StoryEditorOCM
NogometŽUPA DUBROVAČKA

Trojica napustila redove prvaka, i dok je prva momčad odradila prvi trening, mlađi kreću: Adriatic doma, pa s Hajdukom na Poljudu

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2024. - 10:15
Župa dubrovačka slavi osvajanje prvog mjesta u Prvoj župoanijskoj ligi u sezoni 2023./24.Mihael Barisic/Cropix

Dean Delevski je okupio prvi sastav, te je Župa dubrovačka, aktualni prvak, krenuo s pripremama za novu sezonu u Prvoj županijskoj ligi. Iznenadio je ugodno prošle sezone, nije bio prvi favorit za prvo mjesto, ali na kraju, nema tko nije istaknuo: zasluženo prvi.

Igrala je potom Župa dubrovačka kvalifikacije za veći rang, lovila prolaz u južnu skupinu Treće hrvatske lige, četvrti rang, ali tu nije bila uspješna, te je i dalje županijski prvoligaš.

- Na prvom treningu je bilo tridesetak igrača, ali dosta kadeta – kazao je Delevski.

Župa dubrovačka novo prvenstvo otvara u nedjelju, 22. rujna, kod kuće protiv ONK Metković. Potom je gost Gusara, pa dočekuje Jadran iz Smokvice. U 4. kolu ide u Dubravku (Sokol), u 5. kolu dočekuje Konavljanin, u 6. kolu je gost Maestrala. Potom dva domaćinstva, Hajduk 1932. u 7. kolu, a u 8. kolu Orebić. Zatim je u 9. kolu put vodi u Blato (BŠK Zmaj), u 10. kolu dočekat će Slaven, a u zadnjem kolu prvog dijela, 1. prosinca, ide igrat na Sveti Martin (Croatia).

- U odnosu na prošlu sezonu nedostaju nam Stanko Cvitković, Ivan Pavao Bulić i Filip Gverović. Nemamo niti jednog novog igrača. Jesmo razgovarali s nekoliko njih, ali, ponavljam, nitko nam nije pristupio – otkriva trener Župe dubrovačke.

image

Dean Delevski, trener Župe dubrovačke

Tonči Vlašić/

I dok prva momčad s prvenstvom kreće za dvadesetak dana, dvije selekcije kluba, U12 i U14, u akciju će već ove srijede, 4. rujna. Unaprijed će odigrati utakmicu 5. kola Prve lige Središta Split protiv Adriatica na svojoj Taranteli. Potom ih u subotu, 7. rujna, čeka gostovanje u Poljudu, kod splitskog Hajduka (1. kolo).

START NOVE SEZONE 22. RUJNA

Raspored 1. kola Prve Županijske lige u sezoni 2024./25., Dubravka: Sokol – Hajduk 1932., Čilipi: Konavljanin - Jadran Smokvica, Čibača: Župa dubrovačka – ONK Metković, Krvavac: Maestral – Gusar, Orebić: Orebić – Croatia, Blato: BŠK Zmaj – Slaven.

20. rujan 2024 11:22