StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA

Počela je nova sezona, Bellevueu pod vodstvom Marka Ivekovića nastavio po starom

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2022. - 16:07

Krenuo je Bellevue pobjedom po peti uzastopni naslov pobjednika Prve 'B' hrvatske lige, a ukupno šesti. Ovo mu je jedanaesta sezona nastupanja u Prvoj ‘B’ ligi. Sedam od prethodnih deset sezona zaključio je na pobjedničkom postolju. Jednom drugi i jednom treći.

Prošle sezone je dobio sve utakmice, uzeo maksimalan broj bodova na dva turnira. Sjećamo se kako je Vedran Smokvina, neumorni tajnik kluba, izvukao podatak kako je to bio 124. pokal koji je dubrovački klub osvojio u svojoj povijesti računajući prva, druga i treća mjesta, počevši od prvog 1954. kad je bio pobjednik Divlje lige, računajući niže lige u kojima je nastupao, te mlađe uzraste. Naravno, svoj najveći uspjeh je ostvario 1998. godine kad je osvojio europski trofej, Comen kup. Krajem 90-ih je igrao finale Kupa Hrvatske, četvrtfinale Kupa pobjednika kupova Europe, doigravanje za prvaka Hrvatske...

Bellevue je najuspješniji klub u povijesti Prve 'B' lige. Zadnji uspjeh mu je bio najdraži jer se konkurencija bila pojačala, pogotovo Osijek i Siscia.

Na startu nove sezone svladao je Opatiju s 16:11 (3:1, 5:4, 4:3, 4:3). Pod vodstvom Marka Ivekovića igrali su Toni Rozić, Tiho Vranješ, Bruno Bobić, Mauro Prkoča (1), Zvonimir Miloglav, Boris Ivaniš, Josef Hrošik (4), Emilio Tullio (1), Leo Bogdanović (1), Mavro Farčić (1), Marko Buconić (2), Nikša Marković (4), Maro Šimunović i Maro Banić (2). 

GUSAR U MAKARSKOJ

Gusar je prošle godine prvi put zaigrao u Prvoj 'B' ligi. Bio je na kraju četvrti u konkurenciji osam sastava. Na startu nove sezone gost je ove subote od 20 sati u Makarskoj Galeba MR. Ukupno je dvanaest klubova u natjecanju (Bellevue, Opatije, Galeb MR, Gusar, Crikvenica, POŠK 1937., Delfin, Zagreb, Siscia, Osijek, Pula Jadran Kostrena). Igra se jednokružno. Nakon 11. kola pobjednik može u razigravanje za ulazak u Prvu ligu, čeka ga posljednjeplasirani sastav najvećeg ranga.

U 2. kolu, u subotu, 5. ožujka, Bellevue dočekuje Galeb MR, a Gusar će ugostiti POŠK 1937. 

06. svibanj 2024 01:11