadnuti učenik, tvrdi naš izvor, izderao na profesora koji je pokušavao voditi nastavu. Bilo je i dovikivanja po razredu.

Tragovi krvi

Nakon što je profesor, očito van kontrole, krenuo na učenika, s police je u jednom trenutku dograbio remenicu čiji su se oštri "zubi" zarili u profesorovu ruku. Otuda i tragovi krvi u učionici.

Paralelno, u školi je u tijeku bila sjednica razrednoga vijeća, kojoj je prisustvovala i ravnateljica. Kad je čula što se dogodilo na nastavi, stigla je u učionicu gdje više nije bilo napadnutog učenika. Pronašla ga je u školskom zahodu.

U međuvremenu je stigla i policija koja je privela profesora. Ravnateljica je potom o svemu izvijestila nadležne.

Pritom, tvrdi naš izvor, navodno nije imala razloga uputiti profesora na procjenu radne sposobnosti. Činjenica je da je zbog teških životnih okolnosti mogao biti na bolovanju, no njegova je procjena, tvrdi izvor, bila takva da će mu biti lakše ako vrijeme popuni u školi. Inače, riječ je o dugogodišnjem profesoru kojeg su kolege nekad smatrale izvrsnim nastavnikom.

Kako nam je potvrđeno u dva sindikata koji pokrivaju zaposlenike u srednjim školama, profesor kojeg očekuje otkaz ugovora o radu nije član niti jednog.

Čitav događaj u zagrebačkoj strukovnoj školi, kao i videosnimka događaja iz razreda, izazvali su široku polemiku među nastavnicima ne samo te škole.

26. travanj 2024 10:56