StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Počelo je, počelo, 23 pogotka, Konavljanin za pet, dvije utakmice odlučene u sudačkoj nadoknadi, ONK Metković uzvratio prvaku

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2024. - 19:15

1. KOLO

Nedjelja, 22. rujna, Dubravka: Sokol – Hajduk 1932. 3:2, Čilipi: Konavljanin – Jadran Smokvica 5:0, Čibača: Župa dubrovačka – ONK Metković 0:2, Krvavac: Maestral – Gusar 1:2, Orebić: Orebić – Croatia 4:2, Blato: BŠK Zmaj – Slaven 1:1.

 

Nesporazum kapetana i vratara Župe dubrovačke, Tonija Soldića i Bruna Šutala, te je ONK Metković sretno u 21. minuti poveo u Čibači s 1:0. Domaćin je pokušavao, u prvom dijelu je nekoliko puta zaprijetio, ali zadnje dodavanje nije bilo najbolje. U nastavku se pamti slobodan udarac Viktora Lekaja.

ONK Metković je prvi zaprijetio, zatresao je gredu domaćina nakon nekoliko uvodnih minuta utakmice. Na kraju, u 79. minuti - 0:2. Lopta, udarac je uputio Josip Mioč, ‘iscurila‘ je iz ruku Šutala, te završila iza njegovih leđa. Domaći očajni, dok su gosti slavili.

Prvak je novu sezonu, 1. kolo, dočekao s pet seniora, ostalo sve mlađi od 21 godine. Iskusniji ONK Metković je tako uzvratio Župi dubrovačkoj za poraz u zadnjem kolu prošle sezone. Tad je sastav trenera Deana Delevskog ostvario uspjeh, te slavio naslov pobjednika, a što mu je donijelo nastup u kvalifikacijama za popunu većeg ranga, južne skupine Treće hrvatske lige. Nije u njima bio uspješan, te je i dalje petoligaš. Novu sezonu nije dočekao u istom sastavu…

image

Čibača: Župa dubrovačka - ONK Metković 0:2

Tonči Vlašić/
image

Čibača: Župa dubrovačka - ONK Metković 0:2

Tonči Vlašić/

Na Šupjaci Konavljanin za pet protiv Jadrana iz Smokvice. Redom, Pero Opušić u 10., Josip Zadro u 35. iz kaznenog udarca i u 63., Toni Miljanović u 45., te Neven Dadić u sudačkoj nadoknadi utakmice su tresli mrežu gostiju.

U Dubravci Sokol je nakon pola sata igre imao vodstvo 2:0 (Baldo Cicijelj u 18. i Pavo Veselić u 28. minuti) protiv Hajduka 1932., koji je u nastavku, u razmaku od pet minuta, uspio izjednačiti (Antonio Bačić u 61. i Goran Rubeša u 66. minuti). Ali, u trećoj minuti sudačke nadoknade još jedan pogodak, i to domaćina. Nikša Vranješ je pogodio za pobjedu domaćina protiv povratnika među prvoligaše.

image

Dubravka: Sokol - Hajduk 1932. 3:2

Tonči Vlašić/
image

Dubravka: Sokol - Hajduk 1932. 3:2

Tonči Vlašić/
image

Dubravka: Sokol - Hajduk 1932. 3:2

Tonči Vlašić/

Najviše pogodaka viđeno je u Orebiću – šest. Domaćin je postigao četiri, a Croatia dva. Orebić je poveo pogotkom Ivana Rosa u 14. minuti. Isti igrač je uz 64. minuti poduplao prednost realiziravši kazneni udarac. U 75. minuti Domagoj Ljubišić je prepolovio prednost Orebića, koji je minutu poslije, u 76. minuti, opet imao kazneni udarac, koji je opet realizirao Ivan Roso. U 90. minuti Marijo Bađek je strijelac za 4:1, a u sudačkoj nadoknadi utakmice Antonio Smrdelj je ublažio poraz sastava iz Gabrila.

Kao i u Dubravci, tako i u Krvavcu, pobjednik je odlučen u posljednjim trenucima utakmice. Prvo poluvrijeme ogleda Maestral – Gusar bez pogodaka. Gusar je poveo u prvoj minuti nastavka (Ante Medak), domaćin je izjednačio u drugoj minuti nastavka (Hrvoje Soldo), a u trećoj minuti sudačke nadoknade Martin Šuman je donio sva tri boda sastavu iz Komina.

U Blatu je BŠK Zmaj poveo protiv Slavena u 12. minuti (Deni Sardelić). Sastav s Gnjila je izjednačio u 81. minuti (Jurica Ivanković).  

2. KOLO

Nedjelja, 29. rujna, Vela Luka: Hajduk 1932. – Slaven, Gabrili: Croatia – BŠK Zmaj, Metković: ONK Metković – Orebić, Komin: Gusar – Župa dubrovačka, Smokvica: Jadran – Maestral, Dubravka: Sokol – Konavljanin.

22. rujan 2024 19:20